icon

Je návšteva pohotovosti potrebná pri nezvyčajnej menštruácii?

Dnes o 07:15

Ahojte,
Máte skúsenosti?
Mám celkom veľký myom, ktorý už nerastie, teda aspoň podľa sledovania.
Nerobil problémy, doteraz.
Teraz som dostala svoje dni a sú dosť zvláštne.
Prvý deň v termíne, normálny. Druhý deň, trošku bolesti ale také ako vždy aj intenzita ako vždy, tretí deň bol trošku silnejší, to tretí deň býva, ale večer začali intenzívnejšie bolesti, čo vystrelovali do krížov. Zas nič na tabletku, len nepríjemné. Štvrtý deň sa zvyčajne kohútik priškrtí, ale včera boli normálne "vodopády" aj s pomerne veľkými zrazeninami a večer asi 10 minút zimnica a teplota vyskočila na 37,7, čo je u mňa prvý krát po asi 15 rokoch, normálne mávam 35,4. Dnes je piaty deň, v noci v pohode, ale od rána pomerne silné krvácanie. Podľa ai sa niečo môže diať s tým myomom.
Mám dnes stretnutia, ktoré sú plánované mesiace a neviem ich odložiť, zrušiť a moja gynekológia dnes neordinuje.
Je toto na pohotovosť? Nie som z tých, čo chodia k doktorom a teda pohotovosť je pre mňa úplne niečo nové a nerada by som tam išla zbytočne. Počá to do pondelka k mojej Dr?
Zažili ste?
Čo ma tam čaká? A kam v Bratislave ísť na pohotovosť, ak sa to zhorší?
Ďakujem za postrehy.

anonym_837e1e
Dnes o 07:24

@anonym_autor poradim ti. Daj si ho vybrat. Ja som mala dost velky myom ktory zo zaciatku v pohode a potom intenzita ze som mala pocas svojich dni problem ist niektore dni pre deti do skolky (z bytu - skolka - domov) je to do pol hodky. Na pohotovosti ti moc nepomozu s tymto lebo co viem tak tam pomoze len to. Brala som kadeco na zmiernenie a oddialovala to…. Bola to chyba

anonym_389a21
Dnes o 07:25

Zavolaj si na gyn pohotovost a oni Ta nasmeruju. Nie AI.

A ten myom treba riesit. Samozrejme, ze moze robit (rozne) problemy.

carrot_apple
Dnes o 07:26

@anonym_autor či cysta, či myom..budeš mať silnú a bolestivú menštruáciu.Ja som matrac prekrvavila. Bolesti a kŕče som eliminovala iba cvičením a vitexom jahňacím, alechemilkou..ale litre som pila...ja som mala cystu na vaječníku a normálne som cítila ako keby skalu som tam mala...potom cystu na vajcovode, zúžilo mi to vajcovod a liala zo mňa krv aj 14dní, som po 2laparoskopiách, som v pohode, berem antikoncepciu..je to dlhý proces, na pohotovosť by som nešla..treba ho vybrať a hotovo

anonym_9ee233
Dnes o 07:39

pocka to na tvoju lekarku to je stale normalna doba menstruacie
potom by som s nou poriesila ten myom

3petka
Dnes o 07:43

@anonym_autor počkaj kým ti to skončí ak neskončí smer dr. A určite ho daj von. Moja mama čakala kým pri každých krámoch bola nepoužiteľná, také bolesti mala že sa len doma krčila v kŕčoch. Nakoniec musela ísť celá maternica von.

anonym_f9aa84
Dnes o 07:49

@anonym_autor Na pohotovosti sa riešia akútne prípady, nie stavy, s ktorými čakáš týždeň a potom ideš brať miesto niekomu, kto má akútnejší stav. Počkaj si, kým bude ordinovať tvoj gynekológ a potom choď k nemu.

autor
Dnes o 07:52

Ďakujem Vám kočky. Počkám teda do pondelka a budem to riešiť. Dám to von. Kľudne aj celú maternicu, deti mám, ďalšie už po 45 neprichádzajú aj tak do úvahy.

