Čo robiť, keď začne prvá menštruácia?
Ahojte, prosím o radu. Pred chvíľkou som zisrili, že som dostala menštruáciu. Prosím o radu, keďže neviem, čo mám robiť. Som u babky a moja mamka tu nie je. Mám tu akurát asi 3 vložky pre istotu. Prosím o rady, čo by som mala spraviť, prípadne skúsenosti, či ju dostanem hneď aj zajtra, alebo to bude nepravidelné. Ďakujem za vašu pomoc.♥️
@anonym_autor tak dostala si ju alebo ju dostanes zajtra?
Áno, ak si ju dostala dnes budeš ju mať aj zajtra a ešte pár dní. Intenzita a dĺžka je u každeho dievčatá rôzna.
Zavolaj mame a informuj ju, povedz tiež babke.
Čo tým myslíš hneď aj zajtra? Krvácanie trvá pár dní. Povedz babke alebo choď sama kúpiť vložky. Nič iné ti netreba.
Ahoj, super, že máš tie 3 vložky. Daj si jednu a popros babku, či môžete ísť do najbližšieho obchodu, kde kúpite ďalšie vložky a nejakú milka čokoládu na zlepšenie nálady ;) pokiaľ máš silnú menštruáciu a bolesti podbruška, pomôže ti suchý teplý obklad (termofor alebo fľaša s čajom...). Krvácať budeš veľmi pravdepodobne aj zajtra, nepravidelnosť prvých menštruácií sa myslí skôr tak, že ďalšia nemusí prísť presne o cca. 28 dní ale trvá pár rokov, kým sa cykly nastavia tak, že budeš vedieť po koľkých dňoch príde. Určite sa zdvôver babke alebo rodičom ak máš tú možnosť, poradia ti alebo sa aspoň vyrozprávaš. Ja som prvú menštruáciu dostala na výtvarke, mala som už 14 ale to množstvo krvi ma tak prekvapilo, že som sa rozplakala. Bude to v pohode, len treba zohnať tie vložky. Drž sa
@anonym_autor Jasné, teraz si dostala prvú menštruáciu a už si sa zaregistrovala na MK a píšeš anonymný príspevok, namiesto toho, aby si volala mame, alebo kamoške...
Moja dcéra v 10tich rokoch, odkedy má menzes, už vedela odo mňa vopred informácie, čo a ako. Ani ju nenapadlo vypisovať niekam. Všetko riešila so mnou. (Keď by aj cez mobil.)
Ak si mala 3 vložky, mama Ťa na to zrejme tiež pripravila a vieš čo a ako.
A áno, krvácať budeš niekoľko dní. Prvýkrát to môže byť aj 10, ale aj 3. V prvom rade smer obchod, dokúpiť vložky. Pri bolesti suché teplo, magnezko, prip. analgetikum, ak to bude moc...
Ahoj, super, že máš tie 3 vložky. Daj si jednu a popros babku, či môžete ísť do najbližšieho obchodu, kde kúpite ďalšie vložky a nejakú milka čokoládu na zlepšenie nálady ;) pokiaľ máš silnú menštruáciu a bolesti podbruška, pomôže ti suchý teplý obklad (termofor alebo fľaša s čajom...). Krvácať budeš veľmi pravdepodobne aj zajtra, nepravidelnosť prvých menštruácií sa myslí skôr tak, že ďalšia nemusí prísť presne o cca. 28 dní ale trvá pár rokov, kým sa cykly nastavia tak, že budeš vedieť po koľkých dňoch príde. Určite sa zdvôver babke alebo rodičom ak máš tú možnosť, poradia ti alebo sa aspoň vyrozprávaš. Ja som prvú menštruáciu dostala na výtvarke, mala som už 14 ale to množstvo krvi ma tak prekvapilo, že som sa rozplakala. Bude to v pohode, len treba zohnať tie vložky. Drž sa
@slniecko39 Ďakujem veľmi pekne. ♥️

To kto vymýšľa tieto témy? To fakt ?
Zlaticko, nič sa nebojkaj. Zavolaj mamičke nech povie banícke aby ste skočili do drogerky a kúpili čo ti treba