icon

Bolesť 5 dní po cisárskom reze

tinkakasubova
18. jan 2022

Dobrý večer chcem sa opitat je normálne že vás bolelo len polovička tej Reznej ráni ? Som už 5 deň po sekcii a strašne má to boli neviem sa ani postaviť z postele

jarnajar
18. jan 2022

@tinkakasubova jedna strana môže bolieť viac, tiež som to tak mala. Ale ak nemáš istotu, zavolaj gynekológovi, či ti pozrie ranu, aby sa tam náhodou nezačínal nejaký zápal.

martina1201
18. jan 2022

@tinkakasubova a čo na to hovoria lekári? Mňa boleli kraje jazvy. A tiež na jednu stranu bolo ťažšie sa otáčať ako na druhú. Ale snažila som sa. Čím viac sa hýbeš, tým skôr sa rozhybeš a jazva sa ponatahuje a nebude bolieť....

tinkakasubova
autor
18. jan 2022

@jarnajar dobrý večer ja som ešte stále v nemocke lebo sa mi tam urobil zapal len sa bojím toho aby som to nemala zle zosite alebo niečo podobne strašne sa toho bojím som už stoho všetkého psichycky nadne 🥺

tinkakasubova
autor
18. jan 2022

@martina1201 áno presne mna tá rana boli na pravej strane a nemôžem spat na ľavej lebo tá práva strana strašne rozbolí neviem ani má wc ísť a to ešte sa musím starať o malého 😑

martina1201
18. jan 2022

@tinkakasubova ak je tam zápal je jasné že to boli. Dali ti na to lieky?

snehulak77
18. jan 2022

@tinkakasubova úf, mrzí ma ako si na tom . Vieš čo, mňa tiež bolela viac jedna strana. Ale opýtaj sa na to pri vizite, skontrolujú ti to. A na bolesť, nič len hýbať sa. Je to nepríjemné, ale jedine to pomôže. Drzkaj sa

nikpa
18. jan 2022

@tinkakasubova tá jednostranná bolesť je bežná, ja som to mala po oboch sekciách. Strašne to pálilo a štipalo, nebolo možné sa ani zo stoličky postaviť, nie ešte z postele. A trvalo to veru ešte zopár dní aj keď sme už boli doma. Nestresuj sa keď si ešte v nemocnici, vedia čo robia. Daj sa dokopy, musíš sa starať o bábätko. Viem že to boli ale uvidíš, že sa to bude pomaly zlepšovať. držím palce 🧡

tinkakasubova
autor
18. jan 2022

@nikpa ďakujem velmy pekne aspoň niečo pozitívne 😍

tinkakasubova
autor
18. jan 2022

@snehulak77 ďakujem velmy pekne som aspoň trochou vďačná za pozitívne odkazy lebo vážne neviem si dať rady nad zlimi myšlienkami

pa_tricia19
18. jan 2022

@tinkakasubova a neboli tá náhodou tá strana viac, na ktorú stavas z postele? Ja som take jednostranné bolesti mala po oboch sekciach, presne z toho stavania z postele. Držím prsty nech si čím skôr fit❤️

tinkakasubova
autor
18. jan 2022

@pa_tricia19 môže to byt aj tím ale tá bolesť je ukrutná neviěM že ešte ako dlho to takto bude premna je ťažké ešte aj k malému sa o neho postarať

pa_tricia19
18. jan 2022

@tinkakasubova no ja som mala prvú sekciu super, pri druhej som mala 16stehov..vyberali mi ich na 4x. Bolesti som mala neskutočne, mala som tvrdé brucho smerom k pupku ako kameň..a horúce..ale do cca 3-4 týždňov to bolo ok..myslela som, že umrem..🙂 doma 1,5rocny syn , manžel v robote...ak ti tam nič vážne dr nenašiel, len zaťať zuby a rozhýbať..🙂 bude to každým dňom len lepšie a lepšie.

martina1201
18. jan 2022

@tinkakasubova mám za sebou 3 sekcie. Prvá bola najhoršia. Bola akútna. Nebola som s ňou zmierená a teda bolesti som mala ešte aj mesiac po sekcii. Nechápala som ako ženy už v deň odchodu môžu behať ako srnky a hýbať sa ako keby rodili normálne a nie sekciou. Smiať som sa nemohla, vstávanie bolo utrpenie, obrátenie v posteli to som videla hviezdičky a malého na rukách mať, to som chodila zohnuta ako keby som sa niekomu klaňala. Postupne po dlhom čase to prebolelo ako som sa hýbala. Doma som okrem novorodenca mala ešte 4 a takmer 2 ročné dieťa. Takže pohybu bolo veľa. Druhá sekcia bola plánovaná, od prvej sekcie prešlo 12 rokov, ale keďže lekár nechcel riskovať tak som išla cisárskym. Vedela som, že je tu táto možnosť a teda začala som sa hýbať už pár hodín po pôrode, aby som sa rozhýbala a v deň odchodu domov som behala ako srnka. Áno bolelo to, ale nie tak ako pri prvom cisárskom. Jediné čo som fakt nemohla bolo smiať sa, kašľať a plakať. A že má staršie deti často rozosmievali, lebo boli škodoradostne a chceli vidieť ako sa skrucam od bolesti a snažím sa nesmiat a neplakat súčasne. A tretia tiež podobne. Menej bolelo, viac som sa hýbala ale smiať som sa tiež nemohla. Verím tomu, že u teba to bude čoskoro lepšie. Zápal prejde rýchlo a ty sa budeš vedieť bez bolesti postarať o dieťatko. Držím palce. Držte sa a buďte zdraví všetci 🙂

luci_ba
19. jan 2022

@tinkakasubova aj ja som to tak citila, vpravo hnusne pichanie ani stat som nevedela, v ľahu to prešlo. Dokonca som aj brutal krvacala a potom to zasa ustalo ,... skore zotavenie

tinkakasubova
autor
19. jan 2022

@nikpa dobrý deň a niečo ste nato brali niejake lieky od bolesťy alebo ste si to mastil zniecim s ako dlho vám to trvalo pokiaľ to aspoň trosku ustúpilo budem rada za odpoved

nikpa
19. jan 2022

@tinkakasubova nič som si na to nedávala, len som to každý deň umyla mydlom a vodou v sprche. To najhoršie prešlo asi po 1,2 týždňoch ale také to hnusné pálenie sa potom ešte občas objavovalo pri určitých pohyboch, napr pri vstavani z postele.

brankovamama
19. jan 2022

Ja som to mala ako @martina1201, v nemocnici mi dali novalgin injekcie proti bolesti. A povedali mi, že keď nepýtam, tak mi sami nedajú. Že sa čudovali, prečo nepýtam. Tak prvorodička, myslela som, že nemôžem kvôli dojčeniu nič. Domov mi dali potom novalgin tabletky. Brala som ich ozaj po 2-3 dňoch, keď som ani spať nemohla. Bolo to náročné a ani tých 19 hodín pôrodu nebolo takých zlých ako tie 2 mesiace po zákroku.