icon

Čo pomôže na anovuláciu?

dhabaida
21. apr 2014

Ahojte. Mam diagnostikovane PCO, nemam ovulaciu a snažime sa otehotnieť. S ktorými liekmi/doplnkami stravy sa vam podarilo otehotniet? Dakujem za vsetky rady...

zuzi79
21. apr 2014

otehotnieť sa mi podarilo s Clostilbegytom, teraz beriem na cyklus Inofolic a jeho účinky na mňa sú priam famózne. 🙂

lulu369
21. apr 2014

@dhabaida s dcérkou som otehotnela po liečbe nepravidelného cyklu (na upravenie mi doktor predpísal clostilbegyt a duphaston), so synčekom som otehotnela po liečbe anovulačného cyklu (doktor mi predpísal clostilbegyt). a musím podotknúť, že cyklus sa mi upravil až tak, že počas dojčenia syna som mávala ovuláciu aj napriek tomu, že som po celý čas nemala mrchu (prvá po pôrode prišla až 22 dní po ukončení dojčenia a v čase keď som už bola tehotná)...no s doplnkami nemám skúsenosti.

yvoneta
21. apr 2014

@zuzi79 Ahoj, mozes blizsie opisat ucinky na Teba?

zuzi79
21. apr 2014

@yvoneta ja mám PCO a zníženú činnosť ŠŽ a menzes nemávam bez liekov na vyvolanie vôbec. Skúšala som už všetko možné aj nemožné a keďže sa mi vplyvom horm. liekov zhoršili pečeňové testy, tak som bola nútená pátrať po nejakých prírodných prípravkoch a gynekologička mi doporučila Inofolic. Ja som vôbec nedúfala, že by nejaké byliny mohli mne pomôcť, ale zostala som prekvapená, keďže mi menzes začal chodiť, cítim kedy mám ovuláciu, krvácanie normálne, čo som predtým nepoznala. Aj krvné testy sa mi pomaly zlepšujú. Cyklus mám síce aj 50 dňový, ale u mňa je to hotový zázrak. Jediná nevýhoda je tá cena, ale čo pre svoje zdravie neurobím. 😉

yvoneta
21. apr 2014

@zuzi79 take iste problemy mam aj ja, vyskusam inofolic a prosim Ta, ako dlho si uzivala, kym sa dostavili prve vysledky?

dhabaida
autor
22. apr 2014

@lulu369 ako dlho si brala clositbegyt, kym sa vam podarilo?

dhabaida
autor
22. apr 2014

@lulu369 ja beriem cca pol roka duphaston a buduci mesiac mi idu robit hormonalny profil. Aj si si merala mesacne bazalnu teplotu?

lulu369
22. apr 2014

ja som si bazálnu nikdy nemaral...čo sa týka clostilbegytu a duphastonu, tak keď mi ich lekár predpísal na upravenie nepravidelného cyklu tak som najprv brala len duphaston (asi 2 cykly), ale kedže mi nepomohol tak mi k tomu predpísal aj clostilbegyt (spolu som tieto lieky brala asi 2-3 mesiace) a nasledujúci mesiac po ukončení liečby som ostala tehotná 😉 Druhýkrát mi doktor predpísal len clostylbegyt (to bolo na liečbu anovulačného cyklu) vtedy som ho brala 3 cykly (po 3 cykloch by mala byť pauza), ležne nepomohol, potom mi doktor povedal, že to necháme tak a že cyklus sa mi upravý možno aj bez liekov (nebrala som ho 3-4 cykly), cyklus sa mi upravil, ale neotehotnela som, tak mi ho doktor predpísal znova a to som ostala tehotná hneď prvýcyklus čo som ho brala 😉 pri dcérke to bolo neplánované tehotenstvo, duphaston a clostylbegyt mi doktor predpísal pretože som nechcela na upravenie cyklu HAK, ale keď som zistila, že som tehotná veľmi sme sa potešili 🙂 o synčeka sme sa snažili 9 mesiacov, kým sa mi podarilo otehotnieť 🙂

dhabaida
autor
22. apr 2014

@lulu369 a máš tiež diagnozu PCO?

nyky23
22. apr 2014

Ja som to nedostala dva mesiace a doktor mi nechcel vyvolavacku pichat a poradil inofoloc
. Za mesiac som tam sla zas - to bolo po 22 sackoch inofolicu a prave v ten den som mala ovulaciu
Povedal mi ze mam pripocitat 14 dni a mala by som dostat menzes. A presne tak som ju aj dostala. Takze to vyzera ze mi to hned upravilo cyklus
prvy mesiac . Aj ovulka bola hoci som ju nemala niekolko mesiacov

lulu369
22. apr 2014

@dhabaida áno mala som ale pred takmer 3 rokmi...a po clostylbegyte sa mi cyklus tak napravil, že som ovulku mávala aj počas dojčenia, ale mrchu som po celý čas nemala (poslednú mrchu pred otehotnením so synom som mala 25.10. 2011 a prvá mrcha po pôrode mi prišla až 25.1.2014 - a to mi prišla až 22 dní po ukončení dojčenia a v čase keď som už bola tehotná)

darty13
22. apr 2014

@dhabaida ja som mala anovulaciu ked som mala 19 rokov. 3 mesiace som brala clostylbrgyt , s tym ze riesit sa to bude ked budem chciet deti. 1x som otehotnela v 25 hned na prvy sup a 2 x v 30r. Na 2 pokus. Neviem ci pomohli lieky ale uz som potom nemala ani problem s mrchou ani s nicim 🙂