icon

Ako zmierniť silné menštruačné bolesti?

3. jún 2025

Ahojte,čo by ste mi poradili na silné bolesti cez menstruaciu ? Prve dva dni mam mega silne ,nemozem poriadne z postele vyliezt. Gynekologička vravela že sa to môže zmeniť porodom,mam 25 ale deti este neplanujem a zas hak som uz brala a nechcela by som to zase brat kedze som z vysadenia velmi pribrala,nemate nejaku radu co sa tyka caju alebo niecoho ? Dik

samskia
3. jún 2025

moze sa to zmenit ale aj nemusi, to je individualne. isto by som sa teraz nehrnula otehotniet kvoli tomuto. a keby si vyskusala teda inu hak? vsak jej je vela druhov.

ja_bb
3. jún 2025

Je to možno divne a nemalo by to mat suvis,ale mne sa bolesti zmensili,ked som prešla z vloziek na kalisok.

odesi
3. jún 2025

no tak to s tym porodom je dost individualne podla mna. a zas risknut to len kvoli tomu :- D vyskusaj si robit alchemilkove caje a ked ta chytia bolesti tak cetalgen. je volnopredajny, takze nemusis ani dr. volat 😉

tanickalab
3. jún 2025

Pozeraj caje s alchemilkou, rebrickom, harmancekom. Alebo vonku natrhaj mysi chvost. No to je na take dlhdodobejsie uzivanie si myslim kym sa dostavia ucinky. Ten Cetalgen je dobry na bolesti, mozem aj ja odporucat mat ho po ruke.

hanka_se
3. jún 2025

mne sa po porode bolesti vyrazne zhorsili, dokonca ich mam silnejsie ako porodne ☹ Sice z 8 dni sa menstruacia skratila na 5, ale bolesti a intenzita sa zhorsili. Antikoncepciu nechcem urcite. Normalne by som radsej kazdy mesiac rodila, ako mala menzes 😅

selena_luna
3. jún 2025

Mne velmi pomohol buscopan, uvolnuje svalstvo.

veselo_neveselo
3. jún 2025

Davaj si Buscopan, ja ho uzivam na doporucenie mojej gynDr.
Hoeuci termofor ma brucho/kruze podla toho kde to boli a oddychovat, aspon pokial krce neprejdu.

veselo_neveselo
3. jún 2025

Inak vyssie odporucany cetalfen obsahuje paralen a ibuprofen. Mne doktorka neodporucila brat tieto lieky pravidelne (ani kazdy mesiac na menzes), hlavne ibuprofen ohrozuje sliznicu zaludka, takze na to velky pozor a radsej ho nebrat, ked nemusis.
Buscopan je z tohto pohladu bezpecnejsi liek na menstruacne bolesti.

espeo
3. jún 2025

Keď mám (našťastie veľmi zriedka) veľmi silné kŕče, pomáha mi horúci kúpeľ a masáž brucha sprchou horúcou vodou. A pred 15 rokmi sa mi veľmi zmiernili bolesti po operácii endometriozy

san_dra11
5. jún 2025

Ja mam preto po ruke zakazdym toto : 😅 Nesklamal ma ani raz a nie je vobec tazky na zaludok ani mi z neho nic neziaduce nie je..

katkatet
5. jún 2025

Flector

tim23
5. jún 2025

Mne sa menštruačné bolesti zmiernili po alchemilkovom čaji. Pila som ho dlhšie pravidelne a nielen že mi,, odišli " menštruačné bolesti ale aj sa mi upravila menštruácia, mám ju teraz presne na deň.