Čo očakávať po LASH hysterektómii?
ahojte, je tu niekto,kto ju absolvoval? Chcem sa opytat,ze tym,ze mi vyberu maternicu,ale nechaju krcok -budem mat stale menstruaciu?a z akeho dovodu sa ponechava krcok? Nenarobi to vacsiu "sarapatu" po operacii?
@marysuans ahoj, ja mám tiež vyoperovanu maternicu, krčok aj vaječníky mi nechali, mala som myom a stále krvácala, ale vaječníky boli v poriadku, tak tie mi nechali. Niekedy mávam slabé špinenie, ale nie je to klasická menštruácia ako som mávala. Aj toto špinenie mám tak raz za tri mesiace, inak nič.
@malaopicka ved prave,ze som citala v odbornej lit.,ze pri ponechani krcku (kedzte to je sucast maternice) a vajecnikov,sa moze slabucko menstruovat.. tak som sa chcela opytat na tie,ktore sa s tymto stretli
Menštruácia a špinenie takéhoto charakteru sú dve odlišné veci. Zajdi za gynekológom a smeruj otázky tam, nech si to ujasníš.
@marysuans Krček je část dělohy, zbyde tam prostě kus endometria, které bude normálně reagovat na činnost vaječníků, takže můžeš lehce špinit....ale mělo by to být opravdu lehce....jinak se krček nechává pro lepší stabilitu pánevního dna a pro zachování sexuálních funkcí je také důležitý...

Toto sú všetko otázky na tvojho gynekológa, respektíve na nemocnicu, kde ťa budú operovať. Prečo navrhli postup aký navrhli. A logicky, keď nemáš maternicu, tak nemôžeš mať menštruáciu. Biológia asi 5.rocnik ZŠ.