Bartholinitída
A čím to u vás začalo? Ako ste to zistili
@tanna031 Ja som mala už od cca 19 rokov ľavú stranu pri vchode do pošvy akoby zdurenú, zväčšenú. Netušila som, čo to je, myslela som, že to tak má byť. Nebolelo, netlačilo. Teraz viem, že tam bola cysta. Keďže som nežila sexuálnym životom, ku gynekologičke som nešla, nebol dôvod. Potom, keď som mala 29 rokov, zapálilo sa mi to, teda vchod Bartholiho žľazy. Ono teraz už viem, ako to bolo. Tá cysta, ktorú som tam mala, sa naplnila hnisom, upchala vchod do Bartholiho žľazy a teda ten hnis nemal ako odtekať. Bolelo to neskutočne. No učila som sa vtedy na skúšku, nemohla a bála som sa ísť na gynekológiu. No ono to vtedy prešlo. Cysta sa zväčšila. Potom, keď som mala 31, znova tá bolesť, začervenanie na ľavej strane pri vchode do pošvy a opuch. Sedieť a stáť som nemohla. Už keď to na 7. deň neprešlo, boli to ukrutné bolesti, išla som ku gynekologičke. Poslala ma na vypichnutie toho hnisu do nemocnice. Tam v lokálnej anestézii mi urobili rez, asi liter hnisu vytiekol a uľavilo sa mi. Asi 7 dní som potom chodila na obstreky, teda mi striekali do rany niečo, aby sa mi to znova nezapálilo. No problém sa mi nevyriešil. Pri kontrole doktorka zistila, že cysta nezmizla, a teda že znova sa mi to môže zopakovať. Navrhla dať žľazu von. Keďže som už nechcela zažiť tú tortúru znova, súhlasila som. Bola to operácia v celkovej anestéze, dva dni v nemocnici. Bolesť iba pár hodín po prebudení. Aj nejaké lieky som brala. Odvtedy mám svätý pokoj. Zaklopem. Každá žena, ktorej som to hovorila, ani netušila, čo to Bartholiho žľaza je. Ani ja, dovtedy. Nech sú rady, že nevedia.

Ahoj ma tu s tým ale mala tu s tým nejaká žena problémy?