icon

Cvičenie s progenitálnym oparom: Kedy začať trénovať?

sofia0706
26. mar 2026

Dobrý večer, myslíte že môžem cvičiť ak mam opar na zadku? Lekárka povedala ,že to je progenitálny opar. Uz tam mám síce iba chrastu ale zabudla som sa jej opýtať kedy môžem zasa začať chodiť na silové tréningy. Telefón mi tam nikto nedviha🫣 a teoreticky čo by sa mohlo stať ak.by som cvičila počas prebiehajúcej infekcie?
Ďakujem pekne za odpoveď

cutespider
26. mar 2026

Môžeš to rozniesť na ďalších ľudí, radšej počkaj, kým sa to úplne nezahojí.

thirstymonk
26. mar 2026

@sofia0706 Ja som cvičil normalne s pasovym oparom (to je herpes zoster, čiže iný kmeň herpesu) a to preto, lebo som nevedel, že to je pasovy opar. Zrobili sa mi pupaky, trošku štipkalo, ale nič hrozne... tak som proste cvičil. A keď to dva týždne neprechadzalo, tak som šiel do dochtora a ona reku že mam pasovy opar a aspoň dva tyždne necvičiť a zabraniť styku s vodou. Ups. A ja do potoka som chodil otužovať do rybieho moču :D

sofia0706
autor
Včera o 20:59
@cutespider

Môžeš to rozniesť na ďalších ľudí, radšej počkaj, kým sa to úplne nezahojí.

@cutespider akým spôsobom rozniest? Véd to sa sexom roznasa či nie?

sofia0706
autor
Včera o 21:01
@thirstymonk

@sofia0706 Ja som cvičil normalne s pasovym oparom (to je herpes zoster, čiže iný kmeň herpesu) a to preto, lebo som nevedel, že to je pasovy opar. Zrobili sa mi pupaky, trošku štipkalo, ale nič hrozne... tak som proste cvičil. A keď to dva týždne neprechadzalo, tak som šiel do dochtora a ona reku že mam pasovy opar a aspoň dva tyždne necvičiť a zabraniť styku s vodou. Ups. A ja do potoka som chodil otužovať do rybieho moču :D

@thirstymonk no ty vole...a iba 2 týždne naordinoval necvicit?

cutespider
Včera o 21:35
@sofia0706

@sofia0706, nemám s tým skúsenosť, ale sedliacky rozum mi hovorí, že ak sa vírus prináša kontaktom a pri cvičení sa potíš, s potom sa môže dostať aj na lavičku.
Okrem toho, ak Ti prepukla vírusová infekcia, znamená to, že máš oslabenú imunitu a zaťažovať telo cvičením asi nebude najlepší nápad.

anonym_037d96
Dnes o 11:22
@sofia0706

@sofia0706 az po zahojeni
A co ti ja viem co robis vo fitku? Ja som odchadzala pred zaverecnou a dvaka si to tam rozdavali na wcku- podotykam obaja v manzelstve ale nie medzi sebou ale s inymi ludmi
Bolo mi to luto, ta zenska ma 3 deti s manzelom a chlap ma tam milu manzelku a 2 deti , strasne
Poznam obidva pary, skoro som odpadla ked som to videla

thirstymonk
Dnes o 18:07
@cutespider

@sofia0706, nemám s tým skúsenosť, ale sedliacky rozum mi hovorí, že ak sa vírus prináša kontaktom a pri cvičení sa potíš, s potom sa môže dostať aj na lavičku.
Okrem toho, ak Ti prepukla vírusová infekcia, znamená to, že máš oslabenú imunitu a zaťažovať telo cvičením asi nebude najlepší nápad.

@cutespider No vidiš, to je presne prípad, kedy sa napríklad aj HPV môže šíriť nesexuálnym spôsobom... Prirodzene, že ten vírus tam môže človek vylučovať skôr, ako vôbec má nejaké prejavy, čiže ani o tom nemusí vedieť. @pr85 - pre teba

thirstymonk
Dnes o 18:08
@sofia0706

@thirstymonk no ty vole...a iba 2 týždne naordinoval necvicit?

@sofia0706 No hej, ale mne to už skoro aj samé zmizlo...