icon

Ako zvládnuť migrény pred menštruáciou?

1. apr 2025

Dievčatá, každý mesiac mám den pred začiatkom menzesu alebo v den začiatku silnú migrenu. Dnes som ledva zliezla autom na krajnicu zvracať, domov som dosla s triaškou no hroza. O 4 hodiny sa mi spustila menštruácia. Takto to mám každý mesiac. Dočítala som sa ze zmena hladiny hromonov to spôsobuje ale začína to ovplyvňovať môj život aj keď je to len jeden - dva dni. Dnes som mala čo robiť za volantom. Ma to niekto podobne? Ako to riešite ?

bolarazjedna
1. apr 2025

Dávaš si nejaký liek na migrénu?

terry658
1. apr 2025

Ja som na tom podobne. Najviac pomáha dať si tabletku ešte predtým než sa to rozbehne. A tiež mi dosť pomáha kola. Asi to už tiež začnem riešiť s odborníkmi. Mne to začína aj pred ovuláciou aj pred menštruáciou a niekedy trvá aj 5 dní.

mamamasama
1. apr 2025

Pridávam sa do klubu. Ak cítim auru, hneď beriem lieky. Veľmi mi zaberá aj levanduľový olej.

fkata
1. apr 2025

Aǰ ja som tak. Viem, že keď sa mi začne točiť hlava, dostanem menštruáciu. Samozrejme, zákon schválnosti, vždy ma to chytí v aute. Minule som ledva prešla cez semafór po prvé parkovisko.

zobaka
1. apr 2025

ano, posledne mesiace toto pozorujem migreny pred a pocas, myslim, ze je to nedostatkom progesteronu, zatial trpim, ale mozno sa odhodlam na Duphaston, lebo prsia bolia, nalada v ri..i, zavodnena, nebavi ma to

vanilkovazmrzka
1. apr 2025

Ja mam len miernu bolest hlavy, ale odkedy si davam zelezo tak uz necitim ziadnu bolest hlavy cez pms. Neviem ci to suvisi alebo ci to pomoze zmiernit tak extremny stav ako mas ty, ale tak… skus, mozno v kombinacii s inymi trikmi ti pomoze

zuzikxx
2. apr 2025

@vanilkovazmrzka ktory pripravok na zelezo prosim beries?

simsalabim
2. apr 2025

Treba dat liek vopred. Necakaj, kym sa to tu rozbehne.

terry658
2. apr 2025

@zobaka ja keď som brala progesterón tak bolo ešte horšie.

domi2101
2. apr 2025

Presne toto mávam, ale pred ovulaciou…je to spôsobené výkyvmi hormónov, hrôza

tamtamka26
2. apr 2025

neviem dievčatá, či beriete magnezium (pravidelne), ale ja si teraz dávam ráno a večer a som na tom oveľa lepšie 👍

petracandle
2. apr 2025

Pridávam sa do klubu 😒 mne pomáha dať si v ten deň už preventívne liek od bolesti a piť ženský čaj.
Riešila som to aj s gynekologičkou a jej jediné riešenie bola hormonálna antikoncepcia 🙄 tak som to nechala tak a ďalej sa trápim

zobaka
2. apr 2025

@terry658 fakt? od ovulacie do konca cyklu si brala? Ja som brala Duphaston v tehotenstve pred 100 rokmi a viem, ze som sa dobre citila, odvodnila som sa, schudla, psychicky ok, ale predsa to bolo tehotenstvo, ina situacia

kacena4
2. apr 2025

ries to s neurologom vie ti predpisat triptany na zachvat treba ich vsak dat v uvode zachvatu pri prepuknuti casto nezaberaju

snowflakenel
2. apr 2025

Smer neurolog.

terry658
2. apr 2025

@zobaka ja som brala na úpravu cyklu utrogestan. Zavádzať som si ho nemohla a orálne to bol des. Bola som ako šípková Ruženka, opuchla som, krútila sa mi hlava, mala som také strašné bolesti pri ms.
V prvom a druhom tehotenstve som si pichala progesterónové injekcie. To bola asi najlepšia forma. No ostali mi po nich hrozné hrče na zadku. Fyziterapeutka mi ich rozpúšťala bankami a to bola bolesť, že by som po stenách liezla.
Pri treťom tehotenstve som dostala nejaké čipky amelgen alebo tak nejak sa to volalo. Zavádzanie pre zmenu nerobilo nič ale ako mi menil dávky tak som mala hrozné zimnice. Chodila som jak snehiliak nabalená. V noci som spala pod dvoma perinami,dekou a v ponožkách.
U mňa tehotenstvá migrény ešte zhoršili. To som mala každý týždeň pomaly jednú štvordňovú.

uhrikovci
2. apr 2025

Ja už tri mesiace pijem sypaný rebríček obyčajný, s prestávkami po menzese. Bolesti hlavy úplne, že minimum, dovtedy neznesiteľné..počas menštruácie prvý deň také bolesti, že som sa nevládala postaviť a silné krvácanie. Teraz nič. Bolesť brucha asi hodinku bez tabletky. Pijem každý večer pohár. Inak zlepšuje aj trávenie.

katulienkax
2. apr 2025

@petracandle nemá pravdu, ja beriem antikoncepciu a vždy cez 7 dňovú pauzu cca od 3 dňa začína bolesť hlavy