Je mesiac po pôrode ešte skoro na prvý sex?
Ası dosť otrepana téma, ale predsa... Som už mesiac po pôrode ç a s manželom by sme chceli skúsiť ,, prvý sex,, no ja mam v hlave akýsi blok že sa mi potrhajú štychy. Možno sa budete na tom smiať ale sı to myslím. Ešte to nieje dobre zrastené a keď sme to aj skúšali trochu to štípalo tak som to hneď stopla. Je možné že by sa to naozaj roztrhlo aj mesiac po pôrode? Alebo radšej počkať až na úplne zrastenıe a nič neriskovat?
Pockaj az po kontrole. 2 tyzdne uz nie su tak vela. Better safe than sorry 🙂
Ten tyzden este vydrz.a hlavne stychy ti uz davno vypadli.dnes uz davaju take.a uz sa ti nema co roztrhnut.ja som sice mala sex hned ako som prestala krvacat ale to som ja.ja som bola fit hned po porode.aj som behala a vsetko ako by som ani nerodila.takze vsetko zalezi od zeny ako sa citi.
Ja som 10 tyzdnov po porode a po prehliadke u gynekologa mam odporucene hlavne opatrne nato ist,kedze zvonka je zahojene ale zvnutra este je citlive kedze malá zomna doslova vyletela.. takze najskor pockat do prehliadky a mozete skusat..odporucam aj lubrikant 😉
tazko povedat, preco ta to stipalo, no myslim si, ze najmenej je uz len tie dva tyzdne pockat a potom sa uvidi, no to by uz podla mna malo aj stacit, len to chce pomaly a jemne
Kazde telo je individualne. A aj to sitie robi kazdy lekar inak kvalitne. Po prvom porode som sa snad pol roka na to necitila aj ked som bola akoze ok. A dost dlho ma to bolelo.
Takze pockaj si radsej na kontrolu a nerob nieco co ti nie je prijemne.
Aj v lekárskej správe,by si mala mať napísané,že sa neodporúča sex počas šesťnedelia
Ja by som sa ozaj bala infekcie.
každé telo je iné a každý pôrod je jedinečný. ja som mala 2x len vonkajšie šitie a po 4 týždňoch plne "prevádzky schopná." 😉
Tak my sme skusali este o dost neskor ako po sestonedeli a trvalo dlho kym to bolo v poriadku, bez bolesti. Pockala by som na vysetrenie po 6toneseli.
Bože, som si to prečítala takto na ráno ku káve a teda ostalo mi zle. :D Nezabudnem na prvý sex po pôrode, skoro som prerazila stenu hlavou, čo som tak ušla, hoci bol muž najcitlivejší vo vesmíre. Blok som mala až potom, ako sme to skusili, och a zas ma to čaká 😀. A ako povedal doktor, pri mojom zranení trvalo pol roka, kým to prestalo bolieť, štípať atď.
Ono to treba "cvičiť" ale ešte chvíľku počkaj.
@sofka9 ked ta to štipalo mozes mat tam trhlinu.uz by to malo byt davno zahojene.mne po 1. porode ak zasila dr.vedla sitia sa roztrhlo asi na 3-4cm..tiez ma to neskutocne stipalo a nechapala som preco az kym ma pri prepusteny lekar skontroloval..ale ze uz vypisali prepustaciu spravu tak ma poslali domou😏pol roka sa mi to hojilo.bolo to hrozne..radsej pockaj tu lekarsku kontrolu..nech ti potvrdi ze mas tam vsetko ok..
Keby si este planovala dieta kup si aniball..ja som to pouzivala lebo som nechcela dopadnut ako po prvom porode..a veru sa oplatilo..porod bez nastrihu bez natrhnutia a sitia..dieta 4.5kg..po porode ziadne bolesti ako keby som ani nerodila

@sofka9 hlavne pockaj do navstevy lekara, co je 6 tyzdnov po porode...