icon

Bakteriálna kvasinková infekcia prsníkov

xawa26
25. sep 2023

14mesiaciv má moje dieťa a dojčím ju začalo to keď jej išli vždy zúbky, vždy ma veľmi dohrýzla.
Pár mesiacov dozadu ma bolel len jeden obmedzila som ho a vyliečila framikojínom malej som dávala fialovú vodičku toto mi odporúčala sestrička od pediatra. Pomohlo no teraz jej idú už 2m všetky stoličky a moc ma hryzje. Nič už nezaberá oba mám bolavé. Mám v nich rany centimetrové štipe páli svrbý bolí. Aj keď ju dokojím bolí to. Dnes idem volať gynekológovy. Ja len či má niektorá s týmto skúsenosti. Som blbá povaha a idem aj cez bolesť nechcem ešte prestať kojiť ak sa s tým dá dačo robiť. Al nie samozrejme budem musieť prestať. Len som ešte chcela aspoň pol roka. Ona mi skoro nič neje lieči sa na anémiu. Neviem teda či nejaké antibiotiká pomôžu a či budem môcť kojiť či sa to dá vyliečiť aj keď budem kojiť alebo musím prestať.

tanyan
25. sep 2023

Ak to máš na bradavkách, tak to má s veľkou pravdepodobnosťou aj dieťa v ústach... Skoč napríklad k obvodnému, aby ti urobil ster a poslal do labáku, nech ti môže nasadiť cielenú liečbu.
Hlavne to už neodkladaj a lieč až do konca...

anavixy
25. sep 2023

Bakterialna kvasinkova? To su dva rozne patogeny. Ty si si davala liecbu na bakterialnu a dieta dostalo liecbu na kvasinkovu. Tak teda aka infekcia to je? Ty mozes mat aj kombinovanu, ale tym padom treba aj kombinovanu terapiu. Navstiv nejakejo lekara co ti urobi stery, dietatu treba prezriet usta, ak ma soor nasadit Diflucan sirup idealne (ale mozes aj pokracovat s genciankou alebo sodou, no je to zdlhavejsie), ty atb alebo antimykotika podla steru. Nesmies pouzivat mast s lanolinom, vyborne na ragady su silvernurse klobuciky zo striebra v kombinacii s materskym mliekom (vygoogli si ich). Dalej je dolezite sterilizovat vsetko co ma dieta v ustach, cumliky ak ma, hracky, lyzicky… V tomto veku by som uz uvazovala aj nad odstavenim, ak sa stav nebude zlepsovat a ak nedostanes adekvatnu liecbu.
Pocas liecby ale dojcit prestavat nemusis, ak nechces, aspon teda pri kvasinkovej infekcii nie, s ragadami tiez mozes dojcit, ak to zvladas.

xawa26
autor
25. sep 2023

@anavixy ďakujem

xawa26
autor
25. sep 2023

@tanyan
Ďakujem