icon

Bazény a mykózy

7. feb 2023

Ahojte. Mam nakazane od neurológia plávanie kvôli chrbtici. Viem, že by som mala chodiť, ale bráni mi v tom môj problém s mykozami vzdy, keď prídem do kontaktu s chlorovou vodou. Neviete, ako sa dá pred tým chrániť? Alebo mi nepomôže už nič.

mirkasan
7. feb 2023

Tiež nad tým práve uvažujem. Tak sa pripnem. Napadli mi take tie tampóny napustené vazelinou, možno by pomohli

akinom0077
7. feb 2023

Skus si zakazdym den pred plavanim, aj den po plavani dat nejake lactobacily lokalne- napr Gynoflor, Vagilact, a plus kupaci tampon! Hygiena je samozrejmost po plavani.

dadis
7. feb 2023

Ja som v mladosti trenovala synchronizovane plavanie, pred cca 10rokmi som robila instruktorku baby plavania (8h v bazene) a nikdy som z bazena mykozu nemala. Ale v lete napr. nikdy nemam mokre plavky na sebe, vzdy sa prezleciem do sucheho spodku. Ide skor o nerovnovahu v mikroflore, skus si dat v ten den bud probiotika, bryndzu, kefir alebo jogurt a po bazene sa len osprchovat cistou vodou, popr. tie lokalne probiotika, ak toto nebude dost.

mischumischu
7. feb 2023

Presne tak, probiotiká, alebo potom ja používam SENTA Protect dámske tampóny. Zavedieš a hotovo.

sabina20
Odpoveď bola odstránená