Je bezpečné kúpať sa počas menštruácie?
Dobrý deň,
zaujímalo by ma, aké máte skúsenosti z kúpania počas menštruácie? Myslím more / kúpalisko. Nemali ste nejaký zdravotný problém? Ja som sa zatiaľ nikdy počas MS nekúpala. Zo zdravotných a hygienických dôvodov som neskúšala ani tampóny, ani kalíšok. Máte niekto skúsenosti s menštruačnými plavkami? Kúpali ste sa v nich alebo ste sa len po kolená čľapkali? Bojím sa zdravotných rizík.Prípadne, aké pomôcky odporúčate? Ďakujem za Vaše skúsenosti. ☺️
Ak nie je žena vyslovene nachylná na chlór a pod, prečo by mala mať problém? My bývalé plavkyne len krútime hlavou nad takýmito otázkami. Ako myslíš, že sme trénovali alebo pretekali? Samozrejme aj počas menštruácie. Tampón a hotovo.
nikdy som problem nemala, pouzivam tampony do vody, menstruacne nohavicky pouzivam ale neviem si predstavit pouzivat taketo plavky do vody 😁
Nie,ani nikoho kto by mal nejaky problem nepoznam. Menstruacne plavky ale nie su urcene na kupanie pri silnej menstruacii.Iba pri slabej,alebo ako poistka pri tampone ci kalisku.
@wella47 mna by s prepacenim drblo, keby mi menstruacia mala takto komplikovat zivot, ved je to kazdy mesiac niekolko dni par desiatok rokov… co by som mala z toho zivota, keby sa stale podriadujem tomuto?
Zasuniem tampon a vybavene, robim vsetko ako ked prave nemenstruujem. Akurat sex tak nejak obmedzim 🤪 ale inak naozaj nic.
Pouzivam poharik a plavat chodim stale. V letnom obdobi jazero / more, v zimnom bazen. Bez problemov.
@wella47 závisí od sily krvácania. 2 dní mam také, že obyč tampón do vody (aj seneca protect som tiez vyskusala) mi pretečie tak za 15-30 min. Takže tie dní sa proste nekúpem.
Pri konci ms áno, ale aj tam sa mi stalo, že na plavkách po hodinovom plávaní bolo pár kvapiek krvi, akoby "bokom" tampónu pretieklo.
A áno všetky ms plavky čo som pozerala sú na úplne najslabsiu alebo slabú ms, teda 1 al.2 kvapky zo 4,5. Takže len ako poistka k tampónu ak.
@wella47 ako to dopadlo s plavkami ?
Ale tampony do vody nie su menstraucne ci?
Ja pouzivam na dovolenke ked mam ms klasicke tampony, ked nemam nic par x som vyskusala tampon do vody ale to len tak.

@wella47 používala som kalisok a tampóny do vody. Oboje bolo fajn. Nikdy som problémy nemala. Plavky sú vraj na slabšie krvácanie.