Je nutné navštíviť lekára pri krvácaní po veľkej potrebe?
Ahojte dneska ráno som šla na veľkú potrebu a pri utieranie som si všimla krv, nie nejako veľa ale bola tam, je potrebné ísť k lekárovi?
A treba sa pozrieť či je krv aj priamo v stolici. Pri hemoroidoch by to nemalo byt. A ďalšie príznaky či je nejaká bolesť brucha zmena stolice (napríklad zmena farba, konzistencie pripadne tvar). U mna sa to väčšinou objaví keď je drolia tvrdšia alebo mám zapchu.
@just_that_girl aká farba to bola? Ja mám takú bledú krv z hemoroidov. Niekedy len take bodky a niekedy viac. Ak by bola jasno červená alebo taká tmavá tak by som išla k lekárovi ak taká úplne svetlucka tak to budú skôr hemoroidy. Mne sa neskôr potom aj objavili take príznaky ako opuch pri konečníku a taký diskomfort a to je typické pre hemoroidy.
@anonym_5f331d také úplne slabučké to bolo. Trošku krvi.
A treba sa pozrieť či je krv aj priamo v stolici. Pri hemoroidoch by to nemalo byt. A ďalšie príznaky či je nejaká bolesť brucha zmena stolice (napríklad zmena farba, konzistencie pripadne tvar). U mna sa to väčšinou objaví keď je drolia tvrdšia alebo mám zapchu.
@anonym_5f331d bola trochu tvrdšia stolica. Pozerala som sa aj na stolicu ale nebola v nej krv. Žiadne iné príznaky. Žiadna bolesť ani štípanie
Do 5 dni zomries 😳😳😳
Ale nee, ved si si len kus natrhla rit, to sa stava 🙄
Do 5 dni zomries 😳😳😳
Ale nee, ved si si len kus natrhla rit, to sa stava 🙄
@anonym_61b7ed dobre toto ma rozosmialo🤣
@anonym_61b7ed dobre toto ma rozosmialo🤣
@just_that_girl pri utierani, nie pri utieranie. Ale k veci, asi fakt len tvrda stolica
netreba, odsleduj, ci sa to zopakuje, po viacerych opakovaniach chod. pozor,a le po opakovaniach v dlhsom casovom useku, lebo teraz je tam trhlinka, ked by si isla znovu, este nie ej vyhojena, tak tam krv zakonite oze byt znovu.
ak je to po velkej potrebe, tak naskor sa pri tom urobila mala trhlinka a preto ta krv.
a skus smakcovat stolicu - na zaciatok probiotika a vlakninu. zrejme ju budes mat tvrdsiu.
@just_that_girl mozno ako si sa utierala, ci nemas hemace?
@anonym_5f331d bola trochu tvrdšia stolica. Pozerala som sa aj na stolicu ale nebola v nej krv. Žiadne iné príznaky. Žiadna bolesť ani štípanie
@just_that_girl to budú podľa mna hemoroidy alebo nejaká trhlina. Tie hemoroidy sú aj vnútorne tak to ani nevieš že ich máš. Horšie by bola tmavá krv a že by toho tieklo viac. Skús viac piť, veľa vlákniny a ak by sa objavil dole taký diskomfort tak sú aj masticky na to voľno predajne. Ak by to po čase robilo problémy tak by som išla k lekárovi. Ale ja keď aj toto spomeniem doktorke tak nad tým mávne rukou a max mi spraví test na skryté krvácanie, raz tuším urobila aj rozbor stolice.
@just_that_girl mozno ako si sa utierala, ci nemas hemace?
@balerina2025 nemám
@just_that_girl to budú podľa mna hemoroidy alebo nejaká trhlina. Tie hemoroidy sú aj vnútorne tak to ani nevieš že ich máš. Horšie by bola tmavá krv a že by toho tieklo viac. Skús viac piť, veľa vlákniny a ak by sa objavil dole taký diskomfort tak sú aj masticky na to voľno predajne. Ak by to po čase robilo problémy tak by som išla k lekárovi. Ale ja keď aj toto spomeniem doktorke tak nad tým mávne rukou a max mi spraví test na skryté krvácanie, raz tuším urobila aj rozbor stolice.
@anonym_5f331d ďakujem skúsim
Ja by som isla skontrolovat k lekarovi. V rodine nahodne pri preventivke zistili krv v stolici a vobec to nebolo vidiet. Nakoniec rakovina IV. stadium. Ziadne zavazne problemy neboli, ani velka strata hmotnosti. Urcite by som to nerozoberala na MK, ale sla k lekárovi. Nikto na MK ta nevysetri.
@just_that_girl ako sa utieras sa ti zodrala koza. ano obcas stane sa ze mas krv na papieri, ale je svetla. nie tmava a nie kusy. ale obcas.

@just_that_girl aká farba to bola? Ja mám takú bledú krv z hemoroidov. Niekedy len take bodky a niekedy viac. Ak by bola jasno červená alebo taká tmavá tak by som išla k lekárovi ak taká úplne svetlucka tak to budú skôr hemoroidy. Mne sa neskôr potom aj objavili take príznaky ako opuch pri konečníku a taký diskomfort a to je typické pre hemoroidy.