Hysterektómia: Čo očakávať a ako sa pripraviť?
Ja som nemala. Mama hej. No riadne pribrala, hormonálna nerovnováha a ešte po rokoch stále bolí to miesto keď je také počasie alebo niečo. Prvé 6 mesiacov katastrofa. Treba ísť do kúpeľov na 3 týždne. Niečo pomôže.
co sa tyka vybratia vajecnikov a hormonalnych zmien, tam moc neporadim, mne vajecniky nechali. no co sa tyka hojenia, zavisi aj od toho, ako prebieha operacia - aku techniku pouziju.
ak sa robi vaginalne/laparskopicky, regeneracia je rychlejsia.
ja osobne som po tyzdni skoro ani nevedela, ez som bola operovana. je to 8m a v plnom prude makam vobec to necitim.
@korra nie, nic som nebrala a ani som ni nepotrebovala. nic mi nebolo.
ako hned po operacii som mala bolesti, dal mi lieky, vracala som, ale po 24hod total zmena. po laparke am bolelo asi 2 dni pod rebrami, mocovy mechur ked bol plnsi, tiez bolel. ked uz som bola doma, tak ma asi 2x dost bolelo brucho, ked som isla na velku, ale potom uz to bolo ok.
mne vybrali maternicu aj vajecniky , pred styrmi rokmi. nie laparoskopicky. Ja som to znasala dobre. Skoro vobec to nebolelo....To som hned skocila do prechodu a pribrala som....ale citim sa dobre

Dobrý deň,mám 51 rokov a čaká ma operacia vybratie vaječníkov a maternice, je tu niekto už po operácii a ako sa s tým telo vyrovná, nadváha?pleť, ako to prebieha pár mesiacov po operácii?ďakujem