Cyklus po potrate - hormonálne zmeny
Pekný deň. Mamičky prosím vás, už som tu prečítala kadečo, neviem sa dopátrať k vysvetleniu môjho problému.
Som 4 mesiace po MA(17tt) a kyretazi. Predtým som mala cykly cca 28dni. Teraz viac menej tiež, no trápia ma silnejšie pms alebo ako to nazvať. Už druhý mesiac mám žltohnedy vytok viac ako týždeň pred menzesom. Dokonca aj ružový cca 4 dni pred ms. Mavala.som hnedy vytok, ale len pár hodín pred krvou. Tento mesiac sa mi spustilo aj mlieko 😔 mám doma takmer 2rocnu dcérku, ale už rok nie je dojčena. Po kyretazi mi vraj na zastavenie laktacie niečo pichli. Po potrate užívam opäť lieky na tetániu (meniserc) môže aj ten vyvolať tieto stavy?prípadne môže byť skoré spinenie, laktacia spôsobená hormonálnou nerovnovahou?
Menim teraz lekárku, vie mi gynekológ urobiť na vlastnú žiadosť aj hormonálny profil? Už mi ho raz robili pred 3 rokmi v CAR. Prípadne su aj nejaké prírodné preparáty na tvorbu progesteronu? Prípadne máte skúsenosti, čo takéto špinenie a laktaciu mohlo vyvolať?
Snažíme sa o druhé ( tretie).babatko. K novému lekárovi idem v piatok. Ďakujem za vaše skúsenosti