Ako som sa zbavila mykózy
Ahojte! Sama som sem chodila po rady, roky som bojovala s mykózou a naozaj minula extrémne množstvo peňazí, vyskúšala všetko možné a preliečovala snáď asi všetkým čo existuje. Zaregistrovala som sa preto, aby som sa s Vami podelila o to, čo naozaj pomohlo. Ja pevne dúfam, že Vám to pomôže, pretože veľmi dobre viem, čo to je mať mykózu roky a nevedieť sa toho zbaviť, a najhoršie je ak máte partnera stále si to dookola prehadzujete.
Tákže tu sú moje rady, ktoré mi zmenili život:
1. Vymeň toaleťák za ten tmavý reciklovateľný
2. Po každej sprche, holení sa natri Bepathenom
3. Na intímnu hygienu používaj výlučne intímny gel od Biobaza 4,0 ( bez parfumu)
4. Ak si citlívá aj na obyčajnú a vždy novú žiletku, kúp si strojček alebo choď na laser
5. Ako prvú pomoc si daj ->toto bol veľmi dôležitý krok Bylinné vaginálne tampóny GreenWorld 6 ks
( mne stačili dve kúry)
6. Hneď po kúre si daj a to môžeš používať dlhodobo Gynophylus CONTROL - TOP
7. Nohavičky prať skôr v neparfumovanom prášku a na vysokom stupni, na začiatku môžete aj prežehľovať.
8. Odporúčam aj probiotiká - naozaj zožente si nejaké kvalitné aj na normálne užívanie.
9. Alkohol obmädziť.
10. Dosť veľa robí psychika, odstránte koreň problému ak sa dá a nestresovať sa !
11. Po každom sexe sa partner natrie Canestenom, ak ste len na začiaku a je to akut, musí každý deň 3x denne natierať aj on seba.
12. Určite sa vyhýbajte ( aspon dočastne) bazénom, a ak už idete - použite špeci tampón presne na toto
13. Majte za každú cenu svoj uterák všade
14. Na nohavičkách noste zo začiatku až do konca príznakov 100% bavlnené bio intimky - toto je veľká vec. Tak isto normálne vložky vymente sa kvalitné bavlnené.
15. Prestante si tam pchať prsty a dočasne aj vibrátor ak používate.
16. V žiadnom prípade nepoužívajte v období menzesu tampóny
17. Po každom športe dbajte na okamžité prezlečenie aby ste nemali vlhké spodné prádlo na sebe. To isté platí aj po plávaní vo vode.
18. Sex až po čase, keď Vás to nebolí a nieje to kôli mykóze nepríjemné, a za každých okolností len na "vlhko" . Pri suchosti sa tvoria mikrotrhlinly a ste tam kde ste bola.
Milé dámy, držím Vám moc moc palce, ak ma ešte niečo napadne, dopíšem ❤️
Snáď je logické, že keď mám mykózu - tak nemám sex s partnerom a nepchám si tam ani prsty, ani tampóny a už vôbec nie nejaké hračky.
Preliečiť treba aj muža, aj ženu. Ak už z nejakého dôvodu obaja nevedia vydržať, tak jedine s kondómom, kým nebudú obaja ok.
Je bežné používať vaginálne čípky na zlepšenie PH a s obnovou vaginálnej flóry počas roka, nielen keď mámenejakú mykózu. Rovnako probiotiká ( kvalitné probiotiká) užívame v priebehu roka, nie keď je akútne problém, ale profylakticky.
V čase mykózy a akútneho ochorenia sa nechodí na kúpaliská, na plaváreň, do wellnesu a do spoločných spŕch (fitko). Aby sa toto ochorenie nešírilo ďalej!!!
A samozrejme prádlo sa mení pravidelne, a ak už niekde musíš ísť mimo, máš vlastný uterák. To, že používame bavlnené nohavičky a nie nejakú syntetiku tu snáď netreba ani spomínať, či?
Čo sa týka intimiek, je to v zásade jedlo, ale najlepšie sú bavlnené, organické, ktoré sa menia pravidelne počas dňa. Myslím, že tu zdravý rozum ženu nepustí.
Snáď len pár postrehov recyklovateľný, obmedziť...
A ku psychike - kľudne stačí, ak namiesto nestresovania sa, zapojíme zdravý rozum a nebudeme šíriť ochorenie ďalej medzi ostatné ženy a predávať si ho s partnerom ako horúci zemiak dookola ( tu patria sj sexuálne pomôcky). Ani nerozumiem, koho by napadlo v čase mykózy ich používať...
ja len pripoienku: nie recyklovatelny ale recyklovany . Tpaletak nie je recyklovatelny, ten ide do odpadu, recyklovany je vyrobeny zo zberoveho papiera
@luci222111 90% funguje tebe a iným nemusí fungovať. Hlavná je psychika. Roky som bojovala a popravde tak som sa zacyklila do toho čo musím, čo nemôžem a čo by som mala, že mi pomohlo iba to, sa od toho oslobodiť. Nemusím sa umývať iba Biobazou-ani som nevedela,že to existuje. Každá si nájde to, čo jej pomôže a hlavne nemusí mať z toho 18 bodovy program.
pridavam bod- overit, ci partner nespi s kadekym mimo teba... a niekedy aj vsetky body su zbytocne- zial realna skusenost
Reklamka? Tu zakázané

@luci222111 Ešte doplním že odčerviť sa aj dva krát s vermoxom je super, pretože mrle vedia narobiť paseku.