Doteraz žiadny problém, bežne tri max štyri dni menštruácia a mierne bolesti brucha len prvý deň. Normálne som fungovala. Až teraz po dvoch rokoch, čo ho sledujeme toto.

magdalienka11
Dnes o 07:53

@anonym_autor začni to riešiť, lebo to bude len horšie. Ja som sa roky s tým trápila. Krvacala som extrémne na 3,4 deň. Súbežne som nosila tampón, aj vložku. Vydržalo 5 minúť. Sedačku z auta za desať minút krvavá... jatky. Hovorili mi, že to nám z hormonálnej nerovnováhy. Nebolo. Mala som myom, aj cystu, boli zle viditeľné. Menila som lekárov. Ale našla som dobrého, ktorý to našiel. Som po hystetektomii, vzali mi aj vaječník, krcok tiež. Myom už bol vrasteny do maternice, nedal sa vybrať len ten, museli celú maternicu.

autor
Dnes o 07:54
@anonym_f9aa84

@anonym_autor Na pohotovosti sa riešia akútne prípady, nie stavy, s ktorými čakáš týždeň a potom ideš brať miesto niekomu, kto má akútnejší stav. Počkaj si, kým bude ordinovať tvoj gynekológ a potom choď k nemu.

@anonym_f9aa84 áno, preto sa pýtam, rozhodne nechcem zavadzať, oberat niekoho o čas a teda ani mne sa tam nechce tráviť hodiny.

autor
Dnes o 07:55
@magdalienka11

@anonym_autor začni to riešiť, lebo to bude len horšie. Ja som sa roky s tým trápila. Krvacala som extrémne na 3,4 deň. Súbežne som nosila tampón, aj vložku. Vydržalo 5 minúť. Sedačku z auta za desať minút krvavá... jatky. Hovorili mi, že to nám z hormonálnej nerovnováhy. Nebolo. Mala som myom, aj cystu, boli zle viditeľné. Menila som lekárov. Ale našla som dobrého, ktorý to našiel. Som po hystetektomii, vzali mi aj vaječník, krcok tiež. Myom už bol vrasteny do maternice, nedal sa vybrať len ten, museli celú maternicu.

@magdalienka11 úf, tak to je dosť. A ako sa cítiš? Musíš brať hormóny? Ja sa bojím, že po vybratí maternice mi úplne zblbne organizmus.

magdalienka11
Dnes o 07:58
@anonym_autor

@magdalienka11 úf, tak to je dosť. A ako sa cítiš? Musíš brať hormóny? Ja sa bojím, že po vybratí maternice mi úplne zblbne organizmus.

@anonym_autor nechali mi 1 vaječník, ten bol v poriadku, takže hormóny brať nemusím. Som ok.

anonym_47440c
Dnes o 08:01

Ja som to tak mala pred prechodom. Myom som mala roky, nemenil sa, mam ho doteraz, ale pred 50-tkou sa menstruacia zmenila presne tak, ako Tebe, trvalo to cez polroka, potom zacalo vynechavanie, az prechod. Ale, nemusi to byt Tvoj pripad

autor
Dnes o 08:10
@magdalienka11

@anonym_autor nechali mi 1 vaječník, ten bol v poriadku, takže hormóny brať nemusím. Som ok.

@magdalienka11 tak to je fajn. Keď funguje všetko ako má.

autor
Dnes o 08:11
@anonym_47440c

Ja som to tak mala pred prechodom. Myom som mala roky, nemenil sa, mam ho doteraz, ale pred 50-tkou sa menstruacia zmenila presne tak, ako Tebe, trvalo to cez polroka, potom zacalo vynechavanie, az prechod. Ale, nemusi to byt Tvoj pripad

@anonym_47440c uvidíme. Skočím tam budúci týždeň, nech viem na čom som. Nie, že na to niekde vyradí zo dňa na deň.

monro
Dnes o 08:16

Dnes je to piaty deň, na pohotovosť to nie je podľa mňa. Mne keď začali pred dvomi rokmi blbnúť hormóny (mám 48) krvácala som aj dva týždne a tak išla k lekárovi. A to som mala aj kusy a naozaj veľa krvi. Mám z toho aj problém s hemoglobínom. Budúci týždeň choď ku svojmu gynekológovi, spraví sono a budeš múdrejšia.

anonym_cc891d
Dnes o 10:35

ja by som to nebrala na ľahkú váhu, pokiaľ je krvácanie naozaj silné. Moja teta mala myóm a jednu menštruáciu sa spustilo také krvácanie, že na pohotovosť letela s plienkou (babkinou). Okamžite ju brali na operačku, vraj v hodine dvanástej.

anonym_a1b636
Dnes o 12:56

Ak mozes ist na pracovne stretnutia, tak pohotovost isto nepotrebujes zatazovat. Toto je na ambulantneho gynekologa, ale tam urcite chod. Ak by sa to zhorsilo, odporucam platenu pohotovost v Kochu.

