icon

Čo spôsobuje vysokú sliznicu maternice?

simushka31
16. dec 2024

Ahojte, prosím vás, čo znamená vysoká sliznica maternice? Povedala mi to dr pred týždňom, odvtedy stále žiadna menštruácia. Folikul vraj nepraskol a vytvorila sa z neho cysta.
Čím podporiť ovuláciu? Už som z toho celého mimo, mám pocit, že vôbec nemám ovuláciu. Vďaka

dadka1997
16. dec 2024

@simushka31 vysoka sliznica je vtedy, ak si tehotna, alebo pred ms takže uz len pockat na ms alebo ho vyvolat

janetinka27
16. dec 2024

@simushka31 ahoj,.povedala ti aka vysoka je ta sliznica? Mavas problemy s neprasknutim folikulu castejsie? Ja som si napr pichala gonasi kazdy mesiac na podporu ovu.
Nemas nadvahu/obezitu? Inzulinovu rezistenciu? S tym sa casto spaja aj nepraskanie folikulov.
Opatrne s tym, neprasknutie znamena,ze sa nevytvori zlte teliesko, tym padom nestupne progesteron a sliznica zostane pod utokom estradiolu. Bude rast a nebude sa strukturne premienat, co moze viest k hyperplazii. Ta sa moze zhorsovat, mozu sa zacat menit jadra buniek a rokmi sa vyvinie rakovina dliznice. Hyperplaziu sprevadzaju dlhe cykly, silne dlhe krvacanie, krce, nic prijemne.

simushka31
autor
16. dec 2024

@janetinka27 vieš čo, tento celý rok mám úplne že zle cykly 😔 od začiatku roka som brala duphaston, to keď som dobrala tak som bola tam, kde predtým...čiže mám pocit, že isto mam problémy dlhodobejšie s ovu, moja dr to vie, volala som jej častejšie cez rok a odporučila mi hak min.na rok, čo som odmietla, keďže chceme dieťa, len ako neviem 😔 teraz mi odporučila len gynex kvapky, no neviem ako to ďalej riešiť...ona sa k činu veľmi nemá a tak ďalej už nemôžem

simushka31
autor
16. dec 2024

@dadka1997 práveže už pred týždňom som mala vysokú a dala mi dr vyvolavacku a nič samozrejme, bolesti boli už dávno ako na menštruáciu, len nič nedošlo 😔 už neviem ako ďalej, keďže chceme bábo a ja vlastne nemám menzes, ovu...

janetinka27
16. dec 2024

@simushka31 ahoj, neviem odkial si.nie kazdy lekar sa pacientkou zaobera.ja som chodila nakoniec ku gyn, ktora nepredpisuje hak. Je to mudr polomska v poprade - dochadzala som, ale nemala som na vyber a bola som spokojna