icon

Bolestivý žaluď po obriezke: Je odstránenie uzdičky bežné?

28. mar 2026

Viem, že sa budete hnevať, že sa tu téma obriezky objavuje dosť často, ale ja sa s vami chlapi (aj ženy, ktoré majú doma obrezanych mužov a synov), fakt musím poradiť.

Som niekolko dní po, z dôvodu fimozy a môj žaluď je neskutočne citlivý. Operačná rana sa hojí, ale citlivosť ostáva. Snažím sa nosiť slipy, ale už po 20 minútach má svrbí žaluď. Čo mám robiť?

PS. Zistil som, že mi odstránili skoro celú uzdicku. Je toto normálny postup? Urolog mi hovoril len o obriezke a nie o frenulotomii. A kontrolu mám až v apríli. Odstraňuje sa uzdicka pri obriezke?

anonym_cc6180
28. mar 2026

Chat GPT hovorí že áno, ak je napr. krátka, alebo ak urológ počas operačného zákroku vyhodnoti, že je to nutne

vevesh
28. mar 2026

Obriezka sa hoji az do 2 tyzdnov. Zvysena citlivost je normalna- aj dlhsie, ide o zvyk. A ano, pri kompletnej obriezke sa odstranuje aj uzdicka.

anonym_9aa11d
28. mar 2026

Tema obriezky u dospeleho chlapa sa tu objavuje casto od kedy tu tie diskusie zakladas. Konecne si na tom bol. Som zvedava este kolko diskusii zalozis aj po operacii.

anonym_fc4de5
28. mar 2026

@anonym_autor odporucam cicatridina krem. Je perfektny.

anonym_64ce85
28. mar 2026

Ako každá rana na veľmi citlivom mieste sa hojí dlhšie, tak sa bude aj tvoja. Trpezlivosť, natierať podľa pokynov dr a kľud, budeš ok

autor
28. mar 2026
@anonym_9aa11d

Tema obriezky u dospeleho chlapa sa tu objavuje casto od kedy tu tie diskusie zakladas. Konecne si na tom bol. Som zvedava este kolko diskusii zalozis aj po operacii.

@anonym_9aa11d Ja som k tomuto založil tak možno druhu diskusiu. Takže nemôžem za to, že sú tu aj ini chlapi, ktorí majú podobné problémy. Aj téma iných zákrokov (ako napr. interrupcia, sa tu objavuje často). Nevšimol som si, že by tu ženy dostávali toľko hejtu, že zase 1 a tá istá osoba založila podobnú tému.

autor
28. mar 2026
@anonym_fc4de5

@anonym_autor odporucam cicatridina krem. Je perfektny.

@anonym_fc4de5 Ďakujem. Je to na predpis alebo je voľnopredajny? Mne doktor predpísal framikoin.

anonym_fc4de5
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_fc4de5 Ďakujem. Je to na predpis alebo je voľnopredajny? Mne doktor predpísal framikoin.

@anonym_autor volnopredajny. Mozes kludne aj pri framykoine. Nech je medzi nimi aspon hodina/dve. A cicatriditnu mozes aj 2x-3x denne

autor
30. mar 2026
@anonym_fc4de5

@anonym_autor volnopredajny. Mozes kludne aj pri framykoine. Nech je medzi nimi aspon hodina/dve. A cicatriditnu mozes aj 2x-3x denne

@anonym_fc4de5 Ďakujem za odpoveď.