anonym_aee855
Dnes o 13:42

ja mám tiež myóm, vraj malý, má 1 cm, ale už mi robí veľké problémy. Predtým pravidelný cyklus 29 dní mám aktuálne 33-35 dní. Menštruácia trvá 10 dní a vyzerá nasledovne: Prvý deň začne, druhý a tretí deň sa utlmí a mám iba špinenie, ale bolesti sú. Potom od štvrtého do ôsmeho dňa sa zo mňa leje ako z krhly a je mi veľmi zle, plus mám veľké bolesti. Posledné dva dni ide... a potom sa zastaví ako by nič. Vplyvom tohto celého som anemická, v kuse beriem železo, a mám nízky tlak. Maternicu zatiaľ vyberať nechcú, a samotný myóm mi nechcú vybrať, je na mieste, že sa nedá a tam sa vyberá celá maternica. Ešte mi radil doktor nejakú abláciu, že by mi spálili endometrium a tým by som už nekrvácala. Je to vraj možnosť..

autor
Dnes o 14:41
@monro

Dnes je to piaty deň, na pohotovosť to nie je podľa mňa. Mne keď začali pred dvomi rokmi blbnúť hormóny (mám 48) krvácala som aj dva týždne a tak išla k lekárovi. A to som mala aj kusy a naozaj veľa krvi. Mám z toho aj problém s hemoglobínom. Budúci týždeň choď ku svojmu gynekológovi, spraví sono a budeš múdrejšia.

@monro no tie veľké kusy ma trošku strašia, už ma to až bolí, keď vypadávajú. Ako keď má človek dlho nádchu a smrká.

autor
Dnes o 14:44
@anonym_cc891d

ja by som to nebrala na ľahkú váhu, pokiaľ je krvácanie naozaj silné. Moja teta mala myóm a jednu menštruáciu sa spustilo také krvácanie, že na pohotovosť letela s plienkou (babkinou). Okamžite ju brali na operačku, vraj v hodine dvanástej.

@anonym_cc891d uff, no dúfam, že tak nepoletim cez víkend

autor
Dnes o 14:46
@anonym_a1b636

Ak mozes ist na pracovne stretnutia, tak pohotovost isto nepotrebujes zatazovat. Toto je na ambulantneho gynekologa, ale tam urcite chod. Ak by sa to zhorsilo, odporucam platenu pohotovost v Kochu.

@anonym_a1b636 na stretnutiach som väčšinou sedela, aj v aute, to bolo v pohode, ale keď som sa postavila ku sporáku a varila, tak som musela predychavat. Ale áno, zatiaľ to nie je kritické. Určite nechcem ísť niekam zbytočne.

autor
Dnes o 14:57

Kočky a netreba doplniť nejaké železo alebo niečo? Cítim sa dosť slabo.

chances
Dnes o 15:05
@anonym_autor

Kočky a netreba doplniť nejaké železo alebo niečo? Cítim sa dosť slabo.

@anonym_autor Pri neobvykle silnom krvacani a teplote by som sa urcite sla nechat skontrolovat na pohotovost.

autor
Dnes o 16:01
@chances

@anonym_autor Pri neobvykle silnom krvacani a teplote by som sa urcite sla nechat skontrolovat na pohotovost.

@chances teplotu som mala včera asi hodinu, ale fakt je, že ja nemávam teploty.

autor
Dnes o 18:13

Kočky, možno hlúposť, ale nemôže to byť nejaká chrípka? Lebo teraz mi zas mierne vyskočila teplota, bolia ma priedušky a hlava... alebo to je z vyčerpania organizmu alebo nejaký zápal?

ibatanecnica
Dnes o 18:18

@anonym_autor skor ist na gynekologicky prijem. Daj si odstranit myom. Ja mam od odstranenia pokoj

ibatanecnica
Dnes o 18:19
@anonym_autor

Kočky, možno hlúposť, ale nemôže to byť nejaká chrípka? Lebo teraz mi zas mierne vyskočila teplota, bolia ma priedušky a hlava... alebo to je z vyčerpania organizmu alebo nejaký zápal?

@anonym_autor moze to byt chripka

autor
Dnes o 18:20
@ibatanecnica

@anonym_autor skor ist na gynekologicky prijem. Daj si odstranit myom. Ja mam od odstranenia pokoj

@ibatanecnica ďakujem. Uvidím, čo v noci. Krvácanie ustupuje.

autor
Dnes o 18:27
@ibatanecnica

@ibatanecnica vybrali ti len myom alebo celú maternicu? Laparoskopicky, alebo rezali?