icon

Je normálne, že Rowachol spôsobuje mentolovú stolicu?

9. sep 2025

Prosim vas nema s tym niekto skusenosti, mam vraj lenivy zlcnik a dr mi kazal brat rowachol tablety. Beriem asi 3 mesiace a uz 3x som si vsimla, ze ma strasne palilo na wc pri velkej a potom bolo citit mentol. Obcas sa mi stalo ze sa mi po uziti rowacholu stalo ze sa mi odgrglo a presne to iste som citila. Je to normalne?

anonym_138099
9. sep 2025

Zloženie lieku si si prečítala? Asi nie. Tak si prečítaj a budeš vedieť. Príbalové letáky sú na čítanie.

ratira
9. sep 2025

A lekarovi to len tak nahodou nechces spomenut? Neviem, je to zvlastne, este som nic podobne nepocula.

autor
9. sep 2025
@anonym_138099

Zloženie lieku si si prečítala? Asi nie. Tak si prečítaj a budeš vedieť. Príbalové letáky sú na čítanie.

@anonym_138099 ano precitala, nic take tam nepisu okrem matovej pachute v ustach. Keby sa to spominala v pribalovom, nepytam sa ci s tym ma niekto skusenost.

autor
9. sep 2025
@ratira

A lekarovi to len tak nahodou nechces spomenut? Neviem, je to zvlastne, este som nic podobne nepocula.

@ratira termin na kontrolu na gastro mam v decembri, skor sa tam nedostanem

anonym_138099
9. sep 2025

Stačí naozaj trošku použiť mozog. Jednou zo zložiek lieku je mentol. Liek sa rozkladá v žalúdku. Tak logicky ten mentol môžeš cítiť v ústach aj v stolici. Rovnako, ako napríklad, keď zješ cviklu a 💩 sa ti zafarbí, rovnako ako ťa štípe zadok napríklad po čilly atď. Fakt nato netreba vysokú skolu.