Dvojrohá maternica - urteus bicornis a tehotenstvo
Zdravím rada by som vedela aký priebeh tehotenstva mali žienky s toto vývojovou chybou maternice. Moja bilancia je dosť zlá, z troch tehotenstiev mám doma iba jedno dieťa. Ostatné dve skončili v 30tt. I keď dôvody prečo tomu bolo tak nemajú priamo suvis s touto deformitou maternice (domnievam sa).
Ja mam tiež takú maternicu, zatiaľ som bola tehotná dva krát, prvý krát to skončilo v 15tt a druhé tehu bolo mimomaternicové. Mne na to prišli az pri MMT že mám takú maternicu tak uvidíme ako to bude ďalej pokračovať či sa mi podarí mať aspoň jedno dieťa. Ale som rada že sú aj prípady že sa podarilo donosit s takouto maternicou bábo 🙂
Zavisi od toho, ako je dvojroha.. ak jemne, je to ok. Ja som.normalne vynosila v pohode obe deti. 2 tehu, 2 deti.. donosene. Kamoska.takto jedno a dokonca rodila prirodzene. Viac zatial.neplanuje.

Ahoj,ja som o prve dieta prisla v 12 -tom tyzdni.Pricina sa nezistila.Druhy chlapcek prave pri mne spokojne spi.To,ze mam dvojrohu maternicu, mi len tak mimochodom povedal doktor az pri druhom tehotenstve,kratko pred porodom na rutinnej prehliadke (nie moj gynekolog).A vraj aj to mohlo sposobit prvy MA.Ale nemuselo.