Ako zvládať psychické problémy pri menopauze?
Zienky v 41rokoch som vhupla do menopauzy. Prestali mi fungovat vajecniky. Maternicu uz nemam. Som velmi placliva, smutna, uzkosti a strach. Co vam v menopauze na to pomohlo? Uz som zufala :(
@anonym_autor nad HSL si neuvazovala?
@simsalabim Lekarka mi to neodporuca, tym padom nieco prirodne .
ja sa tiez tak citim, mam 43 rokov, ale menstruaciu pravidelnu, takze dr. usudil, ze hormonalne problemy este mat nemozem
ja sa tiez tak citim, mam 43 rokov, ale menstruaciu pravidelnu, takze dr. usudil, ze hormonalne problemy este mat nemozem
@anonym_628161 ja mám to isté, zatiaľ u mňa idem dole pred MS a počas MS. Ale mne už nasadili AD. Mimochodom, aj s nimi tých pár dní je mi psychicky zle.
@simsalabim Lekarka mi to neodporuca, tym padom nieco prirodne .
@anonym_autor a preco, mas nejake zdravotne problemy? Ja si dost citam o menopauze, hlavne zahranicnych odbornikov a hovoria, ze sa na zenach pachaju velke nespravodlivosti, lebo lekari sa dalej nevzdelavaju a odopieraju zenam to, co im chyba - hormony. Radsej im daju antidepresiva.
@anonym_autor a preco, mas nejake zdravotne problemy? Ja si dost citam o menopauze, hlavne zahranicnych odbornikov a hovoria, ze sa na zenach pachaju velke nespravodlivosti, lebo lekari sa dalej nevzdelavaju a odopieraju zenam to, co im chyba - hormony. Radsej im daju antidepresiva.
@simsalabim nie všetky ženy môžu brať hormóny. Ja s vrodenou tromfolíiou a po 2x prekonanej trombóze som volila viac safe riešenie.
@anonym_628161 ja mám to isté, zatiaľ u mňa idem dole pred MS a počas MS. Ale mne už nasadili AD. Mimochodom, aj s nimi tých pár dní je mi psychicky zle.
@anonym_616ea7 aj ja som brala ad a pri tom diskomforte, ktory mam sa k nim asi zrejme vratim
@simsalabim nie všetky ženy môžu brať hormóny. Ja s vrodenou tromfolíiou a po 2x prekonanej trombóze som volila viac safe riešenie.
@anonym_616ea7 ved ja nehovorim, ze to je riesenie pre kazdu zenu. Ale nezda sa mi vobec logicke a ani prijatelne, ze vacsinu zien z nevedomosti a predsudkov lekari laduju AD, hoci primarnou pricinou ich tazkosti je chybajuci estrogen, progersteron a testosteron a ich doplnenie vyriesi nespavost, nervozitu, zabudlivost, navaly a urogenitalne problemy. Mali by zenam ponuknut aj HSL a nech si kazda zvazi, ci su pre nu prijatelne.

@anonym_autor nad HSL si neuvazovala?