icon

Ako zvládnuť opakujúcu sa vaginálnu mykózu?

9. mar 2025

Ahojte. Co ste pouzivali pocas vaginalnej mykozy? Mam ju uz par rokov, kazdy rok sa mi objavila niekolkokrat ale tento rok mam s nou uz najmenej mesiac vkuse problem. Ani mensturacia to nenapravila. Pouzila som uz niekolko vaginalnych kremou, tabliet, na hygienu pouzim Lactacyd. Bez zmeny. Par tyzdnou dozadu som si zohnala Rosalgin na vyplach, vyborne hodnoteny na forach, lenze pocit palenia, svrbenia ustane na par hodin a potom znovu ako predtym. Posledny cas som dost v strese, vyhadzuje sa mi akne, a ani nemozem normalne zit. Neustale ma to otravuje. Mam prejst na probiotika a bezsacharidovu dietu? Zabralo to niektorej z vas?

denisa_deniska
9. mar 2025

A lekár ti aké vyšetrenia urobil? Určite by som išla aj do ženských probiotík, rovnako aj do diety. Mesiac je dosť, to by som nedala..

simsalabim
9. mar 2025

Treba ist k dr, aby to potvrdil vyterom. Ono to moze byt aj bakterialneho povodu a preto ti antimykotika nezaberaju.

bororka
9. mar 2025

Úplne, že stručne:
Dieta nizkosacharidova, doplniť vitamíny, probiotiká živé a strava čerstvá.
Zmena spodného prádla, zmena vložiek na anion, umývať vodou, prať bez chémie, narásť kúsok chlpu.
Krém jenamazol v zapale a potom probio čipky fytofontana.

bororka
9. mar 2025

Lactacydom neumyvaj. Skus iba vodou, tá fytofontana ma gel aj intímny a DM značka má dobre hodnotenie cez INCI beauty app. Ale začni chlp a voda 😅
Lebo celé to máš dole rozhodene. Chlp ochráni pred akýmkoľvek mikro životom, že nevojde tam kam nemá a nebude dráždiť už podráždené. Gél je plný chémie, čo opäť dráždi. Vyplachom to opäť rozhodia. Plus biele bavlnené spodné prádlo, nie tangá. Biela je prirodzená farba bavlny, a ideálne keď nájdeš nejaké certifikované.

beckynka89
9. mar 2025

Ja odporúčam candivac. Je to niečo ako vakcína proti kvasinkám.

krasneleto
9. mar 2025

ahoj, partner sa takisto preliecuje? ak nie... toto moze byt problem... ak ano... skus oreganovy olej zaradit... vylucit sladke a bielu muku, mne sa osvedcilo aj preventivne https://www.mojalekaren.sk/tea-tree-oil-vaginal... tento gel mi jediny pomohol... sem tam sedaci kupel v sode bicarbone s vodou, alebo vyplach octom... mysi chvost a imelo biele na nadparku... pohlavna zdrzanlivost pocas mykozy... nic sladke, ani napije, cista voda.. bavlnene spodne pradlo, prezehlit... vlozky bez parfumacie... gynoflor na obnovu flory v posve... ziadne bazeny, horuca vana ...

aandrea9
9. mar 2025

Bavlnené spodné prádlo. Ale ak spíš na plachte z mikroplyšu a posteľné prádlo tiež umelina tak zlepšenie nečakaj. Vlastná skúsenosť.

nin12345
9. mar 2025

Treba hlavne vysadit sladke (ak mas mykozu tak to pomoze) a skusit zmiernit ten stres lebo to ma velky vplyv na mykozy, vyrazky, kutiky na ustach, pokozku hlavy atd. Ale ako ti napisali vyssie isla by som k dr aby ti potvrdil ze je to isto mykoza