Ako zvládnuť predmenštruačné príznaky?
Dobrý večer, už 4tý mesiac som začala mať všelijaké stavy pred menštruáciou 7-10 dní. Konzultovala som to s lekárkou,robila mi aj hormonálny profil,či to nemôže byť začiatok menopauzy,ale výsledky boli ok 👌🏻 štítnu žlazu mám tiež ok 👌🏻 odporúčila mi nejaké čaje,kvapky ale nič moc... 7-10 dní pred mám nočné potenie, sú dni,kedy som unavená,mierne závraty,žalúdok akokeby mi netrávilo,dnes je to 8 deň pred MS a zničoho nič taký nával tepla prešlo celým teplom až som sa riadne spotila,cítila som uplne teplo na tvári,potom zima taká zimnica,triaška,rozbúšilo sa mi srdce tep 100 aj tlak trochu zvýšený,trvalo to celé do 10 minut a potom zase všetko ok. Ja som skôr nízkotlaková 100/60 a teraz 112/65. Samozrejme to netrvá celých 10 dní, sú to 2-3 dni potom nič potom zase kým nepríde. Mám 37 a neviem prečo,ale mám taký vnútorný pocit akokeby sa to pomaly už blížilo ten prechod. Nechcem meniť lekárku je super,ale bola by som pokojnejšia,keby som vedela že niečo také sa už blíži,možno by som sa tomu začala inak venovať ako len pchať do seba magnézium a pod. Ďakujem za vaše rady,tipy prípadne skúsenosti s podobnými stavmi 🙂
@dadka1997 ano ano to sme my ženy a náš údel 😏. No psychiku mám podchytenú,užívam pol roka AD ale nie koli PMS ale kôli nízkej hladiny serotonínu,nakoľko som vyhorela a začali mi panicke ataky,ale to už je ok,to všetko prešlo 🙂 len toto teda ešte by som rada poriešila,len nájsť niekoho kto sa tomu venuje a možno upraviť stravu,cvičiť chodím,ale skôr to telo nejako normálne dať do kludu pred MS 😏🙂
@dadka1997 aj si to riešila s nejakým lekárom? Či?
@katrin3588 ano riesila, a nic sa nezmenilo, aj ked bolo chvilku pokoj, tak teraz po treťom pôrode je to katastrofa a nie len po tej fyzickej stranke, ale aj psychickej, este mi to vie niekedy skludnit alchemilka, tu vlastne uzivam aj koli boelstiam pocas ms
@katrin3588 tak to bude psychika a aj antidepresiva urcite nie prechod
sucitim, lahko sa vytocim, zavodnujem sa a tiez mi je horuco, potom zima, noc pred menstruaciou sa uplne spotim a potom este clovek musi pretrpiet menstruaciu🥴
@katrin3588 ja začínam mať tiež také divné stavy týždeň pred. Raz si už myslím,že zomieram,srdce búši -pritom tep úplne ok,nadýchnuť sa neviem,odrazu všetko ok. Potom mrznem o chvíľu som rozpálená,červená v tvári,pritom som vždy skôr bledá. Unavená,potom plná energie. Paradoxne psychika oproti niekdajšku úplne ok. Teraz nervozitu,či precitlivenosť nahradilo toto.
@luciar260 ako to myslíš? Že by to mohli robiť AD? Teraz v apríli idem k neurologičke,ide mi znova brať krv koli hodnotám serotonínu ,tak uvidím 🤷♀️
@terezka1947 presne aj ja včera tak cítila som na tvári ako keby horím ale skôr som bola bledá tiež,celá som sa chvela do toho tá zima a po 10 minútach sa všetko vrátilo do normálu tlak 100/61 a tep 70 🤷♀️ tak ja neviem,ešte mi endokrinologička ide robiť testy na kortizol a ACTH, tak uvidím čo tu vyjde,akože naozaj som prešla všetkými vyšetreniami od MR chrbtice,gastro -kolonoskopia,štítna,gynek., kardio+ holter všetko klape ako hodinky. Asi sa treba naučiť s tým žiť ja vzhľadom na užívanie AD nemôžem hocijaké prírodné,kedže zvyšujú tvorbu serotonínu,tak musím sa asi nejako odosobniť od toho a prijať to,je to nepríjemné ale tak hormóny asi neovplyvníme 🤷♀️😏
@katrin3588 lebo ad maju kopec podobnych priznakov tak to moze byt aj z toho
@luciar260 užívam ich pol roka a takéto nežiaduce som mala len 1 mesiac potom super a teraz zasa. Pýtala som sa lekárky na to a povedala,že ak by to spôsobovali AD bolo by to stále a nie len v období pred MS. Tak neviem 🤷♀️
@katrin3588 tak neviem ani ja to bol moj nazor ale kedze sa liecis ad tak mas asi aj nejake psychicke problemi tiez tieto priznaky moze sposobovat aj psychika

@katrin3588 tie stavy co opisujes mam aj ja a to do 37 mam daleko .. no este k tomu psychika pocas PMS je na -10 pod bodom mrazu a + migrena, ak vsetky vysledky dopadli v poriadku je to ok, len asi pretrpiet, ale co mi ženy nepretrpíme