Ako správne aplikovať čapíky Entizol?
Ahojte žienky,
potrebujem poradiť alebo aspoň počuť vaše skúsenosti. Bola som nedávno hospitalizovaná kvôli intímnym problémom. V nemocnici mi sestrička zaviedla čapík Entizol do zadku a dala mi domov ešte 5 čapíkov – len v papierovom sáčku, bez príbalového letáku. Na obale je rukou napísané len „Entizol“ nič viac.
Keď som prišla domov a začala si to googliť, zistila som, že Entizol sú vaginálne čapíky, a tak som úplne zmätená – prečo mi ho teda sestrička podala rektálne? A mám si ich teraz dávať do pošvy alebo do konečníka? Bojím sa niečo pokaziť a zároveň nechcem, aby liečba bola neúčinná.
Stretli ste sa s tým niektorá? Môže sa Entizol podávať aj rektálne, alebo urobila sestrička chybu?
Ďakujem za každú odpoveď 🙏
V prepustacej sprave mas co? Ak nic volaj do nemocnice a spytaj sa
V prepustacej sprave mas co? Ak nic volaj do nemocnice a spytaj sa
@petamich iba nazov lieku, a vecer zaviest 1 sup
Bola ste hospitalizovaná na gyn odd ?
Pomýlila si dierku 🤔 neviem si to vysvetliť, ale určite tam zavolaj.. A daj vedieť, toto ma reálne zaujíma
Entizol sa aplikuje vag. Asi nastala chyba na strany sestry ak zle prečítala ordináciu alebo mladá
Aplikujte vag. ak bol zdravotný problém v tomto smere (som sestra z gyn-por odd )
Entizol sa aplikuje vag. Asi nastala chyba na strany sestry ak zle prečítala ordináciu alebo mladá
Aplikujte vag. ak bol zdravotný problém v tomto smere (som sestra z gyn-por odd )
@bibssli a v konecniku ma ucinok alebo vobec?
Čapiky sa používajú na lokálnu liečbu takže liečia na mieste podania
Pomýlila sa. Mala ho dať Tebe ako pacientke a poučiť Ťa o zavedení do pošvy.
Majn gott 😅🙈🙈🙈 toto vazne? To snad bola len studentka na praxi 🤭
Prepacte za neskoru odpoved... tak naozaj sa jednalo o vaginalne cipky. A co som sa dozvedela z telefonatu ze mi to asi zavadzala studentka (v ten den bola prax zo zdravotnej skoly na gynde) 😌 takze ostatok som si zaviedla uz doma spravne.
Pocuj, a to sa ta ani nespytali ci si ho nezavedies sama? Akoze dospelemu mobilnemu cloveku zavadzat capiky do konecnika.. no a do posvy uz duplom 🙈
Pocuj, a to sa ta ani nespytali ci si ho nezavedies sama? Akoze dospelemu mobilnemu cloveku zavadzat capiky do konecnika.. no a do posvy uz duplom 🙈
@anavixy praveze nie len prisla a "Podam Vam lieky. Odhrnte si pyzamo, stiahnite nohavicky a ľahnite si na bok" ako neprotestovala som ale bolo mi to neprijemne az take trapne/blbe.. ale ako uz aj horsie bolo 😆

Volám do nemocnice na oddelenie.