Gynekológ verzus gynekologička - za a proti
Ahojte, viem ze je to dost individualna otazka ale zaujima ma s kym mate lepsie skusennosti a kto vam viac vyhovuje?
Suhlasim s prvym komentarom ale je to samozrejme individuálne
Mne neraz staršie ženy z rodiny povedali, že len gynekológ.
môj gynekológ skončil a prebrala prax doktorka a pravdu povediac majú dosť podobný pristup doktorka dokonca je jemnejšia lebo vraj sama to nemá rada tie nastroje a tak je to asi od doktora či chce byť dobrý a jemný či nie
Osobne mam gynekologa, ale ked som pred porodom chodila na kontroly do nemocnice tak tam boli 2 zeny a 1 dalsi doktor. Z porovnania najlrpsi na vysetrenie je moj gynekolog najjemnejsi. Potom ten druhy doktor a nakoniec zeny doktorky. Tie ked ma vysetrovali tak to bolo dost bolestive...
Mala som aj aj a v oboch pripadoch to bolo v pohode.Zalezi od konkretneho doktora.Doktor bol uplny pohodak,mal taku charizmu a kludny hlas,ze ma hned presiel vsetok stres.Menila som ho iba kvoli stahovaniu.Doktorka je tiez dobra.Napr.pred porom som zazila jednu doktorku,ktora bola brutalna.Take bolestive vysetrenie som nikdy nezazila.
Individuálne....môj gynekológ je úžasný....a v pôrodnici keď som bola tak traja gynekológovia no hrôza 😭 všetke sme tam plakali..
Ja mam praveze lepsie skusenosti so zenami ale aj muzi su v pohode. Ono zalezi aj od konkretneho lekara. Ja si lekarov vyberam velmi starostlivo a citlivy slusny pristup je jedno z top kriterii.
Za mňa jednoznačne chlap-gynekolog.Gynekologicky som mala dve..prvú ako 14rocna,som sa necítila príjemné a druhá gynekologička bola pani s gelovymi nechtami,čo mi naháňalo hrôzu 😂.A zhodou okolností odišla a došiel chlap..zbierala som odvahu to Vám poviem..ale taký milý,láskavý prístup,vždy ma zbavil stresov len čo som vošla do ordinácie stres odpadol..jedno rizikové tehu dotiahli sme spoločne do úspešného konca,aj odrodila,aj kyretaz,aj všetky pred pôrodné vyšetrenia..pred pôrodom vtip o svokre a šlo sa na to..iba vďaka nemu som to zvládla, neskutočna podpora z jeho strany..
za mna chlap. So zenami som mala skusenosti v nemocnici, a nie ze by boli zle, ale bolo citit ze chlap je jendoducho citlivejsi nie len fyzicky ale aj slovami. Aspon ja mam taku skusenost.
Rozhodne chlap
Ked tak nad tym teraz rozmyslam, ja mam vseobecne lepsie skusenosti s lekarmi ako s lekarkami 🤔 ci uz vseobecny, zubar, chirurg...asi len nahoda 🤷♀️
Pre mňa je prirodzenejšie mať muža gynekológa. Teraz mám 3tieho a každý bol super po každej stránke. Pri žene som bola len raz a dosť trápne a blbo som sa cítila že ma vyšetruje žena 🙄🤷
Kedysi som mala ženu gynekologická staršiu, bola veľmi dobrá aj keď som chcela hák tak najprv mi spravila komplet vyšetrenia aj rozbor krvy, plus potom každého polroka tiež ci je všetko ôk... Neskôr keď som sa presťahovala a otehotnela som. Si podvedome tiež vybrala ženu ale tak empatia jej nič nehovorila, a vyšetrenie katastrofa... Keďže bol z toho MA a ja smutná tak pamätám ako ma schladila že nei som jedina a ze sa to stáva, viac som u nej nebola... Potom som hľadala iného ale vsetcia v okolo mali plno. Tak. Keď som otehotnela opäť som šla rovno do nemocnice a tam som šla k jednému chlapovi, keďže je to aj porodnik tak som u neho ostala citlivý, Empatoxk, vždycky všetko vysvetlil... A je mojím. Gyndoso. Doteraz...
Takže záleží na koho natrafis
Ja som osobne mala chlapa keď som bola mladšia a bolo mi to veľmi nepríjemné, ze sa mi tam sprta chlap... Keď som mala 18 a konečne mohla od neho odísť som išla k žene a som maximálne spokojna. A to nebolo konkrétne nim aj keď iný ma pozeral raz v nemocnici proste necítila som sa komfortne pri chlapovi. Iný doktori mi nevadia chlapi ale gynekológ proste nie 😅
Mne viac vyhovuje žena, ale tak nemám až také bohaté skúsenosti, no mala som aj muža. Príde mi prirodzenejšie riešiť ženské veci so ženou, ale bude to asi aj mojou doktorkou, ktorá je veľmi sympatická, milá, ale zároveň vie, čo robí. Počula som všade, že ženy sú "necitlivé a pod.", podľa mňa to bude osobnosťou, nie pohlavím.

Isto gynekolog, jemnejši pristup, ako žena gynekologička.Moja skusenosť.