Bazény a mykózy
Ahojte. Mam nakazane od neurológia plávanie kvôli chrbtici. Viem, že by som mala chodiť, ale bráni mi v tom môj problém s mykozami vzdy, keď prídem do kontaktu s chlorovou vodou. Neviete, ako sa dá pred tým chrániť? Alebo mi nepomôže už nič.
Skus si zakazdym den pred plavanim, aj den po plavani dat nejake lactobacily lokalne- napr Gynoflor, Vagilact, a plus kupaci tampon! Hygiena je samozrejmost po plavani.
Ja som v mladosti trenovala synchronizovane plavanie, pred cca 10rokmi som robila instruktorku baby plavania (8h v bazene) a nikdy som z bazena mykozu nemala. Ale v lete napr. nikdy nemam mokre plavky na sebe, vzdy sa prezleciem do sucheho spodku. Ide skor o nerovnovahu v mikroflore, skus si dat v ten den bud probiotika, bryndzu, kefir alebo jogurt a po bazene sa len osprchovat cistou vodou, popr. tie lokalne probiotika, ak toto nebude dost.
Presne tak, probiotiká, alebo potom ja používam SENTA Protect dámske tampóny. Zavedieš a hotovo.

Tiež nad tým práve uvažujem. Tak sa pripnem. Napadli mi take tie tampóny napustené vazelinou, možno by pomohli