icon

Aký test menopauzy odporúčate?

zuzkalujza
12. apr 2021

Ahojte, ani som netušila, že aj takéto testy sú.... s akými značkami máte skúsenosti? A sú výsledky naozaj spoľahlivé? Lebo ja mám pocit, ako by mi už začínala, čo ma dosť trápi, nakoľko sme ešte mali v pláne dieťatko.

Ďakujem.

luccija
12. apr 2021

@zuzkalujza to radšej u gynekológa odber

maris5
12. apr 2021

Zajdi k lekarovi, vezme krv, pozrie ta. A zhodnoti celkovy stav.

sirka9
12. apr 2021

neviem sice podla coho usudzujes, ze by ti zacinala. ale jednoznacne by som to riesila skor s gynekologom a lekárom, ako nejakymi domacimi testami.

pink_lady
12. apr 2021

@zuzkalujza neblbni, na menopauzu mas este cas...😉🙏 Ale urcite teda hormonalny profil...

zuzkalujza
autor
12. apr 2021

@luccija
@maris5
@sirka9 tak k lekárovi samozrejme idem, to mi radiť nemusíte 😉. Len som dnes čítala viac článkov k menopauze a tam spomínali aj testy, že sa aj pomocou nich dá odsledovať začiatok menopauzi. Tak ma to len zaujalo, lebo som o tom nikdy nepočula.

zuzkalujza
autor
12. apr 2021

@pink_lady kiež by. Moja mama mala v 38 😲 Už naposledy ako som tam bola, povedal, že mám s tým rátať aj ja, že príde omnoho skôr. A teda moje cykli posledné mesiace des a hrúza.....

pink_lady
12. apr 2021

@zuzkalujza testy predavaju v lekarni...no je to vraj dedicne, to ano, ale tie cykly zacinaju blbnut tak zopar rokov dopredu...a teraz ti moze aj po tom vsetkom...ved vies...

zuzkalujza
autor
12. apr 2021

@pink_lady no veď práve, že neviem, či je to následok opakovaných potratov, alebo menopauzou. Ale aj iné príznaky na menopauzu už mám, tak sa obávam dosť toho čo mi povie 😢

0silvia0
12. apr 2021

@zuzkalujza ja som si test robila a vyslo mi, ze som v menopauze, hoci cyklus mam pravidelny.

sirka9
12. apr 2021

@zuzkalujza tak mne zistili menopauzu v 39, ale reálne som príznaky mala už skôr. hlavne reprodukčne asi bola skôr než som vôbec začala cítiť nejaké príznaky fyické.

martrle
12. apr 2021

@zuzkalujza mne zacala v 38r...neni to nemozne...ja som zistila tak ze som. Mala stale pozitivne ovulacne testy a menstruacia höre dole... Potom uz nijaka.... A potvrdi lo Sa to hormonalny Profilom z krvy... Predtym som ale pouzila aj domaci test na menopauzu ktory vysiel tiez pozitivne takze som uz to tusila aj tak....

matabb73
12. apr 2021

Mne začal cyklus vynechávať, keď som mala 37, práve som dokojila, tak som si myslela, že z toho. Keď som mala 39, už som mala nižšiu hladinu hormónov a poslednú menštruáciu som mala, keď som mala necelých 42. My to máme v rodine takto skoro. Môžeš skúsiť nejaký test z lekárne, ale lepšie je ísť ku gynekológovi na odber.

0silvia0
12. apr 2021

@matabb73 nizsia hladina hormonov sa prejavuje len vynechavanim menstruacie? Robila som si test cca pred rokom a bol pozit., ale nic mi nevynechava.

matabb73
12. apr 2021

@0silvia0 na to ti neviem odpovedať, u mňa to tak bolo. Mávala som len každý druhý mesiac. Preto som to aj začala riešiť. Hormóny vraj klesajú postupne niekoľko rokov, takže možno preto ti to vyšlo pozitívne. Pokiaľ nespraví hormonálny profil gynekológ, tak je to len nepresný odhad.

0silvia0
12. apr 2021

@matabb73 no moj gynekolog na moje naznaky o menopauze uplne zlahcuje, vraj kde ja mam este menopauzu🤷‍♀️, pritom mam 47 rokov.

matabb73
12. apr 2021

@0silvia0 pokiaľ nemáš nejaké problémy, ako vynechávanie cyklu, návaly tepla, tak to neriešia. Ja som mala aj hrozné návaly, keď to končilo. Brala som len fytoestrogény, lebo mne hormonálne lieky robia zle. Dôležité je nasadiť vitamín D a v strave mať dosť vápnika ako prevencia osteoporózy.

dolynkag
29. júl 2024

@0silvia0 prisim a bolo to teda menopauza teda perimenopauza?

0silvia0
29. júl 2024

@dolynkag no ja menstruaciu stale mam a to mam teraz 50 rokov

dolynkag
29. júl 2024

@0silvia0 no ja mám 49 a tiež mám pravidelne len nejaké rôzne cudne veci ma závalu trápiť, trávenie, tlak … tak hľadám súvislosti