Ako zvládnuť HPV vírus?
Mala niektora z vas HPV virus? Moj doktor ma celkom vystrasil ze by som to mohla mat ale uvidi sa az po cytologii. Ako ste to vyliecili?
citujem -
Môže sa prenášať prostredníctvom pohlavného styku alebo iných intimných kontaktov. Existuje viac ako 100 typov HPV, z ktorých niektoré môžu spôsobiť rakovinu krčka maternice alebo iné ochorenia genitálií, ako napríklad rakovinu penisu alebo rakovinu vaječníkov.
na zaklade coho doktor povedal ze to na to vyzera? mas nejake genitalne bradavice ci videl zmeny na sliznici? lebo vsak zo steru asi tazko, to si musi pockat na vysledky
Neboj sa, 80% žien ma HPV vírus. Je to vírus, treba sa starat o svoju imunitu a tá sa potom postará o ten vírus 🙂
Neboj sa, 80% žien ma HPV vírus. Je to vírus, treba sa starat o svoju imunitu a tá sa potom postará o ten vírus 🙂
@20erika07 presne tak. mne poradili imunoglukan ale ja som ani nic nebrala
V novembri mi vyšiel hpv vírus, v januári mi robili konizaciu. Beriem hpv virin od novembra. Na gynekológi som ako doma každý mesiac ma pozerá. Dala som sa zaočkovať. Včera som volala za výsledky tak sú negatívne. Dúfam že to aj tak ostane.
na zaklade coho doktor povedal ze to na to vyzera? mas nejake genitalne bradavice ci videl zmeny na sliznici? lebo vsak zo steru asi tazko, to si musi pockat na vysledky
@balerina2025 no ja mam vraj sliznicu otocenu smerom von a nedavno som mala silneho streptokoka. A vtedy mi z tej cytologie ani neprisli dobre vysledky. Tak mi vcera robil znovu ale rozsirenu tak uvidim o 3 tyzdne.
drzim palce. ako pisem aj kebyze vyjdy dake kmene, nie hned vsetky su tie ''nebezpečne''

je ich vela kmenov a podtypov. nemusis mat hned tie ''rakovinotvorne''
mala som po porode, v tom zmysle, ze som mala uplne rozhadzane hormony a na prt imunitu a vtedy mi dake kmene vyskocili, ale potom uz nic nespominal,tak tipujem ze to je ok.