icon

Ako ste sa dostávali z cisárskeho rezu?

9. dec 2022

Ahojte, tie, čo ste mali cisársky rez, ako ste sa z toho v nemocnici dostávali? Ja som pár hodín po a bolesti mám obrovské. Čo vám pomohlo sa z toho rýchlo dostať?

rastika
9. dec 2022

tak budú ti dávať lieky proti bolesti prvé dni a potom to už bude ok

autor
9. dec 2022

@rastika dakujem, náhodou nevieš po koľkých hodinách sa budem môcť postaviť? Všade sa píše inak….

barus26
9. dec 2022

v každej nemocnici je to inak, niekde stavajú po 12hod a niekde po 24hod. a ako sa z toho dostať? Keď ta postavia tak len chodiť a chodiť aj cez bolesť. Každý deň to bude lepšie. Mám za sebou dva cisárske

rastika
9. dec 2022

záleží aj od nemocnice (mám 3 cisárske). Najskôr budú skúšať po 12 hodinách, ak to nepôjde, počkajú ešte pol dňa. potom to už bude omnoho lepšie. Fakt

autor
9. dec 2022

@barus26
@rastika
Dakujem vám ❤️

pininka1
9. dec 2022

Prvy cisarsky som mala najhorsi, dva potom uz boli relativne ok, prva noc hruza a postupne lepsie

gabca025
9. dec 2022

Pre mňa bol najhorší ten prvý deň po. Postavili ma po 12 hodinách. Potom som už mala malého pri sebe a bola som viac a viac fit. Snažila som sa neustále chodiť. Z pôrodnice som išla úplne bez bolestí a vedela som normálne fungovať. Poobede sme išli na prechádzku a stretli sme známych a nechceli ani veriť, že som pár dní po cisárskom.
Ja som sa veľa hýbala aj predtým, tak asi aj to telu pomohlo pri zotavení

rastika
9. dec 2022

držíme prsty, nech si čo najskôr pri sile a mohla si užívať bábätko ☺️ teraz oddychuj čo najviac

autor
9. dec 2022

@pininka1
@gabca025
@rastika
Dakujem ❤️ babatko sa narodilo s váhou 1400g, len veriť, že všetko bude dobre

zorana999
9. dec 2022

Za 10 hodín som sa z toho dostala nakoľko som chcela vidieť svoje dieťa ležiace na Jiske s milión potiažami.
Tak veľmi by som radšej riešila seba a svoje bolesti...len aby bolo dieťa v poriadku

sella38
9. dec 2022

Co najrychlejsie sa to snaz "rozchodit". Mna postavili prvykrat po cca 16tich hodinach a odvtedy som si nepripustala,ze som po operacii. Kazdym dnom to bude lepsie a lepsie.

maximko25
9. dec 2022

Ahoj ja som vstala asi po 12tich mozno aj menej.bolelo to ale davala som si prve dni lieky od bolesti, kym som isla domov bolo to ok.ale snazila som sa vela chodit a opatrne robila vsetky pohyby.mala som oredtym velky respekt ale nakoniec to islo ovela lepsie ako som cakala.

marianarem
9. dec 2022

Neboj sa, ono to dost rychlo ustupuje. Prvy den som vobec nemohla kvoli bolesti lezat na boku, druhy den uz ano, naozaj kazdy den bolo citit zlepsenie.

river_song
9. dec 2022

Tak ja napr. celkom dlho.. tie dni v nemocnici boli strašné, po 24 hodinách ma postavili, nešlo to, bolelo to,.. asi týždeň som sa veru sama z postele nevedela postaviť.. potom uz to postupne bolo lepšie a lepšie, ale celkovo dosť dlho som bola absolútne "nesamostatna". Nebyť mojho muža, ani vlasy by som si neumyla 🤦😂 ale fakt pomáhal pohyb a spánok. Po kazdom spanku som sa citila lepšie, bolelo to o niečo menej.. takze za mna cisarsky absolutna katastrofa.. Ale zas mam kamosky, co uplne vpohode, keď ich postavili v nemocke na nohy, tak uz ficali jak laňky.. je to veľmi individuálne..

