icon

Čo očakávať na gynekologickom vyšetrení?

6. feb 2025

Dievčatá zajtra idem ku gynekologicke kvôli HP. Mám prísť medzi 3-5 dňom menzesu a potom 20-? A potom ešte raz. Neviem teraz ako sa to vyšetrenie volá ale chcela by som vedieť čo mám od toho očakávať? Čo sa ma bude pýtať prípadne čo presne bude robiť? Boli to alebo je to len nepríjemné?

weronca22
6. feb 2025

Bude ti brat len krv

autor
6. feb 2025

@weronca22 a čo tým vlastne zisťujú? Mne síce hovorila ale pri tom strese čo mám v práci som zabudla. A kedy budú mať výsledky?

lin_a
6. feb 2025

Hormonalny profil - zoberu ti krv a to je vsetko. Musi to byt v urcitom case cyklu a potom opat, pretoze v istom stadiu cyklu musia byt iste hladiny hormonov, aby zenske telo fungovalo spravne. Napriklad sa zisti, ci v cykle prebehla ovulacia. Na zaklade vysledkov odberu to doktor vyhodnoti a vysvetli ti to. To je vsetko, nema ta na tom co boliet.

autor
6. feb 2025

@lin_a takže vie aj presne určiť kedy mi prebehne ovulka?

lin_a
6. feb 2025

Nie, na to je skor folikulometria (opakovany ultrazvuk niekolko dni pred ovulaciou). Ked je potom ten odber krvi cca 20ty den, tak z hormonov z krvi sa potvrdi, ze prebehla.

autor
6. feb 2025

@lin_a takže ak by som chcela vedieť kedy mi prebehne ovulka tak to musí už zvlášť urobiť aha dobre