icon

Častá stolica a pálenie konečníka

lhea
26. júl 2025

Ahoj, trochu blba otazka, ale je v poriadku, ak idem rano po zobudeni na wc a potom niekedy aj ked sa naobedujem? Nemam krvacanie v stolici, crp v poriadku, sobo tiez. Akurat som si zacala vsimat, ze chodim casto. Nepijem kavu, jem doma zdravo, atd. Ale zlakla som sa faktu, ze kedysi som mala aj tuhsiu stolicu (hlavne po bananoch, ryzi, kave - tieto som musela vylucit) a teraz si mozem dat aj 4 banany, ryzu aj vsetko do kopy a idem po obede tak ci tak na WCko. Cele to zacalo vsimanim si stolice aj 2x za den, potom ma realne prehnalo (aj ostatnych doma) ale ja dom z toho dostala taku paranoju. Toto sa stalo minuly rok v lete. Potom som zas zacala normalne fungovat, nevsimat si a na konci septembra ma prehnalo zo stresu ked bol brat na pohotovosti. Zrazu som si vsimla palenie v konecniku (bola som u proktologa -nenasiel mi ani len hemeroidy). No a tu zacalo moje pozorovanie sa, tlak v konecniku, a taky divny pocit, ze po skoro kazdom naobedovani sa, citim taku tazibu spodnych criev - nie bolest, nie tlak, ale pocit, taky rusivy, idem sa z neho zblaznit. Potom sa skusam ukludnit. Ale kazdy den ide od znova toto, kazde rano po zobudeni idem na WCko- nikdy nie hnacka, stolicu mam makku, sformovanu, ale, zacne ma palit konecnik (alebo uvedomujem si ho) potom mam stresy, co to je a naranajkujem sa, skvrka mi v podbrusku (aj z toho so blaznila, ale rovnako po jedle skvrci aj mame), potom ide obed (a po naobedovani sa divny pocit). Potom bude idem na velku, alebo to prejde, nejako prefrci den a rano to iste a zt stresy, ze musim ist na velku atd. Co mi je? ach :( Pritom by som sa mala tesit, ze ist kazde rano po zobudeni je zdrave… ale preco to palenie? Obcas mam hustu stolicu a po nej uz iba take tensie kusky) drazdi mi to? Alebo kam ist na vysetrenia? :( Mate to niekto podobne? Ste zdrave? Slebo mate ibs? Alebo. ieco ine? dakujem

anonym_5c6c8b
26. júl 2025

páli ťa , lebo máš zaparený zadok. Kúp si Aviril masť.
alebo často umývaj v chladnej vode.

lhea
autor
26. júl 2025

@lhea Hore malo byt *sono.. nie sobo

anonym_574095
26. júl 2025

@lhea ano ja kakam aj 3 x za den. 🙂 a ak mas strach , chod na kolonoskoiu nech ti pozru crevo. prekonaj sa , nez zit takto do konca zivota a premyslat co ti je.
ja tlak necitim ziaden ani palenie....a to mam pociatocne hemace.

stellarstar
26. júl 2025

Ja nevím, ale ja ráno idem aj 3 - 4 x na wc tak čo je a čo nie je normálne 🙈

anonym_01316e
26. júl 2025

2x za den je uplne normalne vylucovanie. Mama napr. cim je starsia, tym castejsie chodi, aj 6x denne, ale zdravotne je absolutne v poriadku. Sestra chodi cca 2-3x denne, odkedy je vegetarian, lebo zeleninu telo spracuje rychlejsie, takze chodi castejsie. Ak mas nejake podozrenie, skus ist na gastro, ale podla mna to len tolko riesis v hlave, ze si vsimas aj veci, ktore vlastne zdravotny problem nie su.

alison11
26. júl 2025

Je to ok aj som šťastná,že ráno idem na wc neťaží ma celý deň pri práci a večer tiež.Ako dieťa som chodila 1x týždenne a mala som dosť tvrdú stolicu lebo som málo pila.Na strednej som začala športovať viac piť a pekne sa upravilo vylučovanie a po pôrodoch sa to ustálilo na každé ráno a ak jem viac zeleniny ovocia tak aj večer idem na veľkú.Po druhom pôrode som po každom kojení mala tekutú stolicu ako vodu žltú pálilo to aj som bola na kolnoskopii a zsitili syndróm dráždivých čriev bolo to hrozné schodla som na kosť a kožu zo 62kg na 54kg dostala som vtedy lieky a diétu a odvtedy som happy ak mám aspoň ráno stolicu a ešte viac ak aj večer.pokiaľ mi to nejde ráno tak mám ťažobu a potom mi je všeliak ale pocitovo nedobre.Ak máš pochybnosti zájdi na kolnoskopiu a budeš vedieť načom si ale rátaj z 3dňovou vyčisťovacou kúrou ktorú Ti dajú pri objednaní sa.

monro
26. júl 2025

@lhea môže to byť celé psychické. Ja som mala koncom minulého roka strašné stresy, schudla som...kým som si to nevšimala, nič mi nebolo. Akonáhle áno, chodila som vkusne na wc a cítila som tlaky na konečník, stolica bola redšia....išla som preto na preventívnu a vyšla mi stredne ťažká anemia. Ďalšie stresy, bolo mi na nič. Absolvovala som kolonoslopiu aj gastroskopiu...kde bolo všetko ok a moje problémy akoby lusknutim prsta zmizli.

lhea
autor
26. júl 2025
@monro

@lhea môže to byť celé psychické. Ja som mala koncom minulého roka strašné stresy, schudla som...kým som si to nevšimala, nič mi nebolo. Akonáhle áno, chodila som vkusne na wc a cítila som tlaky na konečník, stolica bola redšia....išla som preto na preventívnu a vyšla mi stredne ťažká anemia. Ďalšie stresy, bolo mi na nič. Absolvovala som kolonoslopiu aj gastroskopiu...kde bolo všetko ok a moje problémy akoby lusknutim prsta zmizli.

@monro presne, zistili mi feritin 20 a pritom zelezo mam ok.. a to zhorsilo moje stresy.. a bojim sa extremne kolonoskopie, rozmyslam nad rektoskopiou… kde ti robili kolono prosim ta?

monro
26. júl 2025
@lhea

@monro presne, zistili mi feritin 20 a pritom zelezo mam ok.. a to zhorsilo moje stresy.. a bojim sa extremne kolonoskopie, rozmyslam nad rektoskopiou… kde ti robili kolono prosim ta?

@lhea tiež som sa bála kolono a nakoniec to bolo úplne v pohode. Lepšie ako gastroskopia....bola som u MUDr. Klinovského v BA. www.gastroentero.sk