Bolesti hrdla pred menštruáciou: Čo ich spôsobuje?
Baby permanentne roky rokúce som mávala pár dní pred ms bolesť hrdla ale jemnú, skôr také sťažené prehĺtanie, štípanie očí, únavu, slabosť. Ako pri chorobe. Mala som dlho pokoj vďaka tehotenstvu a pol roka po pôrode to zasa došlo. Nemate niektorá rovnaký problém? Čo to môže spôsobovať?
pred ms som mavala znaky, tkore by som rozdelila do viacerych skupiny
- bezny PMS
- zvyraznenie priznakov inych ochoreni
- vyssia citlivost organizmu na cokolvek - stres, fyzicku zataz, zvysena reaktivita koze a mozno aj sliznic na hocico a pod. proste v takomto obdobi sa mozes citi ako chora, lebo tovj organizmus je pretazeny a nezvlada to co bezne. napr aj alergo sa mi pytala, ci nemam pred ms, ked sa mi rozbehol ekzem. no ja som ho mala 6m, ale pred ms bol vzdy horsi. pred ms som mavala kozu citlivu na niektore pletove produkty. mimo ms mi nevadili. cize vyslovene alergia to nebola.
skus sa zamerat na zmiernenie PMS a uvidis, ci aj toto nevymizne. navod nemam, ale skus najst info na nete. urcite tam nieco bude.
a ozaj, tusim su aj pastilky na zvlhcovanie hrdla. mozno aj toto by ti pomohlo.
ja som mavala problem s bolesto, takym jemnym skrabkanim, kym som mala mandle. úritom som vyslovene akutny infekt nemala. vytery ok, okrem vynimiek. no mandle uplne ok neboli.
Aj u mna tak isto cca 4 dni pred MS ma pobolieva hrdlo nieje to vyrazna bolest ale je. Vzdy pozriem do kalendara aby som vedela ze ci na mna nieco lezie alebo je to ako to spravne nazvat PMS neviem.
Spusti sa MS a vsetko odznie a som OK a takto niekedy kazdy mesiac inokedy kazdy druhy treti, ale mam to takto roky chvilu som mala pokoj po porode oboch deti ale je to spat.
A som rada ze nie som sama 😀.
aj ja to tak niekedy mavam 🙈🙈😂😂🤦🏽♀️

Tiez si tak tyzden pred pripadam choro,klby,hrdlo,vsetko boli