icon

Ako zmierniť silnú menštruáciu a sprievodné príznaky?

1. júl 2025

Ahojte,čo pomáha na silnú menštruáciu? Nič som nejedla minerálku som vyvracala, začalo mi hučať v ušiach, pocity na odpadnutie,hnačky,únava, slabosť, malátnosť, bolest brucha, silné krvácanie. Celý deň len ležím každé 4 hodiny si dávam tabletku. Tlak som si merala 97/72/60. Máte to niektorá podobne? Mám 24 rokov kedysi som brala HAK kvoli kožným problémom tak som takéto problémy nemala lebo som mala slabu menštruaciu. Trochu mi pomohla len horúca vaňa a tabletka. Máte to niekto podobne? Alebo ešte horšie? Mam kamarátku ktorá chodí kvôli tomu aj do nemocnice.

lucykelly
Autor odpoveď zmazal
sella38
Autor odpoveď zmazal
autor
1. júl 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 C čko si davam pichať aj do žily

janetinka27
1. júl 2025

Ahoj, ano, caj rebricek abo pastierska kapsicka. Na som pila kapsicku a velmi zmiernuje intenzitu krvacania. Mas to teraz prvykrat alebo sa ti to opakuje?

tanyan
1. júl 2025

Ja som po mnohých rokoch trápenia našla cestu, ktorá pomohla mne. Brala som v tom čase aj Detralex na posilnenie žilových stien a začala som si asi 2 dni pred a počas prvých dní dávať extrémne dávky vitamínu C. Keďže mám obličky OK, tak som si dala za deň 3 až 5 tabletiek s obsahom 1000 mg. Po pár cykloch sa mi to upravilo tak, že mi stačí štandardná dávka vitamínu C a takmer úplne mi vymizli všetky sprievodné príznaky (bolesti, kŕče, nálady...).
Kedysi som musela párkrát aj odísť z práce a nevládala som ani dôjsť domov, nezaberali mi ani lieky od bolesti. Aktuálne som na tom tak, že niekedy aj zabudnem, že mám menštruáciu.

ivanakal
1. júl 2025

Ja pijem caj z alchemilky. Inak mavam velmi silne krvacanie a toto mi super zmiernuje.

autor
1. júl 2025
@janetinka27

Ahoj, ano, caj rebricek abo pastierska kapsicka. Na som pila kapsicku a velmi zmiernuje intenzitu krvacania. Mas to teraz prvykrat alebo sa ti to opakuje?

@janetinka27 Opakuje sa mi to, ale ako kedy len teraz som aj zvracala a skoro odpadla sama doma keď som bola, prvý deň je najhorší

jamidea
1. júl 2025

Ak prides na "liek" napis to velkymi pismenami do novin, aby to videli vsetky trpitelky .
Moja dcera sa trapi uz viac ako 10r. , nos si zlomila pri odpadnuti, hnackuje, bolesti jak svina, krvaca 7dni, ( ja max 2-3dni) a este nenasla nic okrem hak, ktoru nemieni brat.

jamidea
1. júl 2025
@lucykelly
Odpoveď bola zmazaná

@lucykelly dcere ibalgin vobec nezaberie

tanyan
2. júl 2025
@jamidea

@lucykelly dcere ibalgin vobec nezaberie

@jamidea Vyskúšajte Cetalgen - obsahuje kombináciu paracetamol a ibuprofén.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/cet...
Mne niekedy nezabrali ani kvapky Algifen. ☹ Musela som vyriešiť tú extrémnu stratu krvi a od vtedy je to úplne iný život.

autor
2. júl 2025
@tanyan

@jamidea Vyskúšajte Cetalgen - obsahuje kombináciu paracetamol a ibuprofén.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/cet...
Mne niekedy nezabrali ani kvapky Algifen. ☹ Musela som vyriešiť tú extrémnu stratu krvi a od vtedy je to úplne iný život.

@tanyan Ďakujem skúsim a ascorutin ste neskušali? To je na zmiernenie krvacania. Ja mam veľmi nizky tlak a dotoho silne krvacanie už som cítila že idem odpadnúť a dotoho mi začalo hučať v ušiach a hneď potom aj vracanie….Hrozné niečo

tanyan
2. júl 2025

Pre mňa je ascorutin a vitamín C v tomto prípade na rovnakej úrovni. Nezvažovala si infúziu na pohotovosti?

sella38
Autor odpoveď zmazal
tanyan
2. júl 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 Moja veta sa začína "pre mňa..." a neviem prečo ty tvrdíš, že to nie je pravda. Každý má vlastné skúsenosti a aj to isté telo môže pri zmene niektorých podmienok reagovať inak. Mimochodom, vyššie som písala, že som brala aj Detralex.

lucykelly
Autor odpoveď zmazal
jamidea
3. júl 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 ano, z cecka prehana a pri silnom menzese prehana aj bez cecka :(