icon

Ako správne aplikovať čapíky Entizol?

18. jún 2025

Ahojte žienky,
potrebujem poradiť alebo aspoň počuť vaše skúsenosti. Bola som nedávno hospitalizovaná kvôli intímnym problémom. V nemocnici mi sestrička zaviedla čapík Entizol do zadku a dala mi domov ešte 5 čapíkov – len v papierovom sáčku, bez príbalového letáku. Na obale je rukou napísané len „Entizol“ nič viac.

Keď som prišla domov a začala si to googliť, zistila som, že Entizol sú vaginálne čapíky, a tak som úplne zmätená – prečo mi ho teda sestrička podala rektálne? A mám si ich teraz dávať do pošvy alebo do konečníka? Bojím sa niečo pokaziť a zároveň nechcem, aby liečba bola neúčinná.

Stretli ste sa s tým niektorá? Môže sa Entizol podávať aj rektálne, alebo urobila sestrička chybu?

Ďakujem za každú odpoveď 🙏

nelca0510
18. jún 2025

Volám do nemocnice na oddelenie.

petamich
18. jún 2025

V prepustacej sprave mas co? Ak nic volaj do nemocnice a spytaj sa

autor
18. jún 2025
@petamich

V prepustacej sprave mas co? Ak nic volaj do nemocnice a spytaj sa

@petamich iba nazov lieku, a vecer zaviest 1 sup

bibssli
18. jún 2025

Bola ste hospitalizovaná na gyn odd ?

autor
18. jún 2025
@bibssli

Bola ste hospitalizovaná na gyn odd ?

@bibssli ano gyn

tim23
18. jún 2025

Pomýlila si dierku 🤔 neviem si to vysvetliť, ale určite tam zavolaj.. A daj vedieť, toto ma reálne zaujíma

bibssli
18. jún 2025

Entizol sa aplikuje vag. Asi nastala chyba na strany sestry ak zle prečítala ordináciu alebo mladá
Aplikujte vag. ak bol zdravotný problém v tomto smere (som sestra z gyn-por odd )

autor
18. jún 2025
@bibssli

Entizol sa aplikuje vag. Asi nastala chyba na strany sestry ak zle prečítala ordináciu alebo mladá
Aplikujte vag. ak bol zdravotný problém v tomto smere (som sestra z gyn-por odd )

@bibssli a v konecniku ma ucinok alebo vobec?

bibssli
18. jún 2025

Čapiky sa používajú na lokálnu liečbu takže liečia na mieste podania

mdse
19. jún 2025

Pomýlila sa. Mala ho dať Tebe ako pacientke a poučiť Ťa o zavedení do pošvy.

anavixy
20. jún 2025

Majn gott 😅🙈🙈🙈 toto vazne? To snad bola len studentka na praxi 🤭

mdse
20. jún 2025
@anavixy

Majn gott 😅🙈🙈🙈 toto vazne? To snad bola len studentka na praxi 🤭

@anavixy dúfajme😵‍💫 môj spolužiak chcel vopchať čípok do nosogastrickej sondy.

anavixy
20. jún 2025
@mdse

@anavixy dúfajme😵‍💫 môj spolužiak chcel vopchať čípok do nosogastrickej sondy.

@mdse mojej spoluziacke raz hovorila sestra na praxi ake lieky ma dat pacientovi ked doslo na “Doreta” a spoluziacka prisla cela nestastna, ze musi davat nieco “ do rekta” 😆 nastastie bola vcas vyvedena z omylu 🤭

mdse
20. jún 2025
@anavixy

@mdse mojej spoluziacke raz hovorila sestra na praxi ake lieky ma dat pacientovi ked doslo na “Doreta” a spoluziacka prisla cela nestastna, ze musi davat nieco “ do rekta” 😆 nastastie bola vcas vyvedena z omylu 🤭

@anavixy 🤣

autor
24. jún 2025

Prepacte za neskoru odpoved... tak naozaj sa jednalo o vaginalne cipky. A co som sa dozvedela z telefonatu ze mi to asi zavadzala studentka (v ten den bola prax zo zdravotnej skoly na gynde) 😌 takze ostatok som si zaviedla uz doma spravne.

anavixy
24. jún 2025

Pocuj, a to sa ta ani nespytali ci si ho nezavedies sama? Akoze dospelemu mobilnemu cloveku zavadzat capiky do konecnika.. no a do posvy uz duplom 🙈

autor
24. jún 2025
@anavixy

Pocuj, a to sa ta ani nespytali ci si ho nezavedies sama? Akoze dospelemu mobilnemu cloveku zavadzat capiky do konecnika.. no a do posvy uz duplom 🙈

@anavixy praveze nie len prisla a "Podam Vam lieky. Odhrnte si pyzamo, stiahnite nohavicky a ľahnite si na bok" ako neprotestovala som ale bolo mi to neprijemne az take trapne/blbe.. ale ako uz aj horsie bolo 😆