icon

Ako ste sa liečili z genitálneho herpesu?

29. júl 2020

Ahojte dievčatá dneska mi doktorka povedala nie dobrú správu mám herpes a boli to ako šľak.Nasla som len staré diskusie tak preto som založila novú.Chcem sa spýtať čo vám pomáha aby ste to prežili.Aby sa vám to čo najmenej vracalo?

bociandy
29. júl 2020

Ahoj, mne sa to vracia tak 1x za rok (chvalabohu nie castejsie), najlepsie mi pomaha krem Herpesin. Idealne zacat natierat uz ked zacne nieco svrbiet, potom to nikdy neprejde do takeho stavu ze by sa s tym nedalo existovat, za 2-3 dni mam pokoj.

autor
29. júl 2020

@bociandy ja si natieram herpesin krém a včera som mala dva pupaciky a dneska do rána ďalšie sa mi spravili.

noemikatka
29. júl 2020

Pridám sa k tejto teme baby raz som mala priateľa Ktorý mi po niakom case povedal ze ma herpes geniálny veľmi som sa zľakla od vtedy som na kontrole u gynekológ bola asi 4x len z kvasinkami tak myslíte ze som to od neho nedostala dr. By mi povedal z výsledkou ze ho mam však?

lucinkab
29. júl 2020

Genitalny som chvalabohu nikdy nemala ale povidca je rovnaky ako na ustach vraj....mne pomaha dlhodobo uzivat bkomplexforte...denne 1tbl a pocas 3r son herpes nemala... A je to sexualne prenosne...takze to mas od muza

lucinkab
29. júl 2020

@noemikatka on moze v tele driemat prejavy sa pri unave.... V krvi ti ho nezisti

autor
29. júl 2020

@noemikatka ja som to dostala od manžela ktorý má celý život na ústach po 12 r manželstva.Takze sa ti oslabí imunita a mozes mať.Je to vysoko infekčné.

noemikatka
29. júl 2020

@lucinkab od vtedy co som bola sním som nemala dole príznaky ake som čítala na nete ze by sa mi mali urobiť pupaky a podobne od vtedy som mala pálenie a svrbenie v posve gynekolog urobil stery a vždy som mala len kvasinky z kultivacie nezistí herpesin!
@lucinkab

noemikatka
29. júl 2020

Ach tak to si ma dobre vylakala :(((

autor
29. júl 2020

@noemikatka iba to má drží ako tak že už máme deti lebo je to veľmi nebezpečné počas tehotenstva.Na staré kolená som dopadla.

noemikatka
29. júl 2020

Ako vlastne zistím ci ho mam alebo nie? 😔

noemikatka
29. júl 2020

To ti verím a ten herpesin genytalny to človek môže dostať len ked je sex? Bývali priateľ ho tiež od niekoho dostal

autor
29. júl 2020

@noemikatka napríklad my sme prišli pred pár dňami z dovolenky a po dvoch dňoch mi začalo byť zle bolesť hlavy a slabiny pri pipine má hrozne bolia a spravili sa mi také pupaky pri konečníku a vieš čo je na Tom čudné že pred dovolenkou sme sa nemilovali lebo som mala menzes a na dovce vôbec lebo deti medzi nami tak skade to mam netuším.Ale pre dovolenkou deň som sanoholila s manželovou žiletkou.

noemikatka
29. júl 2020

Ach to mi je ľúto ja len ze som z bývalim mavala sex bez kondómu je šanca ze som to vôbec nedostala?

autor
29. júl 2020

@noemikatka myslím ze uvidis časom ja netuším.ja som.mala.len manžela

noemikatka
29. júl 2020

Ach budem sa modliť aby to tak bolo 🙏🙏🙏 a keby som o tom povedala gynekológovi vedel by mi to zistiť ci to v tele mam? Alebo ked mi bral stery kultivacie uz by to aj zistil?

