icon

Hysterektómia: Čo očakávať a ako sa pripraviť?

nonna2024
22. jún 2024
nonna2024
autor
22. jún 2024

Dobrý deň,mám 51 rokov a čaká ma operacia vybratie vaječníkov a maternice, je tu niekto už po operácii a ako sa s tým telo vyrovná, nadváha?pleť, ako to prebieha pár mesiacov po operácii?ďakujem

sisska96
22. jún 2024

Ja som nemala. Mama hej. No riadne pribrala, hormonálna nerovnováha a ešte po rokoch stále bolí to miesto keď je také počasie alebo niečo. Prvé 6 mesiacov katastrofa. Treba ísť do kúpeľov na 3 týždne. Niečo pomôže.

majamat
22. jún 2024

co sa tyka vybratia vajecnikov a hormonalnych zmien, tam moc neporadim, mne vajecniky nechali. no co sa tyka hojenia, zavisi aj od toho, ako prebieha operacia - aku techniku pouziju.

ak sa robi vaginalne/laparskopicky, regeneracia je rychlejsia.
ja osobne som po tyzdni skoro ani nevedela, ez som bola operovana. je to 8m a v plnom prude makam vobec to necitim.

korra
22. jún 2024

@majamat tiez ma to caka na jesen. Laparoskopicky, s ponechanim vajecnikov. Ako prosim prebiehala u teba anesteza? Bola si v plnej, ci spinal? Ako dlho si bola v nemocnici?

majamat
22. jún 2024

@korra v plnej a v nemocke som bola 4dni. v stredu ma prijali, v stvrtok okolo 10hod operaca, v nedelu ma pred 9 hod prepustili.

korra
22. jún 2024

@majamat dakujem 🙂 zvacsa na zajranicnych eeboch som nasla info, ze po zakroku uzivali nieco na baze simetikonu, koli "plynom", brala si aj ty nieco, ci dalo sa to vydrzat?

majamat
22. jún 2024

@korra nie, nic som nebrala a ani som ni nepotrebovala. nic mi nebolo.
ako hned po operacii som mala bolesti, dal mi lieky, vracala som, ale po 24hod total zmena. po laparke am bolelo asi 2 dni pod rebrami, mocovy mechur ked bol plnsi, tiez bolel. ked uz som bola doma, tak ma asi 2x dost bolelo brucho, ked som isla na velku, ale potom uz to bolo ok.

nonna2024
autor
22. jún 2024

@majamat ďakujem za info 😉

nonna2024
autor
22. jún 2024

@majamat koľko máš rokov ,ešte máš menzes?

sisska96
23. jún 2024

@majamat len tebe nechali vaječníky, takže aj hormóny máš ešte..

majamat
23. jún 2024

@sisska96 ano hormony mam, ale teda ms nie, kedze nemam maternicu, no pred operaciou som mala.

lorin1
24. jún 2024

mne vybrali maternicu aj vajecniky , pred styrmi rokmi. nie laparoskopicky. Ja som to znasala dobre. Skoro vobec to nebolelo....To som hned skocila do prechodu a pribrala som....ale citim sa dobre

nonna2024
autor
26. jún 2024

@lorin1 a koľko si pribrala, za akú dobu, toho sa bojím lebo ja som v menopaze už rok a pribrala som cca 6 kg tak sa bojím ďalších kg🤦‍♀️😄

lorin1
26. jún 2024

@nonna2024 ja som v menopauze od tej operacie , teda uz 5 rokov a celkovo som pribrala cca 12 kg...nic take hrozne

nonna2024
autor
27. jún 2024

@lorin1 tak to není také hrozné, už za 2 týždne ma cak op.Bojim sa

nonna2024
autor
13. júl 2024

@nonna2024 takže ahojte so 4 dní po operácii a je to v poriadku, neboli to skoro vôbec, iba keď sa pretacate. Uvidíme co bude neskôr aje zmeny

majamat
13. júl 2024

@nonna2024 super, skore zotavenie. ja uz ani neviem, ez ma operovali.
a super, ze ked chcem do abzena, nemusim riesit ms 😀