icon

Gynekologický problém po užívaní antibiotík

jazminn
7. sep 2021

16 ročná dcéra berie už tretie balenie ATB, ktoré jej predpísala kožná lekárka na akné. Samozrejme, že od samého začiatku berie aj probiotiká, ale tie ATB aj tak narobili svoje. Má neskutočné svrboty, používa Canesten, ale to veľmi nepomáha, a má ešte posledné balenie ATB, ktoré berie každých 24 hod., takže ešte tak na 10 dni...Nemáte skúsennosť s niečím, čo by jej uľavilo, je aj v škole a ťažko sa sústrediť...

77daniela77
7. sep 2021

Sedavy kupel v lavore so sodou bicarbonou aspon polhodinu dvakrat denne ulavi.

sirka9
7. sep 2021

ak ma iba canesten krem, tak to nestaci, to je iba na potlacenie svrbenia na povrchu. bud nech jej da lekar nejake tablety na vkladanie, alebo v lekarni sa da kupit clotrimazol aj bez receptu (ten je vhodny aj pre tehotne, takze dietatu by nemal urobit nic). na umyvanie kupit mydlo na intimnu hygienu, samostatny uterak. ale urcite by bolo lepsie ist s nou k lekarovi, ked ma brat ATB ešte dlhšiu dobu.

bluemoon24
7. sep 2021

Toto je bohužel normální projev užívání ATB, mi canesten nezabírá, používám místo toho gynopevaryl tablety na zavádění, když ani to, tak mi gynekolog předepisuje Dafnegin, ten zabere vždy. Předpokládám, že máte klasické probiotika, které chrání především střevní mikroflóru, dají se ale koupit i speciální na vaginální mikroflóru, určitě se poptejte lékaře/lékarníka.

simsalabim
7. sep 2021

@jazminn skuste vypitat recept na Mycomax ci Diflucan. Ja mam s niektorymi ATB podobny problem, vzdy, ziaden Canesten nikdy nezabral. Lekarka mi odporucila vzdy pri predpisovani ATB poziadat o predpis Diflucanu. Tabletka sa uzije na zaciatku uzivanie ATB a pri beznom uzivani ATB (do tych 10 dni) staci.

macekovam
7. sep 2021

@jazminn v lekárni kúpite voľnopredajné candibene čipky... A potom po by ste mohli nasadiť wobenzym.. Posilní imunitu a pomôže s problémom...

bebotka
7. sep 2021

@jazminn nebolo by zlé jej nasadiť aj nejaké probiotiká, ale osobne si myslím, že tu už nič voľnopredajné nepomôže tam treba niečo už na recept a tobôž, ked ešte tolko dní to má užívať

snehulak77
7. sep 2021

Veľmi pomáhajú aj probiotika na vkladanie. Sú síce dosť drahé, ale jediné, čo mi naozaj pomohlo.