majlo1234
9. dec 2022

Zavisi urcite, sestricky ta pridu postavit po cca 12tich hodinach, dovtedy aspon rozhybavaj nohy. Prve postavenie je najhorsie, potom uz to bude lepsie a lepsie. Ale to, ze mas babo, ta bude povzbudzovat a hnat dopredu, neboj sa 🙂

ikonica
9. dec 2022

Prvy bol horsi, nevedela som, do coho idem... Druhy uz v pohode. Ja som napr nevedela, ze sa mozem pretocit na posteli na bok. Ja som si myslela, ze musim furt lezat na chrbate ako trubka 😁, ze by sa mi tam nieco povolilo alebo co. A mna viac ako rana bolel chrbat... Ale ked mi sestricka povedala, ze lahnite si kludne na bok, tak bolest chrbata odisla a bola som ovela spokojnejsia... Po druhom som bola rychlejsie fit, uz som nebola taka vyhukana zo vsetkeho, aj o babo som sa uz vedela starat... Pri prvom bolo vsetko nove.... Naozaj plati, ze treba cim viac chodit, hybat sa, nelezat stale, nesediet, ale byt vela v pohybe, nekrcit sa, snazit sa chodit vystreta ako to len ide... Doma mi nemal kto velmi pomoct a to ma hnalo k rychlejsiu zotaveniu, neznasam byt na niekom zavisla...

123nikolaa123
9. dec 2022

stavali ma na nohy po 12 hodinách, ani neviem ako som to prekonala lebo bolesť to bola hrozná, akoby ma niekto dokopal do brucha a mala som všetko dolámané, spolubývajúca bola tiež po sekcii a skákala tam ako lanka, ze ju iba stípe jazva, nerozumela som tomu.... z nemocnice som odisla zohnuta, doslova v predklone, doma potom celkom uz ok, dalo sa to vydrzat, po mesiaci nastali u mna doslova rovnake poporodne bolesti, skoncila som s antibiotikami, popordne nohavicky som nosila este dalsie 4 mesiace... podla mna som mala velmi kompikovane zotavovanie, pritom som stihla baba a vraj som mala malicku maternicu...

aliaray1
9. dec 2022

Postavis sa rovno po 24 hod a hlavne ti radim vystierat sa a chodit a robit. Vyborne cvicenie je potom postavit sa, ruky v bok a vytacat sa do stran - toto ale az o par tyzdnov cvik proti diastaze.

Ked budes brat lieky proti bolesti, tie zial prechadzaju do mlieka. Ja som kojila, cize som nebrala nic a ano, uplny hard core ale pomohol mi pohyb okolo malej, upratovanie, kasovita strava atd. 24 hod po sekcii som uz mala u seba malu a po dalsich 2 dnoch sme sli domov a uz som upratovala a aj varila, vycesavala psa...na 4.den bez akychkolvek liekov.

Opakujem je to velmi velka bolest, drzim palce nech ta to cim skor prejde a pamataj na to vystieranie sa...brucho ta bude tahat dole, ale nesmies polavit. A hlavne ak nechces diastazu a ochabnute brucho natrvalo, neodporucaju sa tie brusne pasy a podpory.

ada510
9. dec 2022

Sestričky sa nechodia pýtať ako sa cítiš či nechceš čipok alebo do infúzky lieky od bolesti mňa sa chodili stále ... Ale ak si to mám porovná pri prvom to bolo horšie nenormálne som trpela a druhý bol super ako dovolenka ale bola som na nadštandarde ....každý ti povie že to rozchodis je pre teba ťažké tomu uveriť ale nemáš inú možnosť a nebudem ti klamať že keď ťa postavia bude to bolieť viac ...ale teraz lež n dvíhaj sa nezapieraj do brucha a kľudne si vypýtal lieky...

paciko9
10. dec 2022

Vela chodit, chodit a chodit. Prve postavenie je ozaj brutalne. Ja som sa postavila po 20 hodinach kadzy den to bolo lepsie. Aj ked pre mna bola najvacsia bolest,ked mi tlacili na maternicu🙂 rychle zotavenie a babätku vela zdravicka prajem

autor
10. dec 2022

Veľká Vdaka za pomoc a každú radu 🙏 pustím sa do chodenia a snáď bude len a len lepšie

1357
10. dec 2022

Poradiť ti neviem 😔 cisársky som nemala ale čítala som si diskusiu bábätko sa ti narodilo s váhou 1400g prosím ťa v ktorom ty si bola? Ja som dnes ,28+0 včera mali dvojičky cca 1400g a ležím v nemocnici lebo sa mi skrátil krčok a začala som sa otvárať 😔

autor
11. dec 2022

@1357 bola som 32+6 ale že bábätko bolo ako keby -2tyzdne. To je dobre, že si v nemocnici, je šanca že budeš ležať, veľa oddychovať tak sa to natiahne čo sa bude dať posielam veľa sily ❤️