icon

Bakteriálna vaginóza: Ako zvládnuť opakujúce sa problémy?

neviem3
26. mar 2026

Ahojte, začínam tuto písať prvý raz a bola by som veľmi rada za vaše rady.
Už asi viac než rok mám problémy s pálením a svrbením tam dole. Vo väčšine prípadov to bola bakteriálna vaginóza. Brala som niekoľkokrát antibiotiká. No zakaždým, keď sa preliečim tak po pár dňoch alebo týždňoch sa to zase opakuje. Nedávno som dobrala Entizol a dok. mi odporúčila probio Gynium na lokálne používanie, tie som ešte len začala používať. Stačí, že mám pár krát styk, aj keď chránený, a opäť sa objavuje to svrbenie. Už som z toho frustrovaná, gyn. mi nijako neporadí len mi predpíše antb. a odporučí tie isté probio.
Bola by som rada, ak by ste zdieľali svoje skúsenosti, nejake rady a podobne. Často sa aj snažím hľadať pomoc v lekárni, kde mi tiež poradili intímne gély.
No i tak mi nepríde normálne, aby sa mi to stále vracalo, neviem či problém je aj strava alebo hocičo iné.
Za vaše odpovede vopred ďakujem!

viestta
26. mar 2026

Vysetrit a preliecit aj partnera

simsalabim
26. mar 2026

@neviem3 pytaj sa k imunologovi, vie predpisat imunologicku liecbu, napr. na E.coli davaju Urovaxom. Su to crevne ci ine bakterie? Ak ine, na mieste je aj vysetrenie partnera. Kolko mas rokov? Niekedy sa taketo problemy objavia v perimenopauze.

jeennyv
26. mar 2026

Ak mas partnera staleho, je problem partner…on nie je prelieceny, ci ma nieco ci, bohuzial neverny, promiskuitny…ak nemas partnera, tak je to problem imunity….moja kamoska ma toto od detstva…v detstve to bolo znizenou imunitou, brala lieky na posilnenie atd preslo to …v dospelosti… znova…problem bol jej partner…bol neverny…darmo sa ona liecila…cize poriesit si to jedine podla seba

januska12323
26. mar 2026

Partner bol liečený? Keď si dáte pauzu opakuje sa ti to tiež?

eliska677
26. mar 2026

Súhlasím s komentármi. Preliečiť by ste sa mali ty aj partner, ak sa neliečil. A ak sa to stále opakuje, videla by som to aj na návštevy pracovníčok😀 Možno mu treba vysvetliť, že aj orálným sexom sa prenášajú baktérie.🙃

simsalabim
26. mar 2026

Nesuhlasim, ze problemom musi byt partner. Ak je tou bakteriou e.coli ci enterococcus fecalis, zdrojom nakazy byva samotna zena, bakterie sa presunu z konecnika do posvy, hradza je mala - napokon, byvaju aj v posve v malom mnozstve. Za vhodnych podmienok sa rozmnozia - napr. oslabena imunita, podrazdena sliznica.... Samozrejme, vysetrenie partnera sa da odporucit, casto vsak bude uplne negativne.

mijunik
26. mar 2026

Ahoj, jedným z problémov môže byť aj prezervatív, ak máš alergiu na latex. Môže sa to časom prejaviť ako svrbenie.

anonym_3da38c
26. mar 2026

@neviem3 prestaň striedať chlapov, alebo sa roziď. Ak nestriedaš ty tak strieda partner.

jenn82
26. mar 2026

Nemusí to byt partnerom, ja sa s tým trápim 5 rokov, sexuálne som nebola aktívna, čiže tadiaľ cesta neviedla, stále entizol, gynofor, do mesiaca ten istý problém. Gynekológ nič nerieši, stále len lieky. Pravdepodobne začnem riešiť imunitu, pretože tomu nerozumiem, dodržiavam hygienu, zmenila som stravu a stále sa mi to vracia.

srnka79
26. mar 2026

@neviem3 mne to robila hak, akakolvek, nepomohli masticky, cipky, preliecovanie seba aj partnera. Nic nepomahalo, musela som vysadit. Vadili mi aj kondomy - palenie, svrbenie, napriek noseniu bavlny, intimhygiene. Obcas pomahal vyplach rosalginom, zvonka pena gynexid. 10 rokov nonstop trapenia. Po vysadeni krasnych 10 rokov bez. Obcas sa nieco objavi, ked je vela stresu, v lete sa clovek zapari, pripadne chyti nieco v bazene/od partnera. Nemusi to tak byt v tvojom pripade, ale je to tiez moznost, ktoru mi lekari (a bolo ich dost) ani raz nespomenuli.

neviem3
autor
29. mar 2026
@simsalabim

@neviem3 pytaj sa k imunologovi, vie predpisat imunologicku liecbu, napr. na E.coli davaju Urovaxom. Su to crevne ci ine bakterie? Ak ine, na mieste je aj vysetrenie partnera. Kolko mas rokov? Niekedy sa taketo problemy objavia v perimenopauze.

@simsalabim no od perimenopauzy mám ešte ďaleko 😄 nemám ani 25 rokov

neviem3
autor
29. mar 2026
@eliska677

Súhlasím s komentármi. Preliečiť by ste sa mali ty aj partner, ak sa neliečil. A ak sa to stále opakuje, videla by som to aj na návštevy pracovníčok😀 Možno mu treba vysvetliť, že aj orálným sexom sa prenášajú baktérie.🙃

@eliska677 neraz som sa pýtala doktorky, či netreba preliečiť aj partnera aby sme mali istotu, že sme obaja v pohode potom. No podľa nej to nebolo potrebné. Partnerov nestriedam a viem, že ani on. Aj keď si dáme od styku pauzu, tak sa stáva, že ten výtok sa vráti

neviem3
autor
29. mar 2026

Ak by sa mal preliečit aj partner tak neviem, kde hľadať pomoc, keďže podľa gyn. netreba a v lekárni vedia poradiť max nejake probio. Úprimne netuším čo mám robiť a ako udržať to ph prostredie aby sa výtok nevracal.

simsalabim
29. mar 2026
@neviem3

Ak by sa mal preliečit aj partner tak neviem, kde hľadať pomoc, keďže podľa gyn. netreba a v lekárni vedia poradiť max nejake probio. Úprimne netuším čo mám robiť a ako udržať to ph prostredie aby sa výtok nevracal.

@neviem3 a aka bakteria to teda je?

neviem3
autor
30. mar 2026
@simsalabim

@neviem3 a aka bakteria to teda je?

@simsalabim vraj to bola tušim gardnerela, neviem či to pišem správne

anonym_494ae6
30. mar 2026

@neviem3 zažívam to isté... Som z toho totálne nešťastná...u mňa je to možno aj stravou ale hlavne stresom. Proste čo sex to nejaký zápal a to sa liečime s manželom súčasne.

simsalabim
30. mar 2026
@neviem3

@simsalabim vraj to bola tušim gardnerela, neviem či to pišem správne

@neviem3 v tom pripade je na mieste aj liecba partnera.