icon

Ako zvládnuť dovolenku s menštruáciou pri PCOS?

23. júl 2025

Ahojte. Prosím vás povedzte mi že sa dá užiť dovolenka aj s menštruáciou.
Veľmi som sa na túto dovolenku tešila... všetko mám zabookované, letím o 2 dni.
Pri PCOS mám cyklus okolo 50+ dní, a tá mrcha prišla po 27 dňoch. A to u mňa je väčšinou silnejšia, bolestivejšia a 7 dní, aj keď posledné boli akési slabšie a bolesť bola znesiteľná, ale stále 7 dní, tj. keď sa len teraz rozbieha, tak možno na posledný deň dovolenky už ju mať nebudem 😀 Viem o zákone schválnosti, ale takúto zradu som nečakala.
Idem sama, na Kanárske, dlho som šporila, letenku zrušiť nejde (Ryanair), ubytovanie by šlo ale takéto ubytko už nezoženiem. Chcela som objavovať pláže, kúpať sa, a namiesto toho budem objavovať odtiene červenej a stupne bolesti. Povedzte mi že sa dá užiť aj takáto dovolenka 😢 Nejaké tipy ako ste to zvládli, ak sa vám tiež niečo také stalo? Viem že existuje Noretisteron, ale nechcela som si rozhadzovať hormóny ešte viac a hlavne som si bola na 99% istá že neexistuje aby prišla takto skoro. Nešťastná som. Toľko peňazí nazmar...

anonym_2333db
23. júl 2025

Samozrejme. Mne vždy ako naschvál pride menštruácia počas dovolenky, aj keď ju nemám mať. Dám si tampon, tabletku a idem 🤣

sara07
23. júl 2025

kup si plavky + nohavičky menštruačne, kališok, tampony do vody na začiatok len ich treba hned menit
na bolesti nahrievany uterak alebo tie termo flaše
a všetko ostatné je proste v hlave, tak mám a no čo .. však tam nejdeš behat s bavlnenou látkou
ja toto už neriešim ... mám tak mám , patrí to k ženskému telu, nepreživam to , a som rada že ju ešte mám

letfenixa
23. júl 2025

@anonym_autor ja to už vôbec neriešim, cyklus mám od 21 do 26 dní, to sa nedá vôbec naplánovať dovolenka. Vlani som si kúpila tampony vhodné na plávanie, a tento rok som prikupila menštruacne plavky, že už na tie slabšie dni budem mať tie.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
23. júl 2025
@letfenixa

@anonym_autor ja to už vôbec neriešim, cyklus mám od 21 do 26 dní, to sa nedá vôbec naplánovať dovolenka. Vlani som si kúpila tampony vhodné na plávanie, a tento rok som prikupila menštruacne plavky, že už na tie slabšie dni budem mať tie.

@letfenixa Nespomínaš si na značku tých tampónov na plávanie? Swimpon? Vidím že je viacej tých značiek.

Niečo budem musieť vymyslieť, len teda mne v taký bežný deň vydrží tampón tak 2 hodiny. A to by bolo ešte ok, ale netuším kde si ich budem vymieňať... každopádne máte pravdu, nejako to musím prekusnúť, dať si lieky od bolesti a vyťažiť z tej dovolenky maximum. Mne sa chvalabohu toto ešte nestalo doteraz, ale to možno ozaj preto že mám tie cykly také dlhé, často to vyšlo na celé leto bez.

letfenixa
23. júl 2025
@anonym_autor

@letfenixa Nespomínaš si na značku tých tampónov na plávanie? Swimpon? Vidím že je viacej tých značiek.

Niečo budem musieť vymyslieť, len teda mne v taký bežný deň vydrží tampón tak 2 hodiny. A to by bolo ešte ok, ale netuším kde si ich budem vymieňať... každopádne máte pravdu, nejako to musím prekusnúť, dať si lieky od bolesti a vyťažiť z tej dovolenky maximum. Mne sa chvalabohu toto ešte nestalo doteraz, ale to možno ozaj preto že mám tie cykly také dlhé, často to vyšlo na celé leto bez.

@anonym_autor myslím že Swimpon, tuším v DM som to kupovala.

olimuc
23. júl 2025

V prezliekacom ponco zvladnes aj vymenu tampona aj vsetko … Kup si v Ikee alebo v Decathlone mega velke a cez otvory zvladnes vsetko. Tampony plus menstruacne plavky, vlhcwne utierky a cierne sacky pre psov a zvladnes vsetko … ja sa neobmedzujem … jedine ak treba neopren… to nedavam. Ibuprofèn to isti

laurikagab
23. júl 2025

@anonym_autor ja mám silne a tiež 7 dni,dovolenku som bojovala pred 3 mesiacmi a ako naschval,všetko sa mi poposuvalo a začne mi na 3.den dovolenky..takze ja si idem požiadať o tabletky na oddialenie.Raz som mala ku koncu dovolenky a nie sok zvyknutá na tampóny,tak som bola v mori minimum..len skúsiť tampón ako radia baby a užívať si dovolenku.

pralinka25
23. júl 2025

Cely moj zivot mam na kazdej dovolenke, vylete, stanovacke ms. Skusala som kadeco. Mne sa najviac osvedcil kalisok. Sice som sa natrapila kym som sa to naucila ale za mna najlepsia varianta pre mna. Dovolenky si uzivam normalne. Plavam sportujem robim vsetko a to mam tiez pcos silnu a 7-8 dni

lenka188
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tampon, lieky od bolesti a ides. Vymienat budes predsa na zachode. Vacsina plazi ma uz nejake to zakladne vybavenie. Mna to tiez vzdy chyti na dovolenke, ale uz som si zvykla 😃 snad nebudes rusit dovolenku kvoli menstruacii... uzi si to. Bude to trochu neprijemnejsie, ale da sa to v pohode zvladnut.

anonym_c0ebc9
23. júl 2025

@anonym_autor daj si tabletky od bolesti, tampóny na kúpanie, možno aj menštruačné plavky, či čo to je a ideš. Daj si víno, aby to rýchlejšie vyšlo 🤣🤣 alebo keď nevyjde, aspoň sa uvoľníš. Nejde o život, len o blbé krámy ✌️

sissy27
23. júl 2025

@anonym_autor menzes je prirodzenou sucastou zivota, keby som sa mala nad tym takto opustat kazdy mesiac, tak mam zo zivota 💩. Dam tampon, nahradne do kabelky a fungujem, sportujem, bavim sa, cestujem, cokolvek. V pripade bolesti existuju tabletky.

dagas
23. júl 2025

Ja som tiež dostala v nedeľu večer a teraz odchádzame na dovolenku...akože mne je prvé dni extrémne zle..na vracanie,silne bolesti brucha a hnačky..dnes mi je už celkom ok len mi je na vracanie..ak bude zle dám kinedril. Čo už...mam nabalene tampony ,lieky od bolesti a vyražam 🤭