Fľaky na tele mojej dcérky
Ahojte, mala ma od januara flaky pi tele. Prvy bol na predlakti ako bodka a dnes ma 3cm. Doktorka mi kazala premastovat, pitom ine kremy, ale nezabera a dnez ma aj na ramienku a stehne dalsie rastuce. Dnes dokonca pribudla krupica na brusku...prosim, nemalu ste nieco podobne?
@emmas145 ano chystáme sa k doktorke, len malá má iba 3r na také lieky ako zodac. Už som čítala o plesniach, tak ma napadlo, či zo škôlky nechytila čosi. Na jedlo nám už robili rozbor krvi a všetko negatívne, len okrajovo na mlieko alergia, ale tomu doktorka nedávala váhu ☹
@danielaspa nemôže to byť ekzem? Maly také podobné mal a dr.nám povedala ze to vyzerá na ekzem dala nám nato Excipial U Lipototio telové mliecko a excipial masť a zmizlo to potom asi do týždňa
Tak to neviem, ale ako aj pani predomnou spomína, tiež som mala Excipial a pomohol...
Chod Dr. Hneď zajtra, ak sa jej to zhoršuje , tu ti s tým nik nepomôže.
O psoaze dr neuvažovala?
Dobrý večer, podľa poslednej foto mi to pripomína psoriázu, ale podľa fotky ťažko usúdiť, to by lekárka už asi riešila.. .Ja mam tiež podobné fľaky od tejto zimy. Najskôr červené fľaky, postupne niektoré vnútri zbeleli. Diagnostikovali mi to ako psoriázu. Spúšťačom bolo ochorenie horných dýchacích ciest.
Môj syn mal takéto fľaky ... Neviem nájsť teraz narýchlo foto ... Raz boli, raz neboli, ako kedy ... potom sme Boli týždeň v nemocnici ... v podstate nám ani nepovedali čo to je, že zrejme niečo vírusové ... ale aj tak mu nasadili nejaké lieky ... o od vtedy tuk, tuk dobre ;)
Veru ako som písala, možno psoriáza, tyipcke okrúhle, aj lokalita, v strede vyblednuté, ostro ohraničené. Skutočne jediné premastovat.

Ja som mala, ale ono to po čase zmizlo a znovu sa objavilo... bola som u kožnej, alergologa a nič (nečakane) nezistili... Pomáha zinková masť a možno zodac? Niečo na alergiu - aspoň mne to pomáhalo..Ale je pravda, že mňa aj to aj hoodne svrbelo. Asi je najlepšie zájsť k nejakej dobrej, overenej lekárke