Ako zmierniť silnú menštruáciu a sprievodné príznaky?
Ahojte,čo pomáha na silnú menštruáciu? Nič som nejedla minerálku som vyvracala, začalo mi hučať v ušiach, pocity na odpadnutie,hnačky,únava, slabosť, malátnosť, bolest brucha, silné krvácanie. Celý deň len ležím každé 4 hodiny si dávam tabletku. Tlak som si merala 97/72/60. Máte to niektorá podobne? Mám 24 rokov kedysi som brala HAK kvoli kožným problémom tak som takéto problémy nemala lebo som mala slabu menštruaciu. Trochu mi pomohla len horúca vaňa a tabletka. Máte to niekto podobne? Alebo ešte horšie? Mam kamarátku ktorá chodí kvôli tomu aj do nemocnice.
Ahoj, ano, caj rebricek abo pastierska kapsicka. Na som pila kapsicku a velmi zmiernuje intenzitu krvacania. Mas to teraz prvykrat alebo sa ti to opakuje?
Ja som po mnohých rokoch trápenia našla cestu, ktorá pomohla mne. Brala som v tom čase aj Detralex na posilnenie žilových stien a začala som si asi 2 dni pred a počas prvých dní dávať extrémne dávky vitamínu C. Keďže mám obličky OK, tak som si dala za deň 3 až 5 tabletiek s obsahom 1000 mg. Po pár cykloch sa mi to upravilo tak, že mi stačí štandardná dávka vitamínu C a takmer úplne mi vymizli všetky sprievodné príznaky (bolesti, kŕče, nálady...).
Kedysi som musela párkrát aj odísť z práce a nevládala som ani dôjsť domov, nezaberali mi ani lieky od bolesti. Aktuálne som na tom tak, že niekedy aj zabudnem, že mám menštruáciu.
Ja pijem caj z alchemilky. Inak mavam velmi silne krvacanie a toto mi super zmiernuje.
Ahoj, ano, caj rebricek abo pastierska kapsicka. Na som pila kapsicku a velmi zmiernuje intenzitu krvacania. Mas to teraz prvykrat alebo sa ti to opakuje?
@janetinka27 Opakuje sa mi to, ale ako kedy len teraz som aj zvracala a skoro odpadla sama doma keď som bola, prvý deň je najhorší
Ak prides na "liek" napis to velkymi pismenami do novin, aby to videli vsetky trpitelky .
Moja dcera sa trapi uz viac ako 10r. , nos si zlomila pri odpadnuti, hnackuje, bolesti jak svina, krvaca 7dni, ( ja max 2-3dni) a este nenasla nic okrem hak, ktoru nemieni brat.
@lucykelly dcere ibalgin vobec nezaberie
@jamidea Vyskúšajte Cetalgen - obsahuje kombináciu paracetamol a ibuprofén.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/cet...
Mne niekedy nezabrali ani kvapky Algifen. ☹ Musela som vyriešiť tú extrémnu stratu krvi a od vtedy je to úplne iný život.
@jamidea Vyskúšajte Cetalgen - obsahuje kombináciu paracetamol a ibuprofén.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/cet...
Mne niekedy nezabrali ani kvapky Algifen. ☹ Musela som vyriešiť tú extrémnu stratu krvi a od vtedy je to úplne iný život.
@tanyan Ďakujem skúsim a ascorutin ste neskušali? To je na zmiernenie krvacania. Ja mam veľmi nizky tlak a dotoho silne krvacanie už som cítila že idem odpadnúť a dotoho mi začalo hučať v ušiach a hneď potom aj vracanie….Hrozné niečo
Pre mňa je ascorutin a vitamín C v tomto prípade na rovnakej úrovni. Nezvažovala si infúziu na pohotovosti?