icon

Análna trhlina

katitika
2. aug 2021

Ahojte, nemam na vas otazku, skor by som sa chcela podelit o skusenosti s liecbou analnej trhliny. Snad pomoze niekomu kto bude hladat viac informacii - ako som hladala aj ja. Dlhsiu dobu som sa trapila bolestou konecnika, nechcela som si priznat sama pred sebou, nieto este pred partnerom, ze mam takyto zdravotny problem. Avsak bolesti presli az do stadia, kedy som nemohla v noci spavat. Len ti z vas ktori toto zazili si asi vedia predstavit o com hovorim. Neustale ste myslienkami pri konecniku a len rozmyslate kedy to prestane. Lenze neprestava. Nasla som si mnoho rad, vyskusala vsemozne prirodne a volnopredajne recepty az som nakoniec zasla za proktologom ktory mi diagnostikoval 2 analne trhliny (jednu akutnu, krvacajucu, a jednu chronicku, ktoru som podla jeho slov mala urcite uz par rokov). Predpisal mi kombinaciu 3 silnych masticiek spolu s prisnejsou dietou (ziadna muka, cukor, sol, korenene jedla, kazde rano na ranajky ovsene vlocky, vela vody, ovocia a zeleniny). Bol to boj a treba si pripravit vela vela trpezlivosti avsak za cca 5 tyzdnov bolesti uplne presli, na prehliadke mi uz len oznamil ze trhlinky su pekne zahojene. Chcem tymto len dodat vsetkym odvahu ze sa netreba x rokov doma trapit a skusat ale naozaj vyhladat doktora so skusenostami ktory vam pomoze spravit zivot lepsim - a myslim ze kazdy kto tento problem mal vie povedat ako velmi je to obmedzujuce. Pre mna to bolo extremne stresujuce obdobie, plne slz. Bohuzial neexistuje zazracny liek ktory vam ulavi zo dna na den. Stale som dufala ze najdem nieco ako ibalgin - boli vas zub tak si ho date a bolest necitite. Naozaj to chce cas, a ten cas vam v bolestiach plynie velmi pomaly - ale so spravnou liecbou mate aspon svetielko na konci tunela🙂 Nerobte rovnaku chybu ako ja, s takto vaznymi problemami alternativne liecby nepomozu - teda aspon mne nepomohli, len oddialili riesenie problemu. Co sa tyka hanby pred navstevou - tuto otazku ani nemusite riesit, doktor vidi za den tolko zadkov ze na vas si ani nespomenie. A svojmu okoliu stale mozete povedat ze idete ku gynekologovi, nikto o tom nemusi vediet 🙂

lelia
2. aug 2021

@katitika mam podobny problem, ale ja mam skor svrbenie ako bolest. Odporucanie musi dat vseobeny lekar?

katitika
autor
Autor odpoveď zmazal
lelia
2. aug 2021

parazity asi nie, nakolko dcera mala pred nejakym casom cca 2 roky hlisty a cela rodina sme mali preventivne vermox. Zial u mna nenastala ziadna zmena. Problem som mala aj pred tym a pokracuje dalej. Prosim Vas a kde ste boli u proktologa?

katitika
autor
Autor odpoveď zmazal
gemerka17
20. aug 2021

@katitika môžem napísať súkromnú správu? Potrebovala by som sa poradiť

katitika
autor
Autor odpoveď zmazal
pupava999
13. jan 2025

@katitika pekny den, mozem vediet kde ste boli u lekara. Dakujem