autor
29. júl 2020

@noemikatka moja ja neviem ked pojdes na preventívnu opýtaj sa

bociandy
29. júl 2020

@noemikatka da sa to zistit bud z krvi (zistuju sa protilatky proti virusu hsv), alebo ked sa ti vyhodia tie pupaciky, tak spravia ster.
Ja ked som to mala, pozerali ma asi 4 lekari a ani jeden na 100% nevedel potvrdit ci je to ono (bol medzi nimi gyndos aj kozny...). Vsetci vraveli ze treba spravit testy, ale nikto mi ich nerobil, ze mam skusit ten herpesin najprv😀

bociandy
29. júl 2020

Ked to mas prvy krat, tak je to akoby najsilnejsie a strasne to boli a dlhsie sa to hoji. Ked by si to dostala znovu, uz to take hrozne nie je. Ja som to dokonca schytala aj pocas oboch tehotenstiev (nastastie vzdy po 1.trimestri, kedy je najvacsie riziko poskodenia plodu...). Inak vies co, mne sa to tiez prvy krat vyhodilo, ked sme sa vratili z letnej dovolenky s manzelom... absolutne som to nechapala vtedy a vlastne stale nechapem ako som to schytala🤷‍♀️

poopsie
29. júl 2020

No ako ste to mohli dostat, ak ste sa kupali v bazene a mali ste ranky na kozi, tak to je brána pre vírusy.. Ja som dostala herpes od prveho v mojom zivote, z úst, cez sliny, netusila som ze je to možné, a segra dostala od nejakeho darcu na diskoteke, su dva druhy, genitalny a potom z úst, to ze z ust sa spravi na pipine este neznamena ze je genitalny, su to dva rôzne druhy. Pomaha sa vyhýbať stresu, bkomplex, a antivirotika v tabletkovej forme.. Krem je na prd, ja som raz skusila si dat cesnak no to bolo peklo, nieze by ma z toho stipalo, ale vriedky mi popraskali a prvy a posledny krat sa mi spravili aj chrasty..

autor
30. júl 2020

Mne mamina hovorila že keď som bola malá mala som herpes po celej cikuli že by sa to po toľkých rokoch prebudilo??

eskop
Autor odpoveď zmazal
bociandy
30. júl 2020

Ano, myslim ze sa mohlo...

kajka951
7. aug 2020

Mne sa to robievalo často najlepšia vec na svete je Thermal herpes krém, za 3 dni ani neviem že som to mala

malic8
22. aug 2020

Ja pouzivam acyclovir, zo zaciatku to vzdy trvalo dlhsie teraz sa mi vyhodi malo krát a netrva dlho, neviem ale ako si s tym najst partnerku je mi trapne o tom hovorit

vorkola
8. máj 2025
@kajka951

Mne sa to robievalo často najlepšia vec na svete je Thermal herpes krém, za 3 dni ani neviem že som to mala

@kajka951 Dostat v lekarni?

henyka86
23. júl 2025
@bociandy

@noemikatka da sa to zistit bud z krvi (zistuju sa protilatky proti virusu hsv), alebo ked sa ti vyhodia tie pupaciky, tak spravia ster.
Ja ked som to mala, pozerali ma asi 4 lekari a ani jeden na 100% nevedel potvrdit ci je to ono (bol medzi nimi gyndos aj kozny...). Vsetci vraveli ze treba spravit testy, ale nikto mi ich nerobil, ze mam skusit ten herpesin najprv😀

@bociandy ahoj mozem sa opytat? Vracia sa ti este stale ten herpes?

bociandy
23. júl 2025
@henyka86

@bociandy ahoj mozem sa opytat? Vracia sa ti este stale ten herpes?

@henyka86 ahoj, obcas sa mi este vrati, povedala by som v priemere tak 2x do roka. Ale ja uz viem ked to prichadza, tak hned si dam na to Herpesin a do 2 dni je pokoj🙏