Ako účinne zvládnuť opakujúcu sa mykózu?
Ahojte. Trápia ma opakujuce sa kvasinky, mykoza. Už som mala lieky od dr, potom canesten gyn kombi, potom rosalgin vyplach.. Vsetko mi zabralo na chvíľu uz som zufala neviete mi poradiť niečo účinné? Aj ked nejaky sedavy kupel. Sladke nejem, ani pecivo vela.. Neviem uz co robit ide ma poraziť z toho. Dr ma dovolenku. Ordinuje až v polke februára. Vtedy mam termín. Ďakujem
Nespomínala si či máš partnera ale ak áno tak on sa preliečil ?
A tak ako sa píše vyššie určite skúsiť iného lekára osloviť, pretože keď sa ti to stále vracia tak na to treba niečo oveľa silnejšie ako voľnopredajné..
Zatiaľ kým nemáš termín by som skúšala aspoň natierať Canestenom a Canesten má aj takú umývaciu emulziu ktorá uľavuje od príznakov ja som to raz malá ale iba ako doplnok k liečbe samotné ti to nevylieči..
@nika_val mám ale nespali sme spolu dlhšie tak nieje to o tom, že by sme si to dookola odovzdávali. K inej dr nejdem.. Skôr by som chcela niečo čo je aj na vnútorne (peroralne) použitie. Niečo čo kvasinky zničí zvnútra neviem ci chápeš.. Ze by som to uzivala dlhsie.. Na imunitu alebo ako by som to napísala
Popracuj na celkovej imunite. Stále dookola lieky, mastičky, atb.je síce cesta ale nie z dlhodobejšieho hľadiska. Skôr začarovaný kruh. Sladké, kysnuté neješ. Vyhýbaj sa spracovaným potravinám. Porozmýšľaj nad "sprcháčmi, práškami na pranie, avivážou", prílišnou hygienou možno. Porozmýšľaj nad bylinkami. Mňa z tohto začar.kruhu dostalo práve toto (a bolo to na radu môjho lekára).
@tibor79 áno to sa pýtam, nieco na celkovu imunitu. Vies niečo poradit? Sprchový pouzivam lactacyd alebo väčšinou canesten.. Spodné prádlo periem vždy na 60st pre alergikov. Neviem co by som este mohla zmenit
Mňa poslal na imunologiu. Chvíľu som brala Immunor. Vieš, to neexistuje užívať prípravok na imunitu a je po probléme. Treba veľa vecí zmeniť. Ja som užívala dlhodobo kapucínku, bylinné nesladené čaje (na podporu imunity a protiplesnove) . Ja som mala okrem kvasiniek aj baktér.zápaly. Acidko neochutené som pila, doma kvasenú zeleninu. A k tým sprcháčom, možno blbé ale použ.som čistú vodu.
kup si probiotika Candistop a ber to podla navodu, to vzdy zaberie, maju ich aj v DM
este dodam, ano canesten a rosalgin na chvilu potlacia priznaky, ale inak je to slabe, to je jasne, ze sa ti to vracia stale
Mne moja dr. povedala, že určite aspoň tri týždne vkladacie vaginalne probiotiká, lebo po opakujúcich mykózach mám úplne rozbitý mikrobióm.
Ale mala by si mať určite predtým poriadne lieky na preliečenie a podľa mňa aj partner. Nemôžeš ísť k zastupujúcemu lekárovi?
Ja mám už roky pokoj. To prechodové obdobie "bez liečiv" dalo zabrať, ale stálo mi to za to. Mne veľmi škodila aj kozmetika, akákoľvek akože šetrná, intim gély a pod.
Vieš, je veľa rád aj na nete. Často ľudia tomu neveria. Nuž, áno je to zdĺhavé (bylinky, strava atď). Liek pôsobí hneď a je pokoj. Ale len nachvíľu. Ja už som bola taká zúfalá, že by som skúsila všetko. Jedla som aj veľa cesnaku a cibule teraz si spomínam, že aj čaj Vitex jahňací, ale to skôr pre vyrovnanie hormónov. Ale ja verím, že v tele všetko so všetkým súvisí
Ja by som odporučila pravidelne probiotiká a po prelieceni vyskúšať Candivac - bakteriálne lyzaty, je to veľmi zjednodušene také "očkovanie" proti mykozam.
Vsetko peroralne je na predpis. Skúste oreganovy olej

Zastupujuci lekar? Chces cakat este mesiac a skusat, co zaberie?