Je bežné mať nepravidelné krvácanie počas menopauzy?
Ahojte žienky, ospravedlňujem sa, že základam opäť tému no skutočne ma to trápi a môj gynekológ hovorí, že to je ok. Zatiaľ ešte mávam menštruáciu no predĺžený cyklus (viac ako 40 dní) . Test z lekárne, opakovane mi potvrdil menopauzu. Mám 37 rokov.
Menštruáciu vo 02/25 som mala od 21.2. 4 dni, ďalšia mi vychádza podľa menštr. kalendára až na 11.4. no 15.03. sa u mňa objavilo krvácanie aj kŕče ako pri menštruácii. Musela som si ísť kúpiť menštruačné vložky nakoľko intimky nestačili. 14.03. som mala krvácanie tiež no slabšie ako 15.03. V moči bola aj krv. Dňa 15.03. v čase 17:30 už moč v krvi nebola a na vložke slabo. Kŕče naďalej pociťujem aj teraz hoci krvácanie už žiadne. Budem to určite sledovať. Nerozumiem tomu či je to krvácanie mimo cyklu alebo to je krvácanie ovulacne keďže o pár dní by som mala mať ovuláciu podľa kalendára. Tehotná určite nie som, ovulacny test negatívny.
Vo februári pred 21.2. som mala hnedý výtok, občas s krvou. Toto trvalo niekoľko dní dva kým prišla menštruácia. Vtedy som to konzultovala aj s mojím gynekológom, ktorý mi povedal, že je to bežný jav. To isté aj teraz. Je toto normálne, bežné?

Známa sa dostala do menopauzy v 36 a mala to takto isto. A treba si všímať tu krv v moči a pokiaľ sa k tomu pridružia bolesti a štípanie počas potreby alebo pred či po, alebo celkovo nepríjemný pocit tak sa treba nechať skontrolovať lekárovi či nejde o zápal močových ciest/mechúra