Je bolesť prsníka a zimnica príznak zápalu?
Ahojte, posledné 2 dni ma boli prsník (kojím, som týždeň po pôrode), no nemám tam hrčku ani nič, striedam prsníky a aj si odsávam. Tak neviem či to môže byt zápal.
Vcera som bola s malým u lekára a keď som sa vrátila, tak na mna prišla strašná triaška, teplota a zimnica. Myslela som že zamrznem… dala som si paralen a prešlo to. Akonáhle prestane tabletka pôsobiť, tak mi je zase strašná zima. Myslite, že je to z toho prsníka alebo som prechladla ?
Totižto, ja som nikdy nebola chora, a toto ma ubíja. Chcem počkať este 1-2 dni a tak ist do lekára, aj keď neviem ako tam zájdem keď som strašne slabá.
Nemali ste to niektorá tak a prešlo to same ? Nechcem si dávať paralen každých 8 hod.
No ak ťa bolí prsník a máš tieto príznaky s vysokou pravdepodobnosťou ide o zápal. T.j. prsníky nie sú dostatočne vyprázdnené. Na zápal okrem paralenu veľmi dobre pomáha studený obklad z kapustného listu. Dcéra mávala viac krát takéto zápaly. Raz skončila aj v nemocnici, kapusta vždy zabrala. Aj v tej nemocnici ju zachránila od chirurgického zákroku.
však si odmeraj teplotu ....
@deti95060810 teplota 39.1 … po tabletke 38.1
Odporúčam na noc dat si do podprsenky kapesnik namočeny mierne do Alpy. Mne to neskutočne pomohlo. Potom aj opakovane natierať prsníky s alpou.
Ja odporúčam ísť na pohotovosť
Mastitida ja som brala na to atb...
Mastitida. Mala som skoro 40, zimnica. Dali mi ATB. Dávala som si aj kapustove listy, to prinieslo jemnú ulavu. Nakoniec odznelo aj bez ATB.
Ja ti odporucam smer dr. Mala som zapal prsnika na zaciatku dojcenia a bol to horor.
A okamzite prsnik vyprazdnovat. Pred odstrekovanim nahriat, po schladit.
A to nemas muza alebo dakoho, ked sa pytas, ze ako tam zajdes...ved nech ti pomozu..urcite mas zapal
Pohotovost - treba antibiotika a bude lepsie.
No ja som takto sla na pohotovost do porodnice, tam teraz spadas aj ty, ale mne len povedali odstriekavat rucne, ziadna odsavacka este to na ATB nie je.
A veru za 2 dni uz bolo lepsie ale ta bolest prsa a tie teploty so zimnicou, no koniec.
Ak sa tebe dari kojit tak ak nitne nepotrebujes tak uz neodsavaj, mas zbytocne nadprodukciu mlieka ktoru tZdnovy kojenec ozaj nepotrebuje

Môžem si dať aj nurofen ?