Detská intímna hygiena u 9-ročných
Ako dodržiavate kazdodennu hygienu u 9 Roč.dievcat?okrem sprchy a kúpania?
@tajik jak často se sprchuje? Nevím, jak to funguje jinde, ale bez sprchy se nejde spát. Měla bys problém vyřešený....co?
@berenika39 každý druhý deň.
Aj moja mala sa kazdy vecer osprskuje ;) teda ako aj my dospeli
Tak bud sa osprchuje alebo nie. Co ine mas na to dat? Dezinfekciu? Preboha
@tajik tak nech sa osprchuje kazdy den.
Ci ty sa tiez sprchujes kazdy 2 den?
U nas sa vsetci tiez sprchujeme kazdy druhy den. Cez leto kazdy den... Zalezi co robime a tak. Nevidim na tom nic zvlastne...
Nevím, asi jen můj názor, ale denní sprcha je základ hygieny, jít spát po celém dni pocení, aktivity, prachu na sobě, o intimních patriích ani nemluvím. Nechceš to změnit? Nemusela bys pak nic řešit.....
Časté sprchovanie vedie k narušeniu koznej bariéry. Neodporúča sa. Tiež nevidím nič na Tom ak sa človek osprchuje každý druhý deň v lete samozrejme aj 2x do dňa ak je nutné. Navyše sa odporúča sprchovať bez sprchových gélov
@veronikaszabova
@tatiana1329
@kvetinka75
@katkabg mám na myslí nieco na utretie pred spaním,krém alebo....
Aky krem? Cista voda. Ja 2 rocnu nekupem kazdy den, ale aspon intimne partie jej vzdy pod vodou umyjem. V lete jasne, ze sprcha rychla kazdy den. Ja osobne sa gelmi ci mydlami sprchujem kazdy druhy den, ale aspon cistou vodou sa zmyjem kazdy vecer, v lete rano a vecer.
@sunny8 naprosto suhlasim... Samozrejme ked makame na dome alebo v zahrade alebo sa decka vonku hraju tak ideme kazdy den...
@tajik tak my osobne mame doma bidet cize mame vyriesene, vzdy po wc ideme na bidet... Ale na tvojom mieste by som v dni kedy nie je v sprche jej dala asi vlhcene utierky... Aby to bolo v poriadku. Najlepsie znacku waterwhipes, tie su cisto na baze vody... Ostatne maju aj rozne ine veci v tom a na to moze zle zareagovat...
@tatiana1329 ďakujem skúsim tie obrusky
@tajik ahoj, ja sa uz roky sprchujem len cistou vodou a kratko, mala som suchu pokozku, velmi sa to zlepsilo. Vlhcenymi utierkami sa nevymyju barkerie z celeho dna z konecnika a pohl organov tak, ako vydatne tecucou vodou. Porad dcerke, nech si dokonca pri umyvani cupne, aby sa umyla dokladne. Toto je rada nasej pediatricky, nie laicky nazor.
Ps. Nedostatocna hygiena uro-genitalno-analnej oblasti u dospievanucich dievcat sposobuje caste zapaly mocovodu/mocoveho mechura a ak su meliecene, tak aj obliciek (casto je to spsobene bakteriou e coli z oblasti konecnika pri beznom noseni nohaviciek a sedeni/fyzickej aktivite). Alebo zapaly posvy, z rovnaleho dovodu. Caste zapaly mozu spsoobit neplod ost alebo urobit krcok maternice nachylny na onkologicke ochorenia. A to asi nechces, je mladucka. Ak sa aj neprchuje cela, aspon zospodu raz denne. No idealne po velkej potrebe.
@tatiana1329 aj mi tak ze nie kazdy den sem tam mame pauzu a aj deti hlavne v den ked sme doma a nic nerobime byvame v byte tam sa nespotia.ale v lete kazdy den aj 2x...v zime aspon raz tyzdenne je pauza
@adusa1987 jasne my tiez tak... Ked nieco robime jasne ze ideme, v lete aj 2x denne.. ale napr ak su dni ako dneska, kedy sme lezali, pozerali rozpravky, skladali puzzle a kreslili si tak sme sa nespotili... A zajtra ich caka napustena vana 🙂
@tatiana1329 presne nevidim dovod v taky den im drhnut kozu zo sprchacmi...
@tajik mam 9rocnu dcéru, sprchuje sa denne, v lete aj viac krát za deň. Neviem si predstaviť, že by išla spať neosprchovana.
https://www.feedo.sk/pervin-perlan-45g-utierky-... kupujem toto. Je to netkana textilia. Nastriham si to na mensie, namocim do vody a tak utieram detom zadok a predok 🙂
@taskataska Ahooj 🙂 pozri moj prispevok o 6 prispevkov vyssie...uz som mala kazen na temu voda, nepriatel. Esteze ma voda neutralne pH, a oplachovanie sa obyc vlaznou vodou este nikoho nezabilo. Rakovina krcka maternice ano...
No fujky.9 rocne dievcatko beha,santi,poti sa ako normalny clovek pod pazuskami,na krcku,na chodidlach a aj tam dole,ergo hadam by sa mala kazdy vecer pred spanim normalne osprchovat?!Takze neries intimnu hygienu,ale nauc ju ze secna sa mamv prvom rade kazdy vecer osprchovat.
Rozhodne kazdy den. Ja niesom clovek, ktory sa extra poti, a ked uz, tak minimalne spodna sprcha musi byt. Neviem si predstavit ist spat s prepacenim osratym zadkom. Papier resp. utretie po wc hygienu nevyriesi.
Pre také dievčatko určite len čistú vodu, moja ma 3 roky a umývanná je denne
Rýchla sprcha každý deň, len tak šup šup 🙂 umyť aj zospodu, prípadne my mame aj bidet.. nepouzivala by som vlhčené utierky, možno tak navlhcit uterák a nim sa utrieť?

Akú intímnu hygienu okrem kúpania a sprchy máš na mysli?