icon

Bartholíniho žľaza

20. máj 2023

dobrý večer…bola najprv len vyparená ale potom sa mi spravila vyrážka dr povedal že na to krémy niesu a poslal ma domov tak som to nechala tak lenže tá vyrážka sa začala zväčšovať a už tam mám opuchy volala som na pohotovosť a tam mi povedali že to vyzerá na bart.žľazu… som 35+5tt chcem sa opýtať môžem ísť kôli tomu rodiť aj cisarskym?🥺veľmi sa tej veci bojím.. a ešte prosím vás ako si do pondelka ulaviť? vyplachujem sa rosalginom ale nepomáha🥺trochu pomáha repík ale chcela by som niečo účinnejšie ..ďakujem

juliavolna
20. máj 2023

Máš bartoliho cystu či absces ??? Žľazu ma každá z nás …

autor
20. máj 2023

to práve neviem lebo môj gynekológ mi nič nepovedal .. to je taký gynekológ na prd no ale zmeniť ho nemôžem rada by som…nedá sa mi ísť do gyn pohotovosti odomňa 20-30 km keď mám ísť v pondelok k mojmu gyn aj keď to dosť bolí…

juliavolna
20. máj 2023

Kde to máš ? Je to zapálene akoby v tom máš hnis ? Alebo len vystúpené na povrch akoby “gulička”

autor
20. máj 2023

no na lavom pysku ako keby smerom dnu do pošvy a potom tiež na lavej strane ale vyšie ako keby smerom k stehnám na tých krajoch .. áno je tam nejaká väčšia ako keby niečim naplnená a dosť to páli svrbí a ešte neviem čo 🫣

juliavolna
20. máj 2023

Ak to boli a Pali asi už je tam zápal a absces s tým by som ale išla na pohotovost aby to vyčistili a vypustili - ak je to bart absces …

autor
20. máj 2023

@juliavolna áno pôjdem zajtra hneď ráno ten repík pomáha len na chvílu ale potom to aj tak bolí..

juliavolna
21. máj 2023

Ako to dopadlo

nikpa
21. máj 2023

Nevieš si doma uľaviť nijako. Keď ti to prepichne, vytiahne z toho hnis a vyčistí, hneď sa ti uľaví. Dostaneš drenaž a zrejme aj ATB a prídeš aspoň raz na preplach. Do pôrodu ti s tým nič robiť nebudú, dôležité aby ti ustúpil zápal. Ja som s bartolinkou a po 2 sekciach, neboj sa, nemá to vplyv.

lenocka2222
21. máj 2023

Ja som mala zapal bartolinovej zlazy 3x. Prvy krat mi to v nemocnici napichli, vytlacili hnis a dali drenaz. Chodila som kazdy druhy den na cistenie. Po 7 rokoch ked som bola tehotna sa mi to vratilo. Ale mna to nastastie nebolelo ani nic, len to bolo vypukle a bol tam hnis. Dohodli sme sa s doktorom tak, ze teste pred porodom mi to pichol, vycistil a tak som porodila. Samozrejme prirodzene. Este po porode mi to vycistil a aj to kontrolovali kym som bola v nemocnici. Po 2 mesiacoch od porodu sa mi to vratilo zas a to bolo uz tak zapalene ze som ledva chodila a sadnut som si ani nemohla. Isla som ku mojej gynekologicke a ta mi to na ambulancii prepichla, vytlacila hnis a vycistila. Dala mi na to framikoin a po kazdej potrebe som si to mastila. Ale vzdy vecer v sprche som si trosku posedele v teplej vode a povytlacala este hnis ked tam nieco bolo a uz mam chvalabohu 3 roky pokoj