Je bezpečné používanie tampónov v mladom veku?
Ahojte neviete či si môžem dat tampón (13 rokov) keď budem mať len 3 mesiac menstruaciu a mama mi hovorila ze si nemám dávať lebo ze môže dostať toxický sok. A ďalšia otázka ci keď si ho dám tak ci to nasiakne keď budem mať tie krvné zrazeniny z výtokom ze ci to vsiakne? PROSÍM ODPÍŠTE!!!
Áno, píšu to v pribalovom letáku, ale o to nejde, prečo chceš používať tampóny? Ako si ich budeš meniť v škole? Trošku viac hygieny k tomu treba.
@aninon môžeš používať tampóny, dokonca aj v škole. Myslím, že už si dosť veľká aby si to zvládla. Treba tampón menit pravidelne, keď je silnejšie menštruácie prvé dni častejšie, pripadne použiť spolu s intimkou, v prípade nehody. Odporúčam však kalistek, jednoduché, pohodlne a zavadzať sa ho naučíš, kúpiť menšiu veľkosť odporúčam
Tampón sa nemá meniť v škole, lebo hygiena? To je čo za radu
Tampóny používajú aj 10 ročne
Tampóny používa x žien
Hneď by si spoznala, keby máš toxický šok
Prečítaj príbalový, internet
Áno aj krvné zrazeniny niekedy vyberieš
Kombinuj na noc s vložkou , aby ti to vytieklo všetko
Pravidelne meň, podľa toho, akú máš silnú menštruáciu
@aninon môžeš používať tampóny, dokonca aj v škole. Myslím, že už si dosť veľká aby si to zvládla. Treba tampón menit pravidelne, keď je silnejšie menštruácie prvé dni častejšie, pripadne použiť spolu s intimkou, v prípade nehody. Odporúčam však kalistek, jednoduché, pohodlne a zavadzať sa ho naučíš, kúpiť menšiu veľkosť odporúčam
@katusik456 ak je ešte panna tak kalíšok nie je veľmi vhodný. Bude sa jej zle zavádzať a môže to byť bolestivé. Ja kým som bola panna mala som problém aj s tampónami.
Odporucam tampon s aplikatorom, je to tak jednoduchsie, najmensiu velkost.
Treba si kupit uplne tie najmensie tampony, aby ta to nebolelo a ako tu uz bolo spomenute je potrebne si ich pravidelne menit, aby nenastal toxicky sok
Ďakujem
@aninon používam tampóny od puberty..nedávno som kvôli nejakým intímnym problémom používala počas ms vložky a teda nechápem ako takto môžu niektoré ženy fungovať väčšinu života každý mesiac. Za mňa sú tampóny oveľa pohodlnejšie a praktickejšie. Prvé dni tiež doporučujem používať s intimkou či vložkou
Mňa zavadzanie tampónu v tvojom veku bolelo. Šla by som do menštruačných nohavičiek, prípadne vložky 🙂
@aninon hlavne striedať v tom mladom veku, aj tampon aj vložlu..nemáš ešte veĺa skúsenosťi, možeš ho zabudnúť vybrať,,,a máš veľký problém,,,
Ja používam tampóny od cca 14, začínala som veľkosťou mini a všetko bolo okej. Raz sa mi stalo že som na neho zabudla, bol vnútri asi 18 hodín a dostala som následne slabšiu infekciu, odvtedy si na to dávam pozor

Syndróm toxického šoku je veľmi vzácny potrebné je si pravidelne tampón meniť aspoň každé 4 hodiny ja osobne som nepoužívala zavedenie ma bolelo v takom veku