icon

Bolesť v podbrušku

cucoriedka2804
4. okt 2023

Ahojte, chcela som sa opýtať, či nemá niektorá z Vás podobný problém.Niekoľko rokov mám gynekologický problém, ide o veľmi silnú bolesť v podbruší, ktorá vysiela až do krížovej oblasti, so sprievodnými javmi ako nával tepla, pot, búšenie srdca, vysoký krvný tlak pri bolesti aj 180/120, nevoľnosť s pocitom na zvracanie. Týmito bolesťami trpela v minulosti aj moja mama, ktorá hovorí, že sú pôrodného charakteru ako kontrakcie. Mala ich až do príchodu menopauzy. Bolesti nastupujú cca 14 dní pred menštruáciou a trvajú až do jej príchodu. Mám ich niekoľkokrát denne aj počas noci kedy sa nane zobudím. Bolesť trvá cca 20-25 min., prvé minúty bolesť nastupuje, 20 min. sa drží na neznesiteľnej úrovni a zvyšné minúty pomaly odchádza s pocitom úľavy a zimnice. Lieky od bolesti mi nezaberajú žiadne… (flector, Ibalgin, algifen, aulin, novalgin, ketonal, dokonca ani infúzia s tramalom)
Beriem už 3 HAK, lebo si lekári mysleli, že ak budem užívať silnejšiu, tak to pomoze- nepomohlo. Počas vyšetrení u rôznych gynekológov, keďže môj ma stále odbijal, mi zistili obrátenú maternicu a kŕčové žily na maternici ale ani jedno z toho nemá byt príčinou takých bolesti… Diagnosticka laparoskopia neodhalila z gynekologickeho hľadiska nič.

strasko
4. okt 2023

Ja som mávala podobné ťažkosti a najprv bolo všetko ok a potom mi Dr našiel na maternici cystu :/ Keď mala 5cm mi už vynechal aj cyklus. Ale to pevne verím, že by videli, ak by to bol aj tvoj prípad. Za mňa sa nedaj odbiť nikým, choď to kludne skonzultovať ešte k ďalšiemu lekárovi. Držím palce!

cucoriedka2804
autor
4. okt 2023

@strasko ďakujem minuly rok som už v zúfalosti obehla aj 10gynekolov, nikto nič nenašiel :/

strasko
4. okt 2023

@cucoriedka2804 och, to je hrozné :( no ja som mala také bolesti dlhodobo a odišlo to, až keď praskla tá cysta, sama, bez zákroku

cucoriedka2804
autor
4. okt 2023

@strasko no ja ich mám cca od 14 tich :( vtedy to bolo ale miernejšie, nie niekoľkokrát do dňa a v noci, ale iba raz a to ráno po prebudení… takto intenzívne to mám cca od 16

strasko
5. okt 2023

@cucoriedka2804 joj, to ma mrzí veľmi... naozaj držím palce, aby si sa dopátrala príčiny!