icon

Ako zvládnuť príznaky predmenštruačného syndrómu?

23. máj 2025

Ahojte zienky, prosim poradte daky pripravom na pms🙏🏻, kazdy mesiac je to boj so samou sebou. Prve dva tyzdne vsetko super, potom si pridem ako zombie, co meni nalady a “vyziera” co pride pod ruky. Bolest v prsnikoch mam tiez. Proste to nie som ja. Nalady sa menia castejsie ako aprilove pocasie…Uz to mam par rokov, ale od porodu extrem. Budem mat v lete 40. Cyklus mam pravidelny, hormony na to brat nechcem. Mate dake overeme metody ako toto dat do poriadku a citit sa aj pred mestruaciou ako clovek?

stellarstar
23. máj 2025

Skúšala si nejaké doplnky?

cocolinka
23. máj 2025

Ja som mavala strasne stavy, nic nepomahalo, vzdy mi na nejaky cas pomohla pupalka a agnucaston, ja som mavala take stavy ze som nevedela fungovat, nespala som, a presne ako hovoris zombie, trvalo to asi tyzden ked mi to zabralo ale davala som prvy tyzden dvojite davky, chodila som s tym po lekaroch, brala antikoncepciu a bolo to este horsie..skus tuto moju kombinaciu, ulavila mi velmi

beata_k
23. máj 2025

Bez hormonov sotva.

autor
23. máj 2025
@cocolinka

Ja som mavala strasne stavy, nic nepomahalo, vzdy mi na nejaky cas pomohla pupalka a agnucaston, ja som mavala take stavy ze som nevedela fungovat, nespala som, a presne ako hovoris zombie, trvalo to asi tyzden ked mi to zabralo ale davala som prvy tyzden dvojite davky, chodila som s tym po lekaroch, brala antikoncepciu a bolo to este horsie..skus tuto moju kombinaciu, ulavila mi velmi

@cocolinka dakujem, skusim. Uz som z toho unavena😕

autor
23. máj 2025
@stellarstar

Skúšala si nejaké doplnky?

@stellarstar nie zatial

stellarstar
23. máj 2025

Tak skus, kuk na dr.max alebo benu aké su tam doplnky a nemusíš sa každý mesiac trapit

cocolinka
23. máj 2025

Viem o com hovoris, ja som sa asi tri roky v kuse citila ako keby som bola v kuse po opici, nevladala som fungovat doma, bezne veci, osprchovat sa, umyt si hlavu, mat sex to absolutne nie, ja som bola fakt troska

autor
23. máj 2025
@cocolinka

Viem o com hovoris, ja som sa asi tri roky v kuse citila ako keby som bola v kuse po opici, nevladala som fungovat doma, bezne veci, osprchovat sa, umyt si hlavu, mat sex to absolutne nie, ja som bola fakt troska

@cocolinka no ja to iste. Uplne sa premaham, aby som vobec dako fungovala. Je to strasne zatazujuce a nevie si sama so sebou dat rady.

angela85
23. máj 2025

Ja mám tiež po dvoch pôrodoch a za pár dní 40. Posledné dva roky hrôza. Cyklus sa skracuje na 25 dní, bolesť prsníkov niekedy aj celý cyklus,tmavý vytok cca od ovulácie asi týždeň, strašne bolestivá ovulácia aj dva dni. Začala som aj dosť priberať,hlavne okolo pása. Teraz som dala kombináciu gynex,alchemilky a ešte dacoho,tak uvidím. Tento rok to chcem spomenúť aj gyndosovi,čo na to povie

cocolinka
23. máj 2025

No ja som to hovorila aj gynekologicke, ta nad tym len mavla rukou ze to je normalne, lebo som nerodila a mam 35 a ze si mam na zvyknut, akoze polub ma, ked neviem v robote fungovat a doma detto, tak som si nasla po patrani na nete agnucaston a pupalku a pomohlo mi to, netvrdim ze to pomoze aj tebe, ale mne sa ulavilo, a tiez nehovorim ze to je trvala pomoc ale ulavilo sa mi strasne a hlavne ked to mas silne prvy tyzdeb uzivania davaj kludne dvojite davky, kym ti to zacne “slapat”

hankab
23. máj 2025

Zrovna som tu chcela zalozit podobnu temu 🙈 akurat ze ja uz mam pocit, ze cely 30-dnovy cyklus je jeden des, nie len pms. Bud som nafuknuta, alebo krvacam, alebo mam ovulu, krce v bruchu a nevladzem sa nadychnut.. alebo 7 dni pms kedy sa kazdy mesiac rozvadzam, premyslam aky ma zivot zmysel (cista depresia), opustam sa, v noci nespim. Nemam jediny normalny den v mesiaci kedy by mi nic nebolo.

autor
24. máj 2025
@hankab

Zrovna som tu chcela zalozit podobnu temu 🙈 akurat ze ja uz mam pocit, ze cely 30-dnovy cyklus je jeden des, nie len pms. Bud som nafuknuta, alebo krvacam, alebo mam ovulu, krce v bruchu a nevladzem sa nadychnut.. alebo 7 dni pms kedy sa kazdy mesiac rozvadzam, premyslam aky ma zivot zmysel (cista depresia), opustam sa, v noci nespim. Nemam jediny normalny den v mesiaci kedy by mi nic nebolo.

@hankab ja mam tiez depresie, pred ovukaciou je vsetko super a potom asi 10 dni do krvacania uplny des a este k tomu strasne svrbenie po ovulacii a ostane to az zacatim mens. Mesiac co mesiac to iste. Dr. len lieky davat chce, skusim tu pupalku a agnucaston, lebo mam uz dost tychto stavov😕

cocolinka
25. máj 2025
@hankab

@hankab presne toto iste mam aj ja, cely mesiac mi je na p…, stale ma prehana, mam krce v kuse nafuknuta, bolesti skoro cely mesiac ako ked mam menstruaciu, mam strasne stavy, busenie srdca, unava, nespavost, paradoxne mi je najlepsie ked mam menstruaciu ale zacala som s tym agnucastonom a pupalkou a musim uznat, ze sa mi popravilo trosku, brala som asi dva mesiace a potom som ani neviem preco prestala a o dva tyzdnne cca to iste naspat, bola som na vysetreniach, na neurologii, na stitnej a vsetko v poriadku, takze to sto percentne bude velmi silny PMS, akoze je to otras, ale pomoct som si musela sama lebo gynekologicka nula podov, len do mna pchala antikoncepciu asi tri druhy som vyskusala a vsetko bolo len horsie

hankab
25. máj 2025
@cocolinka

@hankab presne toto iste mam aj ja, cely mesiac mi je na p…, stale ma prehana, mam krce v kuse nafuknuta, bolesti skoro cely mesiac ako ked mam menstruaciu, mam strasne stavy, busenie srdca, unava, nespavost, paradoxne mi je najlepsie ked mam menstruaciu ale zacala som s tym agnucastonom a pupalkou a musim uznat, ze sa mi popravilo trosku, brala som asi dva mesiace a potom som ani neviem preco prestala a o dva tyzdnne cca to iste naspat, bola som na vysetreniach, na neurologii, na stitnej a vsetko v poriadku, takze to sto percentne bude velmi silny PMS, akoze je to otras, ale pomoct som si musela sama lebo gynekologicka nula podov, len do mna pchala antikoncepciu asi tri druhy som vyskusala a vsetko bolo len horsie

@cocolinka presne! Zacne mi MS, prvy den mam krce a tlacim sa tabletkami. Ale uz aspon depky prejdu. Druhy a treti den mi je skvele - jedine 2 dni v mesiaci, kedy si hovorim, ze sa citim ako normalny clovek. Radsej by som 20 dni v mesiaci mala MS a citila sa normalne ako ked je to naopak. Idem si nieco precitat o tych prípravkoch, ked vravis ze pomahaju 🙂

cocolinka
26. máj 2025
@hankab

@cocolinka presne! Zacne mi MS, prvy den mam krce a tlacim sa tabletkami. Ale uz aspon depky prejdu. Druhy a treti den mi je skvele - jedine 2 dni v mesiaci, kedy si hovorim, ze sa citim ako normalny clovek. Radsej by som 20 dni v mesiaci mala MS a citila sa normalne ako ked je to naopak. Idem si nieco precitat o tych prípravkoch, ked vravis ze pomahaju 🙂

@hankab ja mam do toho este aj myomy na maternici asi tri a gynekologicka, ze ked Vam to nerobi problemy a nemate bolesti, tak je to v poriadku, hovorim ale ja mam bolesti a vtedy sa urobila ako hlucha, akoze nechapem, hovoria ze myomy to sposobovat asi nebudu ale podla mna nie je uplne normalne ze ich mam tri a nic sa s tym nerobi, dufam, ze Ti trosku ulavi ak sa rozhodnes ist do toho, drzim palce, ja sa takto trapim uz vyse pat rokov, niekedy to je lespie niekedy horsie, ale vacsinou len horsie