icon

Cvičenie počas menštruácie

girl_16
23. júl 2025

Ahojte, som študentka na gymnáziu a vo voľnom čase sa venujem silovému tréningu a súťažím v silovom trojboji. Často sa mi stáva, že počas menštruácie neviem tréning kvalitne odcvičiť, používam vložky a je mi to nepríjemne, neviem sa tak sústredit na vykon a celkovo sa zle citim (mama mi tampony nedovoli) Chcela som sa spytat ci mi neviete poradit co mam robit kedze menstruaciu mam silnu cca 5 dni potom uz je to v pohode, ale nemozem si dovolit 5 dni za mesiac vynechavat treningy

anonym_37a532
23. júl 2025

@girl_16 daj si normálne tampón 🤦🏽‍♀️ je to tvoje telo a tvoj komfort, nie mamine. Tiež cvičím silovo a počas ms , keď mám tréningy tak trošku znížim váhu, dám tampón a všetko je normálne.

janai1
23. júl 2025

Menštruačné nohavičky

sissy27
23. júl 2025

@girl_16 kup si tie tampony sama. Pripadne vyskusaj kalisok, aj nejaka spongia existuje, mamin suhlas nepotrebujes.

@janai1 to jej problem absolutne neriesi, pocitovo je to rovnake ako vlozka. Nohavicky su hrube, citi odtekajucu tekutinu a este tam bude drepovat v tom 🙈

tetapetra
23. júl 2025

@girl_16 ak máš silnú, tak určite tampón, ale poistila by som si to menštruačnými nohavičkami. Nosim tampóny od 14rokov. Pozdravujem mamu 🤦🏻‍♀️

janai1
23. júl 2025
@sissy27

@girl_16 kup si tie tampony sama. Pripadne vyskusaj kalisok, aj nejaka spongia existuje, mamin suhlas nepotrebujes.

@janai1 to jej problem absolutne neriesi, pocitovo je to rovnake ako vlozka. Nohavicky su hrube, citi odtekajucu tekutinu a este tam bude drepovat v tom 🙈

@sissy27 mala si niekedy menš. nohavičky? Pocitovo to vôbec nie je ako vložka a necítiš žiadnu vlhkosť

domkakvet
23. júl 2025

@girl_16 neviem v com cvicis, ale ja by som ti odporucila pocas ms cvicit v teplakach.

januska12323
23. júl 2025

Si na gymnáziu takže 14+ rokov a pýtaš sa mami či ti kúpi tampóny? Nedostávaš vreckové?

girl_16
autor
23. júl 2025
@domkakvet

@girl_16 neviem v com cvicis, ale ja by som ti odporucila pocas ms cvicit v teplakach.

@domkakvet nosim vacsinou leginove kratasy, kedze teraz v tomto teple by som v dlhych vobec nevydrzala😂 ale ked mam menzes tak mam take volne bezecke kratasy, v tych sa citim najlepsie

domkakvet
23. júl 2025
@girl_16

@domkakvet nosim vacsinou leginove kratasy, kedze teraz v tomto teple by som v dlhych vobec nevydrzala😂 ale ked mam menzes tak mam take volne bezecke kratasy, v tych sa citim najlepsie

@girl_16 lebo v tych leginach by som sa aj ja bala, ze preteciem aj s tamponom.

sisska96
23. júl 2025

Sama nevieš kúpiť?

sisska96
23. júl 2025

Ani mne nedovolila, že je to nezdravé blabla, proste frigidná, tak som išla a kúpila, nevešala som jej na nos

zuzubb007
23. júl 2025

Prosím si na strednej, kúpila by som si tampóny sama však nič nestoja tie dve eurá hadam naskriabeš, neviem si to predstaviť s vložkou úplný nekomfort

marca12
23. júl 2025

Kup si tampony sama a mama o tom nemusi ani vediet. Mne tiez mama nedovolila tampony. Nosila som na tajnasa. Ked ich nasla samozrejme bol cirkus,ale nosila som ich dalej.

lucia13022023
23. júl 2025

Koľko máš rokov?

zafir01
23. júl 2025

@girl_16 predpokladám, ze máš.riadene treningy .co na to tvoj trener ? Mala som 34 ,ked som mala trénera, ktorý má pripravoval na ultrabezecke závody. Ako kvalifikovaný tréner otvorene hovoril aj o ženskom cykle a jeho vplyve na tréning ci preteky .a tak aj podľa toho nastavovať mieru zaťaženia (RPE ) .teraz ked sa venujem crosfitu ,kde su aj tvoje disciplíny ( deadlift ,front squat ,back squat , jerk , bench...... ) tak skutočne aj mne prekáža menštruácia, najmä ked teda ideš do ťažkých váh ,kde sa nadychujeme do branie a vyvíjame tlak na brucho. Vtedy mi aj aj tampón nepríjemný, a a vlozka je pre mna komfortnejšia. No neriešim nejaké ťažké váhy počas mojich najsilnejších dni . Myslím ze 5 dni určite nemáš silné krvácanie. Mozno na začiatku menštruácie ak su aj bolesti ,nie je odvetí so dat rest Day

zafir01
23. júl 2025
@zuzubb007

Prosím si na strednej, kúpila by som si tampóny sama však nič nestoja tie dve eurá hadam naskriabeš, neviem si to predstaviť s vložkou úplný nekomfort

@marca12
@zuzubb007 baby neviem teda ako vy ,no ja prí ťahanie 115 kiloveho deadliftu alebo 50-60 kil na frontsquatoch mam s tampóny taky problém, ze mi proste ide von . Keďže na brucho je vyvíjaný určitý tlak . V týchto cvikoch si v satni proste dávam vložku, hoci bezne tampóny nosím 😂

marca12
23. júl 2025
@zafir01

@marca12
@zuzubb007 baby neviem teda ako vy ,no ja prí ťahanie 115 kiloveho deadliftu alebo 50-60 kil na frontsquatoch mam s tampóny taky problém, ze mi proste ide von . Keďže na brucho je vyvíjaný určitý tlak . V týchto cvikoch si v satni proste dávam vložku, hoci bezne tampóny nosím 😂

@zafir01 Vidis to je pravda,ja necvicim takto silovo,takze to som si neuvedomila. Ja pocas silnej menstruacie mam tampon,ale davam si pre istotu aj vlozku.

deedol
23. júl 2025

menstruacne nohavicky. odporucam modibodi. uplne naj vec na cvicenie aj na beh.
a nechapem celkom, preco ti mama nedovoli tampony, ale tak nemusim chapat vsetko 🙂

sissy27
23. júl 2025
@janai1

@sissy27 mala si niekedy menš. nohavičky? Pocitovo to vôbec nie je ako vložka a necítiš žiadnu vlhkosť

@janai1 ano mala a teda mozno nie ako vlozka, ale proste mas nieco hrubsie medzi nohami, a citis, ze mestruacna tekutina odchadza z tela von. Za mna absolutne nie ani na bezne nosenie a uz vobec nie na sport.

sisska96
23. júl 2025
@marca12

Kup si tampony sama a mama o tom nemusi ani vediet. Mne tiez mama nedovolila tampony. Nosila som na tajnasa. Ked ich nasla samozrejme bol cirkus,ale nosila som ich dalej.

@marca12 úplne to isté

zafir01
23. júl 2025
@marca12

@zafir01 Vidis to je pravda,ja necvicim takto silovo,takze to som si neuvedomila. Ja pocas silnej menstruacie mam tampon,ale davam si pre istotu aj vlozku.

@marca12 no mne tampóny nevadia .áno pokiaľ ide kocka trojboj, samo o sebe je to dosť na ženu, a nie to este počas menštruácie, tam si myslím, ze ak ma problém zo silnejsou ,alebo cíti značný diskomfort a ovplyvňuje to jej výkon, je rozumné nastaviť tréningy v tých dňoch tak ,aby to korelovalo s jej cyklom ,ved musi mat aj rest day ,musi mat aj regeneračný trening ,určite vo veľkom cvici aj mobilitu . Nie som trénerka, no isto by som nešla takto cez čiaru najma u mladej kocky .ma jej to robit radosť v prvom rade

deedol
23. júl 2025

inak autorka, pozri si nieco o vykone pocas menstruacie, je normalne, ze je slabsi. nedavno o tom zacali hovorit viacere profi sportovkyne.