icon

Ako zvládať psychické problémy pri menopauze?

Dnes o 17:36

Zienky v 41rokoch som vhupla do menopauzy. Prestali mi fungovat vajecniky. Maternicu uz nemam. Som velmi placliva, smutna, uzkosti a strach. Co vam v menopauze na to pomohlo? Uz som zufala :(

simsalabim
Dnes o 17:39

@anonym_autor nad HSL si neuvazovala?

autor
Dnes o 17:42
@simsalabim

@anonym_autor nad HSL si neuvazovala?

@simsalabim Lekarka mi to neodporuca, tym padom nieco prirodne .

anonym_628161
Dnes o 18:04

ja sa tiez tak citim, mam 43 rokov, ale menstruaciu pravidelnu, takze dr. usudil, ze hormonalne problemy este mat nemozem

mondolina
Dnes o 18:06

gynex

anonym_616ea7
Dnes o 18:06
@anonym_628161

ja sa tiez tak citim, mam 43 rokov, ale menstruaciu pravidelnu, takze dr. usudil, ze hormonalne problemy este mat nemozem

@anonym_628161 ja mám to isté, zatiaľ u mňa idem dole pred MS a počas MS. Ale mne už nasadili AD. Mimochodom, aj s nimi tých pár dní je mi psychicky zle.

simsalabim
Dnes o 18:08
@anonym_autor

@simsalabim Lekarka mi to neodporuca, tym padom nieco prirodne .

@anonym_autor a preco, mas nejake zdravotne problemy? Ja si dost citam o menopauze, hlavne zahranicnych odbornikov a hovoria, ze sa na zenach pachaju velke nespravodlivosti, lebo lekari sa dalej nevzdelavaju a odopieraju zenam to, co im chyba - hormony. Radsej im daju antidepresiva.

anonym_616ea7
Dnes o 18:10
@simsalabim

@anonym_autor a preco, mas nejake zdravotne problemy? Ja si dost citam o menopauze, hlavne zahranicnych odbornikov a hovoria, ze sa na zenach pachaju velke nespravodlivosti, lebo lekari sa dalej nevzdelavaju a odopieraju zenam to, co im chyba - hormony. Radsej im daju antidepresiva.

@simsalabim nie všetky ženy môžu brať hormóny. Ja s vrodenou tromfolíiou a po 2x prekonanej trombóze som volila viac safe riešenie.

anonym_628161
Dnes o 18:24
@anonym_616ea7

@anonym_628161 ja mám to isté, zatiaľ u mňa idem dole pred MS a počas MS. Ale mne už nasadili AD. Mimochodom, aj s nimi tých pár dní je mi psychicky zle.

@anonym_616ea7 aj ja som brala ad a pri tom diskomforte, ktory mam sa k nim asi zrejme vratim

simsalabim
Dnes o 18:38
@anonym_616ea7

@simsalabim nie všetky ženy môžu brať hormóny. Ja s vrodenou tromfolíiou a po 2x prekonanej trombóze som volila viac safe riešenie.

@anonym_616ea7 ved ja nehovorim, ze to je riesenie pre kazdu zenu. Ale nezda sa mi vobec logicke a ani prijatelne, ze vacsinu zien z nevedomosti a predsudkov lekari laduju AD, hoci primarnou pricinou ich tazkosti je chybajuci estrogen, progersteron a testosteron a ich doplnenie vyriesi nespavost, nervozitu, zabudlivost, navaly a urogenitalne problemy. Mali by zenam ponuknut aj HSL a nech si kazda zvazi, ci su pre nu prijatelne.