icon

Čo robiť pri vynechaní menštruácie bez tehotenstva?

23. máj 2024

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či má niekto priamo skúsenosť s vynechaním menštruácie, tehotenstvo určite nepripadá v úvahu, nakoľko som styk v posledných 2 mesiacoch nemala a predtým bol chranený, doteraz som mala cyklus pravidelný, aj dĺžku svojich dní, v deň kedy mi mala prísť menštruácia aj niekoľko dní potom mi bolo veľmi zle, mala som bolesti, bolo mi na omdlenie,mala som závrate, pocit na zvracanie, neskutočná únava. Mávam to bežne lebo mám veľmi silné krvácania aj PMS. Ale tento raz mi krvácanie neprišlo. Aktuálne je to 46 deň cyklusu, mám ho dĺžky 27 dní, stále mám pocit nafúknutia v oblasti podbruška, sem tam také tlakové a ťažobné pocity a hlavne veľkú únavu a pocit ťazkého celého tela. Nechcem hneď bežať ku gynekologičke, kedže som mala aktuálne aj obdobie plné stresu s nedostatkom spánku. Volili by ste radšej budúci týžden návštevu lekárky alebo by ste počkali do príchodu dalšej MS. ( vynechanie sa mi stalo v živote len 3 razy, 2x cysta a 1x tehotenstvo).
Ďakujem za radu. 🙂

monro
23. máj 2024

Odpoveď Ti dá len gynekológ. Určite to nie je hneď, veď Ti mešká viac ako dva týždne. Koľko máš rokov?

stellarstar
23. máj 2024

Cyklus sa v živote ženy mení, meškanie ms okrem tt môže byť zo stresu, choroby, liekov, myom, cysta, perimenopauza, hormonálna porucha atď atď
Keď do 2 t nedôjde šla by som ku gyn na vyš

andrea2323
23. máj 2024

Ja by som šla, nevydržala by som čakať, že či príde v ďalšom termíne a najmä by som chcela vedieť, či sa niečo nedeje a či som zdravá 🙂 je to párminútová návšteva a radšej nič nezanedbať..stres môže rozhádzať cyklus ale žeby až takto, dva týždne to už je dost

autor
23. máj 2024

@monro 26, ako hovorí mám vždy pravidelný len teraz si uveodmujem že toho stresu bolo naozaj veľa tak tomu prikladám veľký faktor asi

autor
23. máj 2024

@andrea2323 ako tie nevolnosti prestali, len som odvtedy akoby nafuknuta, mam slabe bolesti v spodnej oblasti a je to taky zvlastny pocit tlaku a pnutia aj v krížovej oblasti, tak zvažujem či po víkende ísť alebo nepanikáriť a počkať do dalšej, ale tiez si hovorím ze tých 10 minút mi asi stojí za klud 🙂

tanyan
23. máj 2024

Ako sa v minulosti riešili u teba tie 2 prípady s cystou?

autor
23. máj 2024

@tanyan v obidvoch prípadoch to boli len folykulárne cysty cca 3-4cm, mala som predooeracne bola som objednana na laparoskopicky zakrok a v oboch pripadoch v deň príjmu v nemocnici pri sone zistili že samovolne praskli a vstrebali sa, čize zakrok sa zrusil a mala som zopar kontrol ale vsetko bolo vporiadku, jednu som mala cca 9-10 rokov nazad a jednu cca pred 4 rokmi

januska12323
23. máj 2024

Ja by som počkala, raz za čas sa stane, že jeden mesiac vynechá a potom sa to vráti do normálu. Plus keď píšeš o tom strese kľudne to môže byť z toho.

sickynickyobsadene
23. máj 2024

Presne toto riešim ja,prvý x mi meska . Brucho si tlieskam posledné dni aké nafuknute. Tehu neplánujem,test negat. Tiež zvažujem ci čakať na druhú menštruáciu.

magic08
23. máj 2024

ja na tvojom mieste, keby nemam vsetky tie stavy okolo toho by som počkala. Ale keby mam vsetko to čo spominas, tak by som necakala a šla. Može to byť čokolvek, nic podstatné, ale aj niečo važnejšie

sandra49
23. máj 2024

Ja neviem, ja by som si urobila test, najrýchlejšie riesenie, aj keď si nemala 2 mesiace styk. Všade sa dočítas ze napriek tehotnosti menzes chodil a potom zrazu už neprišiel..

autor
23. máj 2024

Ďakujem ešte raz všetkým za rady, skúsim počkať este tento víkend a ked sa nič nezmení tak zájdem k dr. 🙂 pekný deň prajem

hopsas
23. máj 2024

Ja som s tým raz nabehla ku gynekológovia že mi vynechal cyklus a vysmial ma že mám prísť keď ho nebudem mať aspoň tri mesiace lebo že je to stres, je to normálne že občas cyklus hapruje ..a mal pravdu na ďalší mesiac už bolo všetko ok