Ako zvládnuť výkyvy nálad počas menštruácie?
Dnes som nepríjemná ako soľ v očiach.
Termím menšturácie mám za dverami. Uvedomujem si, že v tomto období som veľmi nepríjemná, ale neviem to kontrolovať. Viete mi prosím poradiť niečo, čo by mi mohlo pomôcť, aby som bola vyrovnanejšia v týchto chvíľach? Nemám na mysli žiadne meditácie ani vytvorenie si programu, ktorý by mi hladil dušu. Nemám na to čas, ani priestor. Skôr nejaké medikamenty. Potrebujem fungovať v práci a aj v rodine s chladnou hlavou, ale neviem to držať na uzde.
A keď pomenujes problém, neodznie to?
Povedz okoliu, neryp do mňa, nemám náladu, dajú ti pokoj? Vtedy vnútorne vydrz v práci tých pár hodín, nájdi si "talizman" na dobrú náladu, čokoládu, či iný hriech a daj sa do kľudu..
Ja napr toto nechápem, môžem mať stav smútku, rýchlejšieho rozladenia ale vedome si to vyvrsovat na ostatných mi to teda ešte nenapadlo.. prečo mám kaziť ovzdušie len preto ze cyklus sa blíži ku koncu?
Je to o sebakontrole
@adeladulova je to hromonálna záležitosť.. nie je to o mojem sebakontrole, neviem ti to vyzsvetliť na odbornej báze, ale sú určité chemické procesy v tele, ktoré dokážu divy.

Persen forte 😁 ja som tiež strašne zlá a uplakaná pár dní pred ale väčšinou som sama doma iba so synom a chudák keď sa nahnevam v myslí kvôli manželovi tak synovi nakricim kade čo